Sinema Dünyası

Vay be… Jean Reno yaşlanmış… 76 olmuş kendini unutturmuşken.

2 Beğeni

Şaşırtmadı.

1 Beğeni

Bu aralar çokça karşıma çıkan “art the clown” garabeti nedir diye gece bakındım, 3.sü bu hafta sonu vizyona giren ve muhtemelen bu reklam furyasıyla gişeden birinci çıkacak Terrifier serisinin palyaçosuymuş. En çok konuşulan yatak odası katliamını da izledim. Yorumlarımı paylaşmak isterim.

“Pennywise bunun getir götürünü yapar” denen garabetin tasarımı bir kere çok çirkin. Estetikten yoksun bir maske yapılmış. Ne korkutucu ne çarpıcı, hiçbir şekilde perdeye yakışmıyor. Marilyn Manson bunun yanında David Heykeli gibi kalıyor.

Filmler amatör öğrenci çekimleri gibi.

Palyaçonun konuşmaması, mimikleriyle oynaması başarılı, ancak bir karakter yaratmak başka bir şey, filmlerin elle tutulur olması başka.

Şiddet dozunun yüksekliği, gore sineması yeni bir şey değil. O çokça övülen sahnenin tek farkı süresi. Yüzü çiz, kafanın üstünü kes, sırtı kes, kolu kes vb. art arda sıralanan kan banyosunda “yeni” ya da “şaşırtacak” bir şey yok. Birim 731 filmleri çok daha iğrenç, Martys vb. çok daha gerilimli. Uzatacaksan Psycho duş sahnesi gibi bir şey tasarlamalısın.

Yorumlara baktığımda, öncül kısa filmlerin ve ilk uzun metrajın zaten iyi bulunmadığını, 2. filmin Stephen King’in de kaale almasıyla daha geniş kitlelere ulaştığını ancak diye bayılınmadığını ve bizlere ulaşmadığını görüyorum. 3. film tam reklam çağının, şişip şişip patlayan balonların etrafa saçıldığı bir döneme denk gelmiş. Bunun getirisini de alacak. Ancak, slasher türevlerini bu yoldan gitmeye itecekse, sinema biraz daha kan kaybedecek demektir.

Ha, şunu unuttum: Cinayetler tarihte işlenmiş vesikalı işleri portrelemiş. Karındeşen Jack’in gerçekte yaptıklarının çok daha vahşi olması, tarihte uygulanmış işkencelerin, bugün bile yapılanların perdeyi solda sıfır bıraktığı insanın vahşete doymazlığı, bildiğimiz gerçekler. Ancak perdede seyirciye keyif vermek başka şey. Bunu ister gerilimle ister kara komediyle, ama akıcı biçimde yaparsınız. Akan tek şey üstünüze sıçrayan kansa, orada biraz duralım derim. Zira üstümüzden atmak için biriktirdiğimiz stres ve öfke bu raddeye ulaşmışsa, bizim kuşağın küresel savaşları da yakında demektir. Kanınızı dondurup sonraki kurbanlara bağışlamak isterseniz, paranızı seve seve kabul edeceğiz. Herkese iyi seyirler.

https://eksisozluk.com/entry/169165088

Joblo, Watchmojo falan da seriye yonelik videolar pompalamis. Akan para hepsine pay ediliyor demek ki. İgrencligin reklami olmaz.

3 Beğeni

Bu tarz filmler topluma cinayet konusunda cesaret veriyor gibi tepkilere pek katılmıyorum açıkcası, bu filmler hep vardı ve var olacak. Onun dışında dediklerine katılıyorum ama tiktok ve twitter pompalaması bir film. Hype trenini görüp iki filmi de izledim. İlk film öğrenci filminden hallice, ikinci film yine biraz ayağı yere basıyor ama 2 saatlik bir işkence olduğunu değiştirmez.

2 Beğeni

Tepkiler tersine bence de, zaten bu normalimiz olduğu için perdeye yansıyan fanteziler sertleşmiş oluyor. Perde hayatı taklit ediyor. Art’ın Pennywise değil de Captain Spaulding ile kıyaslanması daha uygun olurdu, hatta o karakter ve aile daha çok hak ediyordu iki filmden fazlasını. Mim sanatı adına Marcel Marceau anılabilirdi yorumlarda vb. Hafta sonunu gişede birinci kapatmış. İnsanların salonu terk etmesinin reklama olumlu katkısını da hiçbir zaman anlayamadım, “ne izleyeceğini bilmeden salona giren bilinçsiz seyirci” imajı veriyor oysa.

Edit: 3. filmi ve animasyon olanı unutmuşum. 4 filmde göründü Spaulding.

1 Beğeni
3 Beğeni

Agzimdaki hayalî kahveyi puskurttum.

3 Beğeni
4 Beğeni
1 Beğeni

bazı oyuncular var netflixin kadrolu memuru gibi takılıyorlar, sadece netflixe çalışan her uygulamayı açtığında karşına çıkan. Bu kız da onlardan biri.

1 Beğeni

bunu da cbs kendisi yapıyor paramount pictures değil paramount+ için tv film olacak bu.

bunu paramount plus olmadığı ülkeler de yereli platformlar satacaklar umarım türkiye de dublajlı gene yayınlayan bir platform olur digitürk/tod ve ya turkcell tv+ alıp yayınlasa güzel olur.

1 Beğeni

bunu paramount plus olmadığı ülkeler de yereli platformlar satacaklar umarım türkiye de dublajlı gene yayınlayan bir platform olur digitürk/tod ve ya turkcell tv+ alıp yayınlasa güzel olur.

1 Beğeni
1 Beğeni

benim slasher olarak izlediğim tek çığlık serisi var. ama onlar da gerilim var tiye almak var. bir de blumhouse filmlerin izliyorum. onlar da slasher türün bilim kurgu ile karıştırıyorlar çoğu film +18 olurken bazılar +13 oluyor. bahsettiğin film de ki sahneyi baktığım da iğrenç bir sahne. ve muhtemelen film de öyle izlediğim her hangi bir slasher filimin de iğrenç diyeceğim peki bir sahne yok.

2 Beğeni
1 Beğeni
1 Beğeni
2 Beğeni

Merhaba bot hesap falan mı?

1 Beğeni

yooo. bot hesap değilim.

1 Beğeni

Discord ve Telegram gibi platformlarda botlar oluyor .Belirli yerlerden haberleri otomatik çekiyor. Kayıp rıhtım öyle bir teknoloji getirdi sandım :smiley: O yüzden pek bakmıyordum. Artık takip ederim paylaşımları.

2 Beğeni