Şimdiki Mesleğiniz Dışında Size En Uygun Meslek?

Aramaya inandım, aradım ama bulamadım bu konu üzerine bir şey. O vesileyle de konuyu açayım dedim :sunglasses:

Şu anki mesleğiniz dışında size en uygun diğer meslek ne olurdu?(birkaç tane de yazılabilir) ( Karakterinizi, zevklerinizi ve yeteneğinizi de işin içine dahil ederek karar verin). Yazar, editor, mangaka, çizer tarzı cevaplar olmasın ama hepimizin ortak yanıtlarından birkaçı olurdu çünkü onlar :relieved:

Ve size uygun meslekle birlikte eğer çok özel degilse seçme sebebini de yazabilirsiniz.

Ben başlayayım :thinking:

Kütüphaneci: ama yeni bir kütüphanede değil. Mümkünse tarihi yapı olsun, kitaplar da olabildiğince eski olsun, ders çalışma yerine kitaplarla ilgilenenlerin geldiği bir kütüphanede (çok kalabalık olmaması sebebiyle).

Müze çalışanı( müzedeki eserleri ziyaretçilere anlatan kişi de olabilir)

Seçim sebepleri; ikisi de olabildiğince az stresli. İkincisi için; normalde topluluk önünde konuşmayı hiç sevmem; eğer ki sevdiğim bir konu hakkında değilse, o zaman sadece o konu hakkında bir şeylerden bahsetmek bile mutlu ediyor beni.
Bir de hem kitaplar hem tarihi eserler sakinleştiriyor. Yaşam pek uzun değilken stresli bir iş yerine sakinleştireni seçmek daha mâkul geldi.
Ve kitapları yerlerine dizmek, angaryadan ziyade iyi bir kafa dağıtma yöntemi olabilirdi.

7 Beğeni

Nat Geo Wild kameramanı. Dünyanın en ideal mesleği bence. Yağmuru çamuru bile nimet.

10 Beğeni

Topluma uzak, doğaya yakın bir meslek, mesela Alaska’da vahşi yaşam parkında çalışmak ya da ormanda, adada falan bekçi olmak.

5 Beğeni

Astronotluk. :smiling_face_with_tear:

Çocukluk hayalim.

6 Beğeni

Futbolculuk yahut yazarlık. Futbol konusunda daha yetenekliyim. Ben kendim hakkında pek bir şey iddia etmem ama futbol konusunda kendime güveniyorum. Altı yaşımdan beri futbol oynuyordum fakat sonra sıkıldım. Sanırım biraz da hırs eksikliğinden kaynaklanıyor. Eşyalarımı kaybettiğim için halı sahaya da gidemiyorum. İster istemez özlem oluyor. Yazmayı çok seviyorum ama kendimi geliştirmem lazım. Futbol konusunda profesyonel seviyede olduğumu düşünüyorum fakat yazarlık sürekli seviye atladığın bir meslek. Sınırı yok. Güzel konular üretebiliyorum ama yazıya geçirdiğim zaman çoğunlukla sıkılıyorum yahut kotaramıyorum. Sanırım öykü yazmak için daha makul bir yapım var. Öykücülerin de benzer karakter yapısına sahip olduğunu düşünüyorum. Fakat bir mesleği seçecek olsaydım, futbol derdim.

6 Beğeni

Kesinlikle home office çalışabileceğim, haftada bir, en fazla iki kez online toplantı yapılan bilgisayar başı bir iş. Yazılımcı arkadaşlar ne kadar muhteşem bir meslek seçtiklerinin farkındadırlar umarım.

İnsanlarla uğraşılan her meslek zor azizim…

8 Beğeni

Doğup büyüyeceğim ülkeye göre değişirdi sanırım ya, Tr deysem tüm eğitim sistemini baypas edip genç yaşta fazla para kazanmaya başlayarak gelişiminin de kendi elinde olacağı bir meslek bana uygun olurdu. Bunda da aklıma ilk gelen sporculuk ve futbol tabi ama bunun için de ailede sporcu bilinci olup 4-5 yaşından itibaren şampiyon yetiştirme mantalitesinde olmaları lazım :joy: Bu yaşımda sahip olacağım disiplin ve mantalitenin çocukken farkında olsam kesinlikle spor alanına yönelirdim.

ABD de olsam direk sinema sektörü mesela, tam directed by vordue yani bu kadar uygun olurum :smiley: İngiltere’de olsam göm kendini sanata, edebiyata :smiley:

Kişiye en uygun meslek coğrafi ve sosyolojik şartlarla oturuyor bence yani, ülkemizin çevresel faktörleri ile büyüyüp gelişen vordue ya en uygun meslek şu gün çerçevesinde çatır çatır işten çıkarma yapan perakende sektörü ceo luğu falan olabilir :joy: Ona eviriyorlar günden güne maalesef :joy:

4 Beğeni

Çok iyi bir akademisyen olabilirdim. Teorik fizik veya astrofizik bölümü olursa da tadından yenmezdi.

Sporcu olmak isterdim ama o işte sakatlık filan derken hedeflere ulaşmak biraz şansa kalıyor. Ama hem iyi para kazanmak hem de dünyayı gezmek açısından harika mesleklerden birisi.

Yazılımla ilgili de görüşlerim var. Sektörde olmama rağmen bazı yanlış tercihlerim olduğunu düşünüyorum. Şimdiki tecrübem ile en baştan başlamak isterdim.

7 Beğeni

4 Ekim’de doğduğum için küçükken hep veteriner olmak isterdim. Şimdi öğretmen oldum ama sanırım akademisyen olmak isterdim ben de. Zaman geçtikçe potansiyelimin üzerine bir şeyler koyabildiğimi farkettim. :slightly_smiling_face:

5 Beğeni

Arkeolog. Çocukluğumdan beri istemişimdir ancak ülkemizde iş sahası yeteri kadar olmadığından aç kalırım korkusuyla okumadım. Ama yinede amatör olarak dağlarda, ormanlarda geziniyorum bazı işaretlerin peşinde. :wink:

Ben 7 Ekim, oğlum da 5 Ekim doğumluyuz. :smile: @_Ged

8 Beğeni

Çok düşündüm ve bana en uygun mesleğin çalışmayacak kadar zengin olmalık olduğuna karar verdim. Gerçi yine ne yapar eder Oblomov gibi sefaletin kapısını bir şekilde çalmayı başarırdım.

10 Beğeni

Stream platform icin altyazi cevirmenligi. Hobi olarak zaten yaptigim seydi, is olarak yapabilsem guzel olurdu.

Alinip da getirilmeyen kitaplarin stresiyle ugrasmayacaksam kutuphanecilik de olabilir.

3 Beğeni

Sinema eleştirmeni veya yazar. Bazen ilham geldiği zaman kendimi memnun edecek kadar iyi yazabildiğimi düşünürüm.

4 Beğeni

Arkeolog. Bilemiyorum belki diplomat da olabilirdi :slight_smile: Aslında puanım Arkeolojiye de Uluslararası İlişkilere de fazlasıyla yetiyordu ama ne bileyim işte, o yaşlarda doğru karar verememişiz demek ki.

5 Beğeni

Kesinlikle Futbolcu olmak. Anne ve baba birazcık eski kafada olmasaydı ve biraz da maddi durumumuz olsaymış diyorum zaman zaman.

3 Beğeni

Yayınevi sahibi olmak. Herkesin okuması gereken ama herkese hitap etmeyen vasıflı kitapları en iyi çevirmenlerin çevirileri ile yayınlardım. Üstüne de satış rakamlarının düşük olmaması için de kitapları direkt ciltli basardım. Tasarımlar için @Leingrad ile çalışırdım. 50, 100, 150 kitap alana özel indirimle satış yapardım…

3 Beğeni

Veteriner olabilirdi. Aslında veterinerlik kazanmıştım ama hayat farklı şekilde yönlendirdi.
Marangozlukta olabilirdi ahşap işlerini üretmeyi seviyorum

1 Beğeni

Teorik fizikçi olmayı isterdim. Beni sayısala boğun lütfen. Zamanında matematiğe bayılırdım (hala da bayılıyorum) ama fizik korkutucu ve zor göründüğünden sayısal seçmeyip tm seçtim ve haliyle başka bir bölümde okudum, okurken de çeşitli mühendislik bölümlerinden arkadaşlarım oldu üniversitede ve onlar fizik yaparken aslında korkacak bir şey olmadığını hatta eğlenceli olduğunu gördüm ama kendi alanımı da sevdiğim için o yola girmedim tekrardan. Şu an amatör olarak takip etsem bile hususi ilgilenmek gibisi yok tabiki. Yine de belirtmek isterim forumun fizik ustalarını okumak çok keyif veriyor.

Bir diğer meslek dedektiflik olabilirdi. Ama özel hayat dedektifi değil. Poirot usulü çözümleme yapabileceğimiz türden.

4 Beğeni

Haberi görünce aklıma bu konu geldi.

2 Beğeni

Veterinerlik sanırım. Aklımdan sürekli geçirmişimdir. Hayvanları insanlardan daha çok seviyorum ama mesleğim insanları iyileştirmek. İnsanlarla geçen yorucu bir günün sonunda bir tane kedi bile sevince tüm sıkıntılarımı unutuyorum, yüzümde gülümseler açıyor. Aynı şeyi insanlar için diyemiyorum.

2 Beğeni