Amazon’dan prime day indirimlerinde aldıklarımı raflara yerleştirmeye yeni imkan buldum. Sanırım bu amazondan son kez kitap alışım. Kitapları o kadar berbat gönderiyorlar ki Akira’nın kutusu ezilmiş şekilde geldi, değiştirmek için günlerce uğraştım. İade edin yeniden alın diyor deny..lar, ben almışım yarı fiyatına adamlar. Sırf bana bu gelen hasarlıyı satmak için %50 indirim yaptıklarını düşünüyorum artık. Neyse zar zor da olsa 15 günün ardından değiştirdiler.
Buz ve Ateş nasılsa tek cilt baskılar geliyor diye tüm karton kapak seriyi yeni fantastik okumaya başlayan bir gence hediye etmiştim ama Epsilon sağolsun tek cilt baskıların 3.sünü çıkarmayacağı için mecburen tüm seriyi yeniden aldım.
Kara Kule serisi de yıllar önce birilerine verildi ve asla geri gelmedi. Bu sefer asla vermemek üzere yeniden aldım. Bunu da 3 kere hasarlı geldi, 4. de ancak hepsi temiz baskı gelebildi. Lego gibi yemin ediyorum özellikle seri bir kitap alıyorsanız geçmiş olsun %0 ihtimalle hepsi hasarsız gelecektir.
Fırtınaışığı 5 okunmayı bekleyen 105. kitap olarak raflardaki yerini aldı
AKİRAAAAA, sonunda nasip oldu. Manga ve bilimkurgu seven herkese nasip olur inşallah.
Düşmüş Tanrılar serisini merak ediyordum. Çok iyi indirim yakaladım amazon da ve hayret bir şekilde hasarsız geldi. Kutusu hasar görmüş elbette, olmasa kesin kitaplar haşat olmuştu.
Diğer toplu kitaplardan Dan Brown hiç okumadım hayatımda merak ettim aldım ilk 3 kitabını bakalım sonuç ne olacak
Çok ilginç. Acaba benim aldığım kitaplar karton kapak olduğu için mi sorun yaşamadım? Amazon benim için bir hazine, bir hediye. Her zaman yüzümü güldüren alışverişler yaptım. Size muhalif olmak için söylemiyorum, Amazon olmasa kitap almam ben. Korsan satan Trendyol’dan mı alayım, poşetle yollayan Hepsiburada’dan mı, 10 günden aşağı teslim edemeyen Kitapyurdu’ndan mı, yoksa ücretsiz kargo sınırı arşa değen BKM’den mi?
Aynı şeyi düşünüyordum, 2022 den beri kitap alışverişleri için kayda değer indirim yada stok sorunu yoksa Amazon kullanıyorum. Hatalı, eksik gelenler oldu tabi ama ertesi gün düzeltildi. Geçen ay kargo paketini apartman kapısına bırakmışlar haliyle kayboldu gitti arayıp bildirdim yeniden gönderdiler. Hasarlı gelen kitaplar için para iadesi ve telafi cüzdan kuponu tanımlamışlardı. Acaba bölge/şube farkından dolayı mı oluyor, iş başındaki insanların çözüm anlayışları farklı gibi görünüyor.
Keyifle okuyun, hakikaten inanılmaz bir baskı. Amazon konusunda ise dediklerinize katılıyorum… Son 2 yılda paketlemeler ve gönderilen kitaplarda çoğunlukla sorun yaşıyorum. Geçen merakla güzel bir baskı aldım kocaman kitabı dümdüz kargo “poşetine” koyup göndermişler. Bunu sistem mi seçiyor insan mı bilmiyorum ama orada ciddi bir problem var. Gelen kitapların savaştan çıkmış gibi olmasına gelmiyorum bile…
Katılıyorum. Amazon harici kitap almıyorum ben. Ciltli olsun karton olsun memnunum. Akşam alıyorum sabah geliyor. İnsanların bu kadar sorun yaşaması üzücü gerçekten. Bölgesel bir sıkıntı olduğunu düşüyorum. Depoları ile mi alakalı acaba? Hizmetin bu kadar farklı olması normal değil gerçekten.
Geçenlerde iki tane artbook aldım, Neon Genesis olan dediğiniz gibi zarfa konulmuştu. Hasarlı olduğu için iade ettim tabii ki, uyarı veriyor hesabımda artık. Çok fazla iade yapıyorsun, hesabını sileriz diye. Sen o şekilde göndermeyi uygun buluyorsan, ben de iade etmeye devam edeceğim sevgili Amazon.
Eskisi gibi baloncuklu patpat özenli paketi vs yapmalarını geçtim, artık seviye acaba kutuya koyarlar mı şeklinde. Pazar payında nispeten hakim olunca gevşediler sanırım.
Ne yazık ki Türkiye’nin kalitesizliği onlara da sirayet etti.
Benim pepside çalışan bir arkadaş var. Yıllar önce bana şöyle demişti “Eğer direktör Türk ise o firma artık Türk firması gibidir. Uluslarası firma gözüyle bakıp, bu nasıl oluyor diye düşünememek lazım”
Bu Amazon’un sözde kağıt ve plastik atık oranını azaltmak için aldığı global bir karar. Çoğunlukla kese kağıdı gibi paketleme yapıyorlar. Bizde daha yeni uygulanmaya başladı.
Amazon’dan gelen son siparişimde karton kutunun içine kitapları öyle koyup göndermişlerdi. Allahtan yaz ayındayız. Yoksa 6-7 ay kış yaşanan bu memlekette kitaplar sırılsıklam gelirdi.
daha fazla zarar ediyorlar, hasarlı gelen ürünler geri iade oluyor ve satılamıyor. Amazon Depo diye fiyatını indirip satmaya çalışıyorlar ama depolarında öylece bekliyor.
Hayır kolileri de kalitesiz kenarları tırtıklı ufacık bir darbede açılıyor. İşi kitap satmak olan bir sitenin böyle kitap göndermesi çok kötü. Kitapyurdu, kitapbulan vs… sadece kitap satan yerlere laf ediyoruz ama adamlar en azından kitapları patpat poşete sarıp üstünü düzgün koli yapıp gönderiyorlar. Kitapyurdu mesela en son tercih ettiğim ve kitap aldığım yerdir ama adamlar bir kere kötü paket yapılmış kitap göndermedi.
Ama Avrupa da aynı Amazon resmen pamuklara sarıp gönderiyor ! Kitaplar mükemmel durumda paketleme süper kalite ve 2. gün gönderi evde. Neden bu farklılık?
evet orası da tam tersi mükemmel gönderiyor. En son ciltli kalın bir kitap aldım, tek kitap için kocaman koli içine balon poşet, kağıtlar falan kitap teeee almayadan gıcır gıcır geldi.