Aylık rızkımı vererek cümlesi üzdü beni:face_with_diagonal_mouth: Bende diyorum ki artık yeter almayayım şu kitabı ama zehir bir kere vücüda girdi böyle yaşamaya devam ediyoruz. Size de iyi okumalar dilerim. ![]()
![]()
Hahah evet biraz abartmış olabilirim ama üzücü bir alışverişti
Aynen öyle, yayınevleri de biliyor halimizi acımıyorlar sağolsunlar. Teşekkür ederim ![]()
Vijdansızlar, ahleksizler, yemeğe tuz atarlar, tuz atmadı derlerr diyor Burhen Altıntop üstadımız. Ve yine Nasreddin Hoca hesabı onlarda haklı bizde haklı, haksız kimse yok ![]()
Bir şiir sevdası seziyorum.
Bana bir gömlek dikebilir misin sen? ![]()
Malazan’ı kaptım. Gelir gelmez başlıyorum. ![]()
Thy’nin uçuş millerini Amazon hediye kuponuna çevirdiğimiz için yarı fiyatına geldi. ![]()
Amazon. Özgür Mumcu’nun Dünyalılar kitabı hoşuma gitmişti. Birde bu kitabı varmış ama kitapçılara baktığımda ya yoktu ya da eski kapaklı (benim sevmediğim) versiyonu vardı. Amazonda yeni kapak mı gelir, gelmez mi bilmeyerek aldım ama yeni kapaklı geldi. Yıllık şansımı böylece kullanmış oldum sanırım ![]()
Hangi ara 1.592.806 km² kaybettik diye dizlerini dövünerek geçirmiştir. Fatih’i, Yavuz’u, Kanuni’yi kabuslarında görüp günlerce uyuyamamıştır.

Devletin başına geçtiği zamanı iyi değerlendirme yapmadan yüzeysel yorum yapmak basite indirgemektir. Cumhuriyetin öve öve bitiremediği Mithat Paşa nın sırf kendi çıkarı ve egosu için Rusya ile savaşa sürüklemesi 33 yıllık saltanatın borç içine girmesi ,yüzbinlerce m2 toprak kaybı, itibar kaybı, insan kaybı ile sonuçlandı. Ayrıca Babası Abdülmecid in 300 milyon altın borcu da 30 milyona indirmesi ise hiç bilinmez ya da görmezden gelinir maalesef.
Çeviri nasıl asıl merak ettiğim bu
Amazon. Farseer tamamlandı sonunda, ilk kez bir kitabı da iade etmek zorunda kaldım ama genelde iyi durumda geliyor kitaplar.
Bu kitap vesilesiyle öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım:
Nigel Rodgers İş Bankası’nın iki ayrı serisinde çalışmış: Antik Dünya serisinde Roma ve Yunan, Ressamlar serisinde de Manet ve şansa bak ki 20’den kalan beşlinin en lüzumlusu Bruegels’te. Manet’in Goodreads sayfasını da açmamış bizimkiler, madem öyle, gereken notla birlikte veritabanına geçtim.
Gerçekten bu nedir… Kredi çekip ancak alınabilir.