İnstagram üzerindeki paylaşımları uzun zamandır görüyordum sonrasında üye olmak istedim ama ortam pek bana göre değilmiş.
Birkaç yeni fantastik seri öğrendim o açıdan oldukça faydalı oldu ve teşekkür ederim.
Gelgelelim küçümsemekle birlike forumun kullanım şekli beklentilerimle uyuşmadığını farkettim. Futbol ve siyaset gibi konularda gördüğümüz toksik ortamlarda mutlu olamıyorum. Gençliğimde her yıl kombine ve 3 tane forma alırken yaklaşık 10 yıl önce futbolla tüm bağımı kopardım. Üstelik tüm ailemle birlikte Fenerbahçe kongre üyesi olmama ve Kürek Takımında spor yapmış olmama rağmen futbolun toksik ve yorucu ortamı içerisinde bulunmak istemedim.
Forumun toksik olduğunu söylemiyorum, bunu söyleyecek kadar uzun süre burada vakit geçirmedim. Şu ana kadar geçirdiğim sürede oldukça yoruldum, sadece bunu söyleyebilirim.
Yankı odalarından kurtulup kendim gibi olmayan, düşünceleri farklı insanlarla iletişim kurup empati yapmayı uzun zamandır istiyorum. Sürekli kendimize benzeyen insanlarla bir arada yaşayınca toplumsal gerçeklikten uzaklaşıp adeta fanus veya akvaryum içerisinde yaşamaya başlıyoruz. Bunun getirdiği bir konfor alanı olmakla birlikte farklılıklarında ne kadar değerli olduğunu biliyorum.
Ne yazıkki iletişim konusunda başarılı olmak için toplum olarak ortak bir dil oluşturmaktan çok uzağız. Ortak dilimiz Türkçe olmasına rağmen, her kelime/deyim/söz öbeği her insan için bambaşka anlamlara gelebiliyor, bambaşka şeyler anlaşılıyor. Bu iletişim ve empatiyi olanaksız kılıyor bence. Sanırım oluşturduğumuz fanusların en temel özelliği aynı dili konuşan insanların bir araya gelmiş olması. Zevklerimiz ve düşünceler aynı olsa dahi aynı dili konuşamayan insanların bir arada kalması pek mümkün değil.
Ne yazıkki bunu aşacak ne enerjim ne de zamanım var. Forumda hesap kapatmak mümkün mü bilmiyorum, aradım ama bulamadım. Yönetim kapatırsa sevinirim. Kalın sağlıcakla…