Sessiz Gemi (Rıhtım'a Veda)

Buna ani karar verdim. Kayıp Rıhtım’ın ilk kurulduğu zamanın ikinci yılından beri forumlara üyeyim. O zamanlar internette bulduğum tüm fantastik sitelere üyeydim, o siteler kalmadı buradaki aradığım fantastik ortam da değişti benim için kısır döngü oldu, kitap kapağının rengi mi değişmiş, yayınevi story atıp kitabı 2 yıl sonra mı çıkarmış umrumda değil. Oldschool fantastik sevdiğimden aradığım muhabetti bulamıyorum ama fazla vakit geçiriyorum. Başka sosyal medyaları kullanmadığım gibi artık burayı da kullanmayacağım. Dostlarıma selam olsun.

18 Beğeni

Biraz hava değişikliği sonrası geri dönersin de gidişin kalıcı olmaz umarım, görüşürüz dostum.

9 Beğeni

Eh bizimde artık demir alma zamanımız gelmiş bu limandan. Tüm dünya ve ülkemizin değiştiği gibi forum da değişti, insanlar değişti. Belki yaşımız ilerledi bu değişim bize ağır gelmeye başladı…

Herkese bana kattıkları için teşekkürederim.

Belki bir gün tekrar görüşmek üzere hoşçakalın…

25 Beğeni

Yalçın hocam sizi tanıdığıma sevindim. Umarım tekrar görüşürüz.

5 Beğeni

Yalçın hocam umarım kısa bir aradan sonra tekrar aramıza dönersin. Bu arada haklısın, yaşımız ilerleyince bazı şeyler bize tuhaf geliyor. Dediğim gibi, umarım tekrar aramızda görürüz seni.

5 Beğeni

Üzüldüm, çok üzüldüm. Keşke kararınızı bir daha gözden gelirseniz.

5 Beğeni

Gitme ya, gel valla Tayfa olman için imza kampanyası başlatıcam :cry:

4 Beğeni

@Erdo , @Blackheart , @azizhayri @J.S Hepinize güzel mesajlarınız için teşekkür ederim :heart:

@J.S Tayfalık için çok çabaladık ama “aranan nitelikler” kısmı çok zordu :slight_smile:

Hayatın bana getirdiği zorlukların yanında, sıkılmadan, yorulmadan, uğraşmadan forumda olabileceğim bir gün gelirse, tekrar buralarda görüşürüz.

10 Beğeni

Bu profilden önce açtığım profilleri de düşünürsem sanırım 2017’den beri bu forumdayım. Devamlı olmasa bile ara sıra uğrayıp vakit geçirdiğim bir yer… Ya da yerdi demek istiyorum. Eskiden forum sanki daha aktifti. Mesela iyi kötü bir hikaye yazdığından güzel eleştiriler gelirdi; şurayı düzelt, burası iyi olmuş ama şöyle olsa daha mı iyi olurdu acaba gibi. Şimdi neredeyse doğru düzgün kendi yazdığı hikayeleri paylaşan yok, okuyan yok, eleştiren yok. Foruma ne zaman girsem en üstte genelde “Gündem” “Dök İçini Rahatla” gibi başlıklar oluyor. Her gün peş peşe yazdığım şiirleri paylaşıyorum mesela hem de çok kısa en ufak yorum yok. İlla güzel bir yorumdan da bahsetmiyorum, yapıcı ama sert eleştiriye de açığım. Çünkü bu forum eskiden böyleydi. Misal 2 gündür bir hikaye paylaşıyorum renklensin diye yapay zeka ile konuya uygun görsel hazırlıyorum tek bir eleştiri yok… Dediğim gibi kendimden örnek veriyorum ama forumda eskisi kadar kendi hikayesini paylaşan kişi yok. Ünlü yazarların veyahut yayınevlerin konuları revaçta yani forum edebiyat alanında zaten istenileni veriyor lafım yok. Ama bana kalırsa yazma hevesi olan ama ismi forumda bilinmeyen insanların hevesi kursaklarında kalıyor. Mesela 2 gündür burada eleştiri almaya çalıştığım görsellerle desteklediğim hikayenin ilk bölümünü bir başka platform da paylaştım ve anında yorum aldı. Benim için bu forum kafa dağıtmak için birkaç başlığa yazıp çıktığım bir platform olarak kalacak artık.

2 Beğeni