Sessiz Gemi (Rıhtım'a Veda)

Zamanlama (dün gece), makul sebep (sanal kimliğin katli için gerekli), copycat/taklitçi zanlı (öncekilerin taklidi biçiminde gerçekleşmiş). Zannettiğiniz biçimde değil, üslup ele vermiş.

1 Beğeni

1 veya 2 ay önce kayıt olsaydım ayrılıyorum derdim ve inanılabilir olabilirdi ama daha 1 hafta dolmadığı için seneye erteliyorum.

1 Beğeni

Bu başlıkta oksimoron var. Eser meşhur diye sessizlik teması seçilmiş ama veda adı altında yüzlerce duyuru yapılmış. Maziploitation alt türünde, gamploitation veyahut elemploitation örnekleri türemiş.

1 Beğeni

Aman hocam emsal teşkil eder arkandan hep beraber veda ederiz sonra rıhtıma. Sonraki 1 Nisan’lar milli yas olarak kutlanır rıhtımda :slightly_smiling_face:.

1 Beğeni

Valla lan li konuşucam.
Lan yapmayın şöyle şeyler. Hayıt her buraya yazani görünce aha adam gidiyor diyorum. Gereksiz panik. Korkutmayin…

3 Beğeni

Şaka yapacaktım ama kimse kanmadı. Rıhtımdan davacıyım :joy:

@erce kanmış gibi sadece :rofl:

Kırdığım varsa özür dilerim, hakkınızı helal edin. :wave:

5 Beğeni

Helal olsun da… Nereye böyle?

Emre arkadaş, bir iki gündür süren tartışmalarla ilgili ise, bence kişisel olarak kendi üzerine algılama ve bu nedenle forumla bağını koparma.

2 Beğeni

Estağfurullah. Karar sizin ancak burada kimsenin niyeti kötü değil, ara sıra olur tartışma vs. Gerçi bakalım biz de ne kadar buradayız o da var. :slight_smile:

Hayat bitiyor, forum ne yapsın.

2 Beğeni

Bırakmamanı umuyorum lakin bıraksa da bırakmasa da, aranıza yeni katıldığını söyleyen bir başka insanı daha soğutur şekilde kamplaşmak, dışlamak, artık değişmesi gereken bir tavır.

Bunu tam da o yüzden paylaşmıştım. Daha başka kalemlerin de küsüp bıraktığını gördüm. Bu, “baş başa kaldık” diye kimilerini sevindiriyor olabilir ama komün olmanın amacı, etiği bu değil. Hani oturmuş kültürden bahsedilir ya. İş “biz” ve "siz"e geldiğinde, emin olun, o karşı çıktığınız siyasi duruştan hiçbir farkınız olmayacak. Biraz silkinmek ve değişime açık olmak, özeleştiri yapabilmek güzeldir. Ben bahane edildim bu sefer ama başka arkadaşlar kırıldı, bahaneye lüzum yok oysaki. “Bizden başkası haram” diye dürüstçe tavır alın ki, kimlerle muhatap olunmayacağını bilsin diğerleri de. Sinsice, başka sebepler ardına saklanıp, aynı senaryoları yaşamaya, yaşatmaya gerek yok.

Yukarıda alıntı yaptığım arkadaşın şahane betimlediği üzere; dünya değişiyor, her şey değişmek zorunda, sizin alıştığınız kalıplar da öyle. Kamp ateşinizi bilgi veren ağaçların altında yakmayınız rica ederim; sizler de doğanın, insan tabiatının, inandığınız tanrının buyruğuna uyup, kardeşçe, uyum içinde yaşamaya çaba gösteriniz.

Not: Öğrenci bütçesi ve imkânları mevzusunda, karşıdaki düşünemiyormuş, aptalmış gibi pişkince akıl verenlerin de tez zamanda aynı duruma düşmelerini yürekten temenni ediyorum.

@magicalbronze Bu kaçıncı kovalamacadır bilmiyorum ama, aynı fikirdeyseniz yeni üye alımını kapatınız, bizler de zamandan tasarruf edip yolumuza gidelim.

Tartışmalardan dolayı gidiyorsan gitme bence. Bence tartışmalar buranın tadı, tuzu, biberi :slight_smile:

3 Beğeni

Helal olsun. Bir süre sonra muhakkak tekrar uğrayın, forum sizsiz daha güzel bir yer değil.

1 Beğeni

Estağfurullah. Helal olsun.

Rıhtım’da ara ara ateşli tartışmaların olması, insanların yükselmesi, kanın gövdeyi götürmesi olağandır. Eskiden o kadar birbirimize girerdik ki moderasyon devreye girer, konuyu kilitlerdi.

@kolombre Eski yazılanları deşip getirmek sizde bir alışkanlık anlaşılan. Sizinle ilk tartıştığımızda da (hani hatırlarsınız belki, yazmak için kitap okumaya ihtiyaç olmadığını söylemiştiniz, bunu söylerken de kelimeleri anlam dışında kullanıp aslında gayet de ihtiyaç olduğunu “bence komik bir biçimde” ispatlamıştınız) alakasız da olsa, eski bir yazdığımı deşip getirmiştiniz. Komik duruma düşünce de “Kayıp Rıhtım’da bir ırkı, dini, topluluğu, cinsiyeti, yönelimi, sosyal sınıfı aşağılayamaz, hedef gösteremez, alay konusu edemezsiniz.” maddesine sığınmak istemiştiniz. Alakasını bugün bile anlamış değilim.

Şimdi de eski tartışmaların bir muhatabını göz önüne getirerek ne planlıyorsunuz bilmiyorum. Naif diye övdüğünüz arkadaş aynı IP’den yirmi kişi/hesap siteye girdiler. Kendi yazdıkları öykülerin altına övgüler dizmeye başladılar. Site bunları şutlayınca da “Biz aynı apartmanda kalan öğrenci arkadaşlarız. IP’miz aynı ama çoklu hesap çakallığı yapmıyoruz. Rıhtım’da çok yeniyiz, böyle bir kural bilmiyorduk” dediler. Yönetim de geri adım atınca bir süre kaldılar. (Nedense 3 tanesi falan kaldı. Diğer hesaplar bir daha gözükmedi. Bu çoklu hesap kullanma meselesi yüzünden de belki kanınız ısınmış olabilir. Ama benim kanım ısınmadı. Heyhat yine sizinle benzer biçimde o da kelimeleri anlamları dışında kullanırdı. Yoksa?!)

Özeleştiri yapabilmek güzeldir demişsiniz. Çok doğru. Sizin de biraz özeleştiri yapabilmenizi dilerdim ben. Mesela gençlere olmadık tavsiyeler verdiğiniz, “yazmak için okumanıza gerek yok” dediğiniz için özür dilemek istemez miydiniz?

Bir öğrenci yemek yemek ile kitap almak arasında kalınca kitap almayı seçmemeli. Bu yanlış bir karar. Çok üzgünüm ama işin doğrusu bu. Önce yemek yemeli. Kitap için elinden geldiğince bedava alternatiflere yönelmeli. Kendisi çok akıllı da olsa, düşünse de, günün sonunda yanlış karar veriyorsa doğrusunu söylemek pişkinlik değil. İnsanlar kitap satın aldığı için para kazanabilen bir insan olarak söylüyorum bunu.

Sakin kafayla düşündüğünüzde hatanızı anlayabileceğinizi umuyorum.

22 Beğeni

Bu yazı tarafımca silinmiştir.

1 Beğeni

Biraz kafanı dinlendir sonra gel. Burası tamamen bırakılacak bir yer değil şu sıralar.