Sevdiğiniz Oyun Müzikleri

Oyun müzikleri sevenler buraya!

Müziğin oyunlardaki yeri, etkisi çok fazla. Farklı duygular yaşatıyor, oyunların yaşattıklarını bambaşka seviyeye çekiyor ve akla kazıyor. Bu başlıktaysa hoşumuza gidenleri paylaşıyoruz!

İlk olarak ben başlatıyorum: The Wolven Storm

Bu şarkı, Geralt ve büyücü Yennefer’ın hüzünlü aşk hikayesini anlatıyor. The Witcher 3: Wild Hunt oynayan herkesin aklına kazınan sahnedeyse, Priscilla bu şarkıyla enstrümanı ağlatıyor, yürekleri dağlıyor.

Oyunda birçok farklı seslendirmesi mevcut. Bunların arasından iki örnek atacağım. Biri Tom Hiddleston’un kardeşi Emma Hiddleston tarafından seslendirilen ingilizce versiyonu The Wolven Storm. Diğeriyse oyunun ve kitabın ana vatanı Polonya’dan geliyor, lehçe seslendiren isim Anna Terpiłowska, Wilcza zamieć.

Emma Hiddleston

Anna Terpiłowska

Bu da hem Türkçe hem de İngilizce altyazısıyla birlikte oyundaki sahnesi

22 Beğeni

Ben yine Civilization 5’teki Osmanlı müzikleriyle gideyim.

Bu müzik mehter marşının hafif versiyonu. Oyunun başlangıcında barış hüküm sürerken çalıyor.

Bu müzik ise mehter marşının sert versiyonu. Çok fena gaza getiriyor. Birine savaş ilan ettiğinizde çalıyor.

Diğerleri ise Osmanlı ya da diğer Ortadoğu medeniyetlerinden birini seçtiğinizde çalıyor. Sarayda çalan musikiler, bağlama melodileri, ilahiler, sufi müzikleri var. Bir de Şenburgaz Çiftetellisi var, insanın bir yetmişlik açası geliyor. Bu müziklerin çoğu Ömer Faruk Tekbilek’in eserleri.

5 Beğeni

Witcher dedin mi “Silver for Monsters” temasını eklemezsem içimde kalırdı;

İhtişamlı Roma İmparatorluğu’nun kudretli savaşçısını gayet iyi temsil eden bir Ryse: Son of Rome müziği. İç çekişmeleri ortaya çıkardığımız, yozlaşmanın merkezine indiğimizden müziğin anlamı da manidâr “Karanlığa İniş”;

Bir de hangi birini atsam bilemedim. Ama o saykidelik, diskotik, dinlendiğinde bile tribe sokan ve oyunun hastalıklı havasını en iyi yansıtan müziklerden birini bırakıyorum. Hotline Miami;

7 Beğeni
2 Beğeni

Burası Metal Gear Solid serisinden müziklerle dolmazsa olmaz.

Ve tabii ki:

6 Beğeni

Elim değmişken biraz daha ekleme yapayım:

7 Beğeni

Full albümü bırakıp gidesim var:

11 Beğeni

Al işte, yine Event[0]'nun şu şarkısına bağımlılık vakti.

Housemarque tarafından yapılan, yüksek tempolu bilimkurgu-aksiyon oyunu Nex Machina. Bu oyunun Ari Pulkkinen, Tuomas Nikkinen ve Harry Krueger’in imzasını taşıyan albümü, içeriği ve oynanışla da çok uyumlu olmuş. Salıyorum.

3 Beğeni
4 Beğeni
4 Beğeni

Bunu nasıl unutmuşum yahu:

6 Beğeni

Metal Gear Solid 5: Phantom Pain’i oynayamadığımdan bu şarkı sadece fragmanda mı geçiyor yoksa oyunun içinde de var mı bilmiyorum, fakat duygu yükü oldukça ağır geliyor bana;

Şu da New Order’ın albümünden;

Oyunda kasetlerde vardı sanırım, ama içinde bir yerde çalmıyor. Çalacak bir yer de yok aslında, çünkü hikâye sunumu az olan bir oyundu. MGS serisine yakışmayan bir şekilde.

1 Beğeni
4 Beğeni

transistor ve bastion oynamayan kalmasın

3 Beğeni
6 Beğeni

Kimse şu başyapıtı paylaşmamış nedense.

2 Beğeni

Oyunun hikayesinden kopup ovalarda at sürmeme, durup manzaraları izlememe sebep olan müzik

3 Beğeni
3 Beğeni

Dean Martin - Let it snow

The Andrews Sisters - Rum and Coca Cola

3 Beğeni