Bırakmamanı umuyorum lakin bıraksa da bırakmasa da, aranıza yeni katıldığını söyleyen bir başka insanı daha soğutur şekilde kamplaşmak, dışlamak, artık değişmesi gereken bir tavır.
Bunu tam da o yüzden paylaşmıştım. Daha başka kalemlerin de küsüp bıraktığını gördüm. Bu, “baş başa kaldık” diye kimilerini sevindiriyor olabilir ama komün olmanın amacı, etiği bu değil. Hani oturmuş kültürden bahsedilir ya. İş “biz” ve "siz"e geldiğinde, emin olun, o karşı çıktığınız siyasi duruştan hiçbir farkınız olmayacak. Biraz silkinmek ve değişime açık olmak, özeleştiri yapabilmek güzeldir. Ben bahane edildim bu sefer ama başka arkadaşlar kırıldı, bahaneye lüzum yok oysaki. “Bizden başkası haram” diye dürüstçe tavır alın ki, kimlerle muhatap olunmayacağını bilsin diğerleri de. Sinsice, başka sebepler ardına saklanıp, aynı senaryoları yaşamaya, yaşatmaya gerek yok.
Yukarıda alıntı yaptığım arkadaşın şahane betimlediği üzere; dünya değişiyor, her şey değişmek zorunda, sizin alıştığınız kalıplar da öyle. Kamp ateşinizi bilgi veren ağaçların altında yakmayınız rica ederim; sizler de doğanın, insan tabiatının, inandığınız tanrının buyruğuna uyup, kardeşçe, uyum içinde yaşamaya çaba gösteriniz.
Not: Öğrenci bütçesi ve imkânları mevzusunda, karşıdaki düşünemiyormuş, aptalmış gibi pişkince akıl verenlerin de tez zamanda aynı duruma düşmelerini yürekten temenni ediyorum.
@magicalbronze Bu kaçıncı kovalamacadır bilmiyorum ama, aynı fikirdeyseniz yeni üye alımını kapatınız, bizler de zamandan tasarruf edip yolumuza gidelim.