Sherlock Holmes Hangi Yayınevi Daha İyi?

@yidar bu kitaptaymış.

@alper sağ ol hocam :slight_smile:

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim.Cem de tam o zaman:))

2 Beğeni

Hocam kitabın somizlerinde hafif kırışıklik mi var acaba ben böyle olunca rahatsız oluyorum :grinning:en iyisi takmamak ama elde olmuyor özel yazacaktım ama mesaj kapalı olunca burdan yazdim

2 Beğeni

:slight_smile:

Muhtemelen kitapları dik olarak dizip üstüne de kitap koyduğum için üst -alt köşeler yamuluyor.

2 Beğeni

size özelden yazmam mümkün mü? nasıl yazabilirim Alper hocam

1 Beğeni

Özel mesaj gönderdim.

2 Beğeni

Teşekkür ederim cevapladım.

1 Beğeni

Sherlock Holmes okuma sırasında Kızıl Dosya başta gelirken neden Everest, Martı, Alfa gibi yayınevleri hep Bohemya’da Skandal ile başlamış bilgisi olan var mı? Sonuçta Holmes ve Dr. Watson’ın tanışmaları bile Kızıl Dosya’da oluyor. Elimde Martı Yayınları’nın ciltlisi var ve Kızıl Dosya 750. sayfada bulunuyor.

1 Beğeni

merhabalar şu an amazonda baya iyi indirimler başlamış bulunmakta ve şu yayınevi dikkatimi çekti fiyat farkıyla ve kapağı ile sizce nasıl? bilgi yayınevi hakkında bilgisi olan varsa yazabilir mi? çok teşekkürler

https://www.amazon.com.tr/Sherlock-Holmes-Seti-5-kitap/dp/9942001905/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=32IGHWK7WRR3K&dib=eyJ2IjoiMSJ9.tKKnkgsTpP6Av7xXHxIMkx9IyX3g5z-tT97PBuRXtrM-EQy0VvsJZk0_nvM_AtKbsniKKQADo2ZNfVnCu-A8P9gurXtBK6v2WnXj65dMdSudn2xFAJrAKFa6BOUZIerW5V9kfMrUFGzN5fKKw1gI4Te8Hz5_OKdFpe-T5g7jtrxH_YrGsSfMvrsHtoaBJMNDGmjP6YsNspZlVaL5A4hKnrylDuhilomLCjkn2wOSFU8.-3nRXy3-csMOcHvYsFU3zgsePN5D6IS3oS1g1CsVFpo&dib_tag=se&keywords=sherlock+holmes+set&qid=1721341340&s=books&sprefix=sherlock+holmes+set%2Cstripbooks%2C213&sr=1-1#customerReviews

1 Beğeni

Çevirmenler: Meral Kasap Harzem (3), Gülgün Bayata (2).

Harzem diğer çevirileri: 1, 2.
Bayata diğer çevirileri: 1, 2.

Karşılaştırma metinleri:

“Anıları”: Bilgi, Cem.

“Maceraları”: Bilgi, Cem.

“Dönüşü”: Bilgi, Cem

“Dörtlerin İmzası”: Bilgi, Cem, Martı, İthaki, İş.

Bu arada söylemek lazım, tam külliyat değil ve sanıyorum teliflerinin tamamı sona erdi, yani yakın zamanda büyük yayınevlerinden de bu yönde ataklar görebiliriz.

2 Beğeni

Dünyanın önde gelen Sherlock uzmanlarından Leslie S. Klinger’ın editörlüğünde hazırlanan Açıklamalı Notlarıyla Sherlock Holmes…

3 Beğeni

Kendim de aldigim set icin seytanin avukatligini yapacagim:

Bizdeki basimin editorlugu ve cevirisi icin bir referans teskil etmiyor bu. Muadili olmadigi icin cogumuz alsak da durum bu, yarin Celal Uster vb. cevirmeye yeltenirse esamesi okunmaz.

1 Beğeni

Sherlock Holmes Cem, Alfa ve Everest çevirilerinden kısa bir kısım paylaşacağım, fikir edinmeye yardımcı olur umarım.

Alfa

Cem

Everest

İlave olarak daha geniş bir bölüm daha ekliyorum.
Everest

Alfa

Cem

13 Beğeni

ben hepsini martı’dan okudum. türkçesi gayet güzeldi.

1 Beğeni

Cem çevirmeni niye normal cümleleri bile devrik kurmuş acaba. Everest çevirisini ilk kitap için beğenmiştim ben. Normal öykülerden ziyade bu öykülerin de öykülerini barındırıyor. Ve gerçekten bir külliyat edinmişsiniz gibi hissediyorsunuz. Okuması zor ve zahmetli; hem kalın, hem ağır, hem ciltli hem de yan taraflar dikkat dağıtıyor. Başlarda durum bu en azından. Zamanla alışıyorsunuz. Ben severek bitirdim ilk cildi.

2 Beğeni

Evet Cem’in tavsiye edildiğini de çok gördüm ancak göz attığımda pek akıcı bir okuma yaşatmayacak gibi görünüyor. İlk okuma için zamanında Alfa’yı üç kitapta topladığı için tercih etmiştim ve çok memnun kalmıştım, şimdi üçüne de şöyle bir baktığımda yine en akıcı ve zevkli okumayı Alfa sunuyor gibi geliyor. Everest’lerin sayfa düzeni zorlayıcı bence de, hızlı okumaya engel benim için ancak verdiklerinden dolayı bu durum böyle olmak zorunda doğal olarak. Bu arada Everest tek bir çevirmen ile de çalışmamış ciltler arası farklılık ve tek ciltte birden fazla çevirmen durumu da söz konusu.

1 Beğeni

Eh neredeyse bir yıl olmuş ama bir de 9 yayınlarını yorumlayacak olursak ne demek lazım sizce?

1 Beğeni

1 adet gönderi şu konuya taşındı: Hangi Serileri/Dizileri/Yazarları Biriktiriyorsunuz?

Merhaba 2. cildini hiçbir yerde bulamıyorum yardımcı olur musunuz?

1 Beğeni

Siz söyleyene kadar baskısının bittiğini bile farketmemiştim ben. Dediğiniz gibi şu an Nadir’de bile tek olarak satışta yok. Yayınevi bu kalitede kitabı tekrar basmaya ve fiyatlandırmaya cesaret eder mi bilemedim. Dolap üzerinden takibe alırsanız belki oradan bir şansınız olur.

1 Beğeni