Storytel’de Martı’nın 5 kitabı bütün öyküleri kapsıyor. Diğer dört kitap ta bütün romanları. Ben bodoslama öyküleri dinleyip sonra da romanları dinledim.
Ben de şu an Martı ile başladım. Duruma göre romanları da dinlerim. Teşekkürler.
Arkadaşlar daha önce Sherlock Holmes okumadım ama başlamak istiyorum. Ren yayınlarının iki ciltlik bütün hikayeleri ve bütün romanları diye şöyle bir serisi var. Fiyatı da uygun. Nasıl sizce? Almalı mıyım?
Yukarıda biraz okudum. Everest yayınları övülmüş baya ama bütçemi aşıyor maalesef. Ayrıca dediğim gibi Sherlock evrenine yeni gireceğim için çok detaylı açıklamalara, ayrıntılara girmek istemiyorum henüz. O yüzden de Everest’e o kadar para baymaya gerek duymuyorum. Belki ilerleyen zamanlarda alırım ama ![]()
Ben de alacağım zaman kararsızdım ama buradan arkadaşların tavsiyesi ile Cem Yayınlarını tercih ettim. Memnun kaldım. Everest falan çok pahalı. Ren çeviri olarak nasıl bilmiyorum ama burada pek tavsiye edilmediği için almadım. Birde Ren’de hikayeler sıralı değilmiş, Cem Yayınlarında ise hikayeler sıralı. Bu şekilde hikayeyi daha iyi anlamış olursunuz.
Sanırım 9 kitaplık bu seriden bahsediyorsunuz.
Evet Ren’in çevirisi genel olarak beğenilmemiş ancak dürüst olmak gerekirse kapak tasarımı ve kitapların ciltli oluşu çok hoş. Şahsen beni de bu yüzden çekti
Ancak kitabın içeriği de önemli tabi. O yüzden de Cem yayınları tercih etmek daha mantıklı geliyor sanırım. Teşekkürler dönüt için ![]()
Estetik olarak güzel duruyor. Hem ciltli olması, ciltli olmasına rağmen ucuz olması çekici bir etmen ama çeviri olarak pek iyi yorumlar yok 
Cem yayınevi piyasanın en iyisi bence
Merhaba forum, Alfa’nın Sherlock baskılarını inceleyen, okuyan oldu mu? Kitabı almamak için bir sebep var mı?
(Son çıkan toplu baskıları soruyorum.)
Yetmez ama evet.
Kırmızı derilileri sevelim, koruyalım.
Ben de Everest - Cem- Alfa arasında kaldım. Alfa ciltli 200, Everest 300 civarı. Everestle ilgili çok m yorum var ama Alfa içindekiler vs. ulaşamadım, okuyanlardan yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim.
Sherlock Holmes kitapları beş cilt hikayeler, dört cilt romanlardan oluşmak üzere toplam dokuz kitaplık seri.
Yukarıdaki resim tekli kitap olarak beş ciltten oluşuyor.
Aşağıdaki resim ise;
Sherlock Holmes Bütün Romanlar dört cildin toplanmış hali.
Sherlock Holmes Bütün Hikayeler 1 ve 2 kitapları beş ciltlik hikaye kitaplarının toplanmış hali.
Bu konuyla ilgili bir gelişme var mı? Amazon’dan martı’nın özel baskısını aldım ama kargoyu bekletiyorum, duruma göre siparişi tamamlayacağım. Çevirmen Cumhur Mısırlıoğlu’nun her çevirisi beğenilmese bile Sherlock Holmes çevirilrri genel olarak başarılı bulunmuş.
Ellerinde basacakları çok kitap var. Ben yakın zamanda basacaklarını sanmıyorum. O sebeple beklemek mantıklı değil.
O sebeple ben uzun süre önce Ren Yayınevinden aldıklarımın yanında Alfa’dan çıkan citli baskıları da aldım.
Alfa’nın 'bütün eserleri’ni alan var mı? Yorumlara göre almayı düşünüyorum.
Kitaplar bende var. Bütün romanlarından iki romanı okudum. Çevirisi güzel. Sadece birkaç kelimede yazım hatası var. Okurken akıcı şekilde okudum. Bence alabilirsiniz.
Daha önce kitabın sayfalarını paylaşmıştım. Buradan sizde değerlendirebilirsiniz.
Alfa’dan tümünü okudum memnun kaldım, sadece Alfa’ya has yazım hataları yer yer can sıkabiliyor olsa da insan buna da alışıyor zamanla, ben çok takılmadım keyifle okudum. Hangi kitaplar olduğunu tam hatırlamıyorum ve şöyle bir durum vardı; mesela bütün romanları cildinde yazım hatası çok daha azken bütün hikayeleri 1 cildinde daha fazlaydı. Böyle güzel kitapların ve çevirinin nasıl umursamadan yazım hatalarıyla basıma gönderildiğine kızıyor insan okurken. Yine de tavsiye ederim, çeviri son derece akıcı ve keyif verici ilerliyor.
@SherlockHolmes teşekkür ederim. Çok işime yaradı.
@yidar senin sorduğun sorunun cevabını birazdan öğrenirsin gibi.
@alper Gerçekler Kanıt İster Cem de var mıydı?
O kitap da olan öyküler
Sherlock Holmes Dönüşü
Son Görev
kitaplarında…