Oscar ve Lucinda’yı izlemiş, Sepulveda’nın kalemini sevmiştim. Weir ve Peters eksik tamamlamalık. Çin Portakalı önemli bir whodunit. Çakal 10 liraya geldi, yenisi 200 küsura çıkmışken dursun. Filmini izlemiştim, bunu da okurum. Mystere aslında almazdım, Agatha’yı çıplak resmediyor, ama ortalıktan kaybolduğu döneme ve basılmayan kitabına dair gerçek bilgiler de sunduğu için değerli.
Stepford Kadınları ve Işık Tanrısı iyi seçimler ikisini de okudum. Stepford Kadınlarının filmini de izlemelsiniz. Keşke Işık Tanrısının da filmi/dizisi gelse dedim bitirince.
Ben de eskilerden bir bunu seviyorum. Sahaf alimi yapıyorsan çok uygun şeyler var, simdi alsam daha ekonomikmiş dediğim ithal kitaplar bile önüme çıktı, topluyorsan arada paslarım.
Editlenmeye edit:
Telefondan İngilizce klavyeyle yazılmış mesajım düzeltilmeye çalışılmış ama yarım yamalak olmuş. “alımı” yerine “alimi” falan duruyor.
Yazım düzelteceksek önceliği hatalı kullanımlara verelim, özellikle yetkili arkadaşlarda çok görüyorum: “Bir kaç”, “bir çok” gibi yaygın hataları bolca yineliyorlar -ki yüzlerce insan yapıyor artık bunu. Uyaran olmadıkça yakında doğru kabul edileceğinden bu TDK ile yüzde yüz eminim.
Brodeck Raporu’nu satın alan bir arkadaş paylaşmıştı görünce bekletmeden aldım. Manu Larcenet, Sıradan Zaferleri okuduktan sonra direkt radarıma girmişti. Amazondan 360 TL ye aldım. Böyle bir edisyon için ucuz geldi.
Yüzyılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri kitabında “Bana Joe Deyin” öyküsünü okuduktan sonra (malum sebeplerden seneler önce epub olarak okuyabildim.) Poul Anderson merak ettiğim yazarlardan biri ama maalesef eserleri bizde pek yayımlanmamış. Uzaya Haçlı Seferi’ni Nadirkitap’da buldum. 26 yıl önce basılan bir kitap için kondisyonu harika. Sayfalarda sararma olmasa rafa koy yeni diye sat.
Taht Oyunları’nı uzun zamandır bekletiyordum fakat başladıktan sonra akıp gitti. Ardından kralların çarpışması biri alıp bitirdim. Seri çok hoşuma gitti ve biraz orta çağ tarihi merakımı kırbaçladı. Bunlara ek “Orta Çağ Avrupası: Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Hayat” kitabını da aldım fakat nedense onu ayrı kargoladılar ve hafta sonuna takıldı