Öncelikle başlığın adında “cemiyet” kelimesi olmamasına dikkat ettim, zaten bu cemiyet de değil. Birlikte satranç oynayarak hem kendimizi geliştirip hem de eğlenebileceğimiz bir başlık olarak düşündüm.
Öncelikle chess.com üzerinden veya uygulamasından hesap açıyoruz. Hesabınız varsa bu adımı atlayabilirsiniz.
Hesabınızın ismini ve profil fotoğrafınızda ne olduğunu (bir-birimizi bulmak kolay olsun diye) burda yazıyoruz ve ben de ilk mesaja ekleyeceğim.
Her oynamak istediğimizde bu isimleri arayarak vakit kaybetmemek için burdakileri arkadaş olarak ekliyoruz.
Oynamak için uygun olduğunuz zaman “Ben saat …'ya kadar uygunum.” Şeklinde bir mesaj yazıyoruz.
Uygun olanlar bir-birleriyle maç yapabilirler ve maçın sonucunu ekran görüntüsü olarak bu başlığa atabilirler. (Ekran görüntüsünü kaybeden taraf atsa daha uygun olur sanki, aksi takdirde her ne kadar öyle olmasa da kazanan hava atıyormuş gibi gözükebilir).
Benim kullanıcı adım Rena2006, profilimdeyse “Hogwarts Express 9¾” yazan bir tablo resmi var.
Lisedeyken okulda her teneffüs ve öğle aralarında hatta bazen derslerde oynardık. Sonrasında bir süre de yahoo üzerinden oynadım ama uzun zamandır çok oynamıyorum ve pratikliği kazanmam lazım.
Akşama söz vermeyeyim ama 21:30’dan sonra müsait olmaya çalışırım.
Şu anda memleketteyim ama internetim çok az kaldı. İstanbul’a geri dönünce oyunlara/turnuvaya katılabilirim. Eski işyerinde sürekli oynardım. Bu arada büyük kızıma 7 yaşındayken satranç oynamayı öğretmiştim. Bir kaç sene sonra ilçe belediyesinin düzenlediği satranç turnuvasında katıldığı kategoride birinci olup madalya ve satranç takımı kazanmıştı.
Bizim saatle 22:30 oluyor, anlaşıldı, benim dersler de 20:30 gibi bitiyor (TR saatiyle). Ondan sonrası da zaten film izlemek dışında yapacak bir şeyim olmuyor. Muhtemelen ben de müsait olurum. @sunbae memnuniyetle bekleriz. Siz Istanbul’a dönünce haber verin sizi de eklerim. Ben 5 yaşımda öğrenmiştim ama kursa geçen sene 2 ay girdikten sonra bıraktım. Ama turnuvalara, madalyalara kadar gitmedim. Bu arada kızınızla da oynamak isteriz. @shelpe tamam, ekliyorum. Rezil olmayız, amaç becerilerimizi geliştirmek ve hoş vakit geçirmek.
Benim iki aylık satranç eğitimimle 4 yıl okuyup satranç kursuna gitmiş birini yenmişliğim var, ama yine de acemiyim. Ekledim sizi de.
Düzenleme: Doğru yazdığınızdan emin misiniz? husocan1907 yazdığımda resource not found yazıyor. Sadece husocan var ama.