Sinema Dünyası

Oyunculuklarına laf etmedim aslında. Zaten onun için karar mercii ben değilim. :smile: Aksine, Zendaya’nın Euphoria dizisinde çok iyi bir performans sergilediğini düşünüyorum. Tom Holland ise çok başarılı bulduğum bir Spider-man, kendinden önceki klasikleşmiş performansları aratmamak çok büyük yetenek ister.

Genç yıldızların magazinsel olarak sık gündem olmasının ya da devamlı çok konuşulan proje kadrolarında yer almasının mecazi anlamda yüzlerini eskittiğini düşünüyorum. Yeteneklerine değil, sektör düzenine kişisel bir eleştiri. Bu Türkiye için de geçerli. Serenay Sarıkaya çok başarılı bir kadın olmakla beraber daha 32 yaşında olmasına rağmen sektörde o kadar çok tercih edilen biri ki sanki tarihin başından beri her yapımda onu izliyoruz gibi geliyor bana. :smile:

Bundan Türkiye’de sektörün bizzat içinde olanlar da şikayetçi. Feyyaz Yiğit’in bununla ilgili güzel bir açıklaması vardı ama hangi videoda izledim hatırlamıyorum. Gibi dizisine Ahmet Kürşat Öçalan’ın nasıl casting ile seçildiğini ve bu yöntemin sektörde hiç kullanılmadığı için yeteneklerin nasıl keşfedilmeden kaldığından, hep aynı isimlere iş götürülmesinden vs bahsediyordu.

1 Beğeni