Yazılanlara baktığımda aynı kişiden rahatsız olanlar ve engelleyenler çoğunlukta. Bu derecede ortamı huzursuz eden birinin varlığına forum niye izin veriyor onu anlamak zor tabii.
Ben de engelledim ama çözüm kesinlikle engellemek değil.
Yazılanlara baktığımda aynı kişiden rahatsız olanlar ve engelleyenler çoğunlukta. Bu derecede ortamı huzursuz eden birinin varlığına forum niye izin veriyor onu anlamak zor tabii.
Ben de engelledim ama çözüm kesinlikle engellemek değil.
Hocalarım bana öyle geliyor ki insanlık olarak fazlasıyla gerginiz bu sıralar. Nereye baksam afedersiniz ama çoğunlukla boş dramalar görüyorum, daha dün apartman whatsapp grubunda millet birbirine girdi yahu.
Bence herkes derin bir nefes alsın hocalarım ve tadını kaçıran/ilgilenmediği konuları sessize alıp tadını kaçıran insanları engellesin. Hayat her şeyi bu kadar ciddiye alarak geçmez. Medeniyet zaten biraz da tiksindiğiniz adamlarla bir arada yaşama sanatıdır.
Sözlerimi bitirirken apartman whatsapp grubundaki boş-beleş dramaya gerekli ani sonu getiren Matt abiden bir bilgelik incisi paylaşmak isterim:
Başlık bir veda başlığı ama son yazılanlara bakarsak şikayet kutusu görevi görüyor. Şikayet edilen kişinin kim olduğunu bilmiyorum zaten kendim de sadece müzik içerikli başlıklara yazar oldum. O yüzden çok şey kaçırmışım galiba. Aldığım kitapları, sevdiğim metinleri paylaşma hevesim kalmamış. Eski forumdan bu yana buradayım 12 yıl olmuştur, belki daha da fazla. Ama ne olduysa depremden sonra oldu. Bir daha eskisi gibi olamadım.
Umarım şikayet edilen kişi ben değilimdir ![]()
![]()
.
Anlıyorum. Keşke işler bu noktaya gelmeden müdahale edilseydi. Forumun artık bel kemiği olan @alper abinin bile forumdan uzaklaşması nedeniyle işin ciddiyetini anladım.
Son bir şey yazıp tekrar ayrılıyorum. Kesinlikle mahkeme ıvır zıvır tehditleri ile susup sinmiş değiliz. Görmezden gelin, engelleyin, bakmayın, ilgilenmeyin diyen arkadaşlarım. Kişisel yapım maalesef o yönde değil. Ben susamıyorum, görmezden gelemiyorum. Yoksa bu ülkede ipleri daha fena kaptırırız. Kaldı ki bize iktidar görüşlü yakıştırması bile yapılmış. En çok da ona güldüm.
Sevgili @sultiderler gayet güzel özetlemiş. Duygularımıza tercüman olduğu için @Everfever hocama da çok teşekkür ederim.
Bize linç grubu, ayrı bir zumre, rahatsız azınlık yakıştırması yapıldı ama gördüğüm kadarı ile sadece çeteleşme yakıştırması yapılan biz değil, forumda ciddi bir kesim bu konudan rahatsız.
Tekrar söylüyorum, engelle, bakma, görme kısmı bana uymuyor. ![]()
Derdim bir kişiyle mücadele etmekten sıkılıp kenara çekilmiş olmaktan da değil. Cidden forum artık magazin dergisi, Hürriyet gazetesinin Kelebek eki gibi bir şey oldu.
Değer veren, üzülen, iyi niyetlerini bildiren arkadaşlara çok teşekkürler ve şimdilik elveda. Yolu sevgiden geçen herkesle bi gün yine buluşuruz umarım. Kayahan babaya selam olsun.
Kaç senelik mekânı gülünç söylemler nedeniyle terk edecekseniz burada kimseyi bulamayız. Bunun yerine kalıp görmezden gelerek bile savaşabilirsiniz. Ben hala hızlı karar vermeyiniz diyorum.
Doğru. Fakat işyerinde, apartmanda, yolda, otobüste, vs. buna yeterince katlanıyoruz. Burada da okumayan, car car bağıran, yazdıklarında mantıksal bağlam bulunmayan birine neden tahammül edelim? Bana bir kişi “Senin gürültünden memnun değilim” dese bir durur düşünürüm. Elli kişi rahatsız olmuş, adam hata yapabileceği ihtimalini değerlendirmiyor da “Siz birey değil, çetesiniz!” diyor. Ben olsam yüzüm kızarırdı. Yahu bu insanlar yıllardır burada, herkesin saygısını kazanmışlar, kimseye karşı “çete” olmamışlar, kavga etseler bile iki gün sonra barışmışlar. Neden sana karşı çete olsun bunca insan?
Eh ama günün sonunda neden bunun savaşını verelim? Okuma/anlama konusunda duvardan farksız birine nasıl laf anlatabilirsiniz?
Bu söylem bana çok tanıdık geliyor ama nereden ![]()
Ben açıkcası arkadaşlara hak veriyorum. Yazdıkları şeyleri tekrarlamayacağım çünkü yeterince şahit oldum. 2018 yılından beri buradayım. Elimden geldiğince aktif olmaya çalıştım ama daha çok gözlemliyordum. Son zamanlarda daha çok aktif olmaya çalışıyorum. Katıldığım yıldan beri burada olan kişileri hemen hemen her gün gördüm ki neredeyse bazılarıyla birebir konuşmuşluğum bile yok. Ama ne alakaysa birden çete oldum arkadaşlarla. Eğer tartışmalarda haklı bulduğum kişinin düşüncelerini beğenmek ve desteklemek beni çete üyesi yapıyorsa, o zaman ben doğrunun ve yanlışın ne olduğunu görebilen bir birey olarak bugüne kadar birçok çeteye katılmışım.
8 yıldır forumda ilk defa birini engelledim. Engelleme sisteminin süreli çalıştığını bile yeni öğrendim. Bu forumdan çok ilginç kişiliğe sahip insanlar gelip geçti. Bunu unutmamakta fayda var. Benim sizden ricam sürekli negatif eleştiri ve tartışmadan beslenen bir kişi için forumu temelli bırakmamanız. Gidebilirsiniz elbette ama bir gün geri dönmenizi isterim şahsen. Sizlere hak verenler olarak hep birlikte forumu bırakıp gidersek bu tür kişilere gün doğacağı için forumda daha da çoğalacaklardır. Açıkcası ben engelimi bastım ve forumu kullanmaya devam edeceğim. Sizleri de bir gün tekrar aramızda görmek isterim.
Öyle çok şey yazılmış ki… Bir arkadaşın dediği gibi, sıcağı sıcağına konuşmak lazım, hemen dikkatimi çekenleri yazayım.
Hayatımda çete lafı kullanmadım. Sevmem, mafyayı çağrıştırır. Birey söylemim şurada (bayraklandığını bile bilmiyorum, kaldırıldı mesajı geldi, yoksa kanıt da olmayacakmış):
İkinci olarak, yazdıklarımın aktris görsellerine, chatgpt’ye indirgenmesi. Kitap keşfetmek isteyen her bir okurun aramada karşısına çıkacak kimi başlıkları göz ardı etmişsiniz.
Kitap okumadığım söylenmiş. Bunu geçiyorum. En azından şu dursun:
Tartışmadan beslendiğim yazılmış. Daha 2 ay önce hep beraber indirim coşkusu yaşıyorduk, onu bile boğazımıza dizen, “çoklu hesap tartışması” bahanesiyle, bugün bana çıkışan arkadaşlardı. O gün güzel güzel yazan kimi yüzler bugün arkalarını dönmüşler. Canları sağolsun.
Bıraktık deyip her saat buraya giren, ben yazmadıkça daha da kalem coşturup çarşaf çarşaf giren arkadaşlar ve yandaşları için tarihi tekerrürü de gördüm. “Çete” ve “kolombre” arattım önce. Sonuç çıkmayınca “gruplaşma” kelimesini arattım. Aynı şey 5 sene önce de dönmüş burada. Okumak isteyenler için link bırakıyorum.
https://forum.kayiprihtim.com/search?q=grupla%C5%9Fma
Dönüp duran aynı cümleleri görünce okumayı bıraktım.
“Yukarıdan baktığını sanıyordum, yanlış tanımışım” diyen arkadaşlar vardı, bunun aksine kin tutan arkadaşlar “geçmiş olsun” diledikleri Hakan Bey’in yokluğunda “Sineklerin Tanrısı” piyesi oynamaya karar vermişler anlaşılan. Bu durumda gözlüklü ve şişman çocuk ben oluyorum.
Agape’nin son yazdıkları da güzeldi, şunu da beğendim, son sözü onun alıntısına bırakayım:
Tadımı kaçırmayı başardığınız doğrudur ancak kimsenin sanal tatmin ögesi olmaya niyetim yok; o yüzden kendinize savaşacak başka yeldeğirmenleri bulmanızı tavsiye ederim yoldaşlarım. Şimdi ellerinizi bayraklama butonundan çekebilirsiniz (o meretin adını hâlâ öğrenemedim, evet).
Not: Laptop aşırı yavaş, umarım paragrafları karıştırıp dizmemiştir.
Unutkan not: Benimle etkileşime giren arkadaşlar, beğeni yapanlar, yurttaşlar, Romalılar! Karşımda kalabalık bir güruh olduğunu göstermek, tepkisiz kalan sizleri de karşımda saymak isteyen bu sevgili dostları mutlu etmek istiyorsanız, beni sol menüde geç gözüme çarpan “kullanıcılar” kısmındaki istatistiklerden düşürünüz! İtibarım buna bağlı ise, varsın, düşsün, yerlerde sürünsün. Ah, o burun… (Cyrano kılıcını çeker ve kalemşörü öldürür).
Bu konu 10 saat sonra otomatik olarak açıldı.
İlk geldiğim zamanlardaki gibi aktif değilim, bunun buranın değişmesinden mi yoksa kendimden mi olduğunu hiç düşünmedim. Ancak istemediğim durumlar olduğunda fark etmeden araya mesafe koyduğum oluyor. Özellikle bazı zamanlar sayfalarca aynı yazılar oluyor ve doğruyu konuşmak gerekirse bunlar benim mesafe koymama en çok neden olan durumlardan biri oluyor. Veda etmenin bir çözüm olmadığını düşündüğüm için engellemeyi tercih ediyorum ama orası da biraz sorunlu. Çünkü forumun yazılımı sürekli olarak bunu engelledin der gibisinden engellenenler ilgili bildirimleri kapatmıyor. Bir konuyu takip ediyorsam ve o konuda birisini engellediysem son mesaj engellenendense ve engellenmeyen bir kişi mesaj yazana kadar sürekli okunmayan mesaj olarak engellenenin bildirimi geliyor.
Engellemek çözüm değil. Biraz daha mı iyi hissettiriyor, evet. Birinden rahatsız olduğumdan değil, bireysel olarak rahatsızlığını dile getirip tepki gösterene “engelle ya, bunun için mi şeyapıyosun hayret bişey sen de” minvalindeki pasiflikten rahatsız oluyorum. Perversiyondan rahatsız oluyorum. Ben gideli çok oldu zaten artık, hayalet gemideki bir ruhtan farkı yok bu hesabın burada. Daha genç yaştaki arkadaşlarıma bir tavsiyem, kimle nasıl etkileşime geçtiğinize bence bir dikkat edin. Özellikle kadın arkadaşlarım…
Zamanında tayfa olmak için uğraşırken deselerdi dışarıdan ara ara uğrayacaksın foruma, inanmazdım. Hayatım boyunca zaten insanların kendi kararlarını dayatmak istemesiyle uğraştım ve forum bana şunu engelleyebilirsin bunu engelleyemezsin gibi bir dayatmada bulunacaksa hiç gereği yok. Bakarım bir gün bu dayatma kalkar geri dönerim ama arkama bakmayı hiç sevemedim.
Tekrardan uğrarsınız inşallah foruma.
Forumun tasarımında olan bir şey ‘var’ diye gidecekseniz fazla yoruma gerek yok. Hayatın içinde de istediğiniz insanla görüşme ya da görüşmeme seçeneğiniz ‘var’ diye hayattan da çekip gidiyor musunuz?
Anlamadınız, dikkatli okuyun. Durum tasarımda olan bu şeyin ‘var’ olmaması artık yani ‘yok’ durumu. Bir üyeyi engellemiştim baktım mesajları görünmeye başlamış. Üyenin bilgilerinde engelleme seçeneği yok hesabım içerisinden üyenin ismiyle engelleme yapmaya çalıştığımda ise ‘Bu üyeyi göz ardı edemezsiniz.’ uyarısı aldım. Forum bana bu yazıyorsa okuyacaksınız diye dayatıyor.
Şimdi daha anlaşılır oldu. Teşekkürler.