Yapay zeka ile belli bir süre belli kriterlerde kitaplar önermesini istedim hep. Tabi ki zaten okuduğum veya sahip olduğum bir çok kitap öneriyor ancak içlerinden bilmediğim ve listeme aldığım bir kitaptı bu.
Birkaç kitap daha var böyle çevirisi olmayan. Belki onları da alırım.
Alchemısed nasıl bir kitaptır. Bu aralar her yerde görüyorum. Genellikle wattpad okur kitlesinin elinde. Almayı düşünüyorum ama içerik kalitesi hakkında bir fikrim yok. Birazda pahalı bir kitap. Bilginiz varsa aydınlatır mısınız?
Çok aşırı bilgili değilim yanlış olmasın ama Harry Potter fan hikayeleri yazan bir hanım ablamızın bu hikayesi çok beğenilmiş sonrada Harry Potter izleri silinip kitaplaştırılıp basılmış.
Kitapyurdu Pegasus %50 indirimi ile aldım. 200 lira hediye çeki + 250 lira enpara iadesi ile bana 840 a gelmiş olacak. Ejderhalar Kitabı enpara hediyesi.
Zamanında hem Noomi Rapace’lı hem amerikan uyarlamalarını izlemiştim ama kitapları alamamıştım o dönem. Geçenlerde de storytelde görünce takibe almıştım. Şimdi de indirim denk gelince tüm seriyi aldım, bu yıl içinde okurum diye düşünüyorum bakalım.
Merhaba yeri burası değil ama daha görünür olsun diye buradan soruyorum. José Rodrigues dos Santos’un kitapları bir seriye ait galiba. İlk iki kitap hangisi? Seri Kodeks 632 ile mi başlıyor yoksa Tanrı’nın formülü ile mi? Ve yazarı okuyanlar biraz bilgi verebilir mi?
Artuçkule’nin Tepegöz’ü dikkatimi çok çekti, merakla aldım. Ayrıca kitaptan birde küçük poster harita çıkıyor. Mario Vargas ise hiç okumadım, bu kitapla tanışacağım
Ben Kodeks 632 ve Tanrı’nın Formülü kitaplarını okudum. Seri sayılmaz, kitaplar birbirleriyle bağlantılı değil, sadece ana karakter aynı. Dan Brown okuduysanız, orada Robert Langdon olduğu gibi burada da Tomas Noronha var ana karakter olarak. Tarz olarak da zaten Dan Brown’u andırıyor, fakir Dan Brown’u diyelim . Yayım tarihine göre Kodeks 632 ilk kitap, Tanrı’nın Formülü de ikinci kitap. Yazarın çoğu kitabı var bende, Kodeks 632 fena değildi, Tanrı’nın Formülü’nü ise beğenmedim, o yüzden diğer kitaplara devam etmedim ama ileride okurum herhalde.
Vargas için genel olarak Teke Şenliği tanışma için daha iyi diyorlardı. Bunu beğenmezsen ona bir şans verebilirsin bence. Ben Kathedral’de Sohbet ile girme hatası yaptıydım yazara sonu iyi olmadiydi