Bu cümleleri kurabilen birisinin Türkçe kurallarına uymak için yapabileceğim bir şey yok demesini kabul edemem kusura bakmayın. Öğrenin beyefendi, ilgi alanınız olan sinema için harcadığınız vaktin küçücük bir kısmını da ilgi alanınız üzerine sohbet edebilmek için geldiğiniz ortamın kurallarına uymak için harcayın. Uyarı yiyorum madem banlayın diyeceğinize niye uyarı alıyorum demelisiniz. İstenmeyen şey varlığınız değil umursamaz tavrınız.
umursamaz değilim bakın hayatım çoğun evde bilgisayar başın da geçiriyorum. ve 8. sınıf kadar okudum on da sonra da neredeyse elime hiç kağıt ve kalem almadım elime. ki ilkokul ve ortaokulda yazım berbattı. bu yazım kötü olması her zaman girdiğim siteler de tartışma sebebi oldu ve artık nefret ediyorum yazım tartışma sebebi olmasından. maddem bu kadar sıkıntı sizin için yazım banlayın beni ya.
Oktay biraz kendinden bahseder misin? Kimsin, necisin, ne iş yaparsın? Kaç yaşındasın, tahsilin ne? Nelerden hoşlanırsın, boş vakitlerinde neler yaparsın. Genel geçer şeyler işte…
benim adım oktay sığırcı 26 yaşındayım. koca yusuf ilköğretim okulunda mezun oldum. bu arada hiç bir iş yapmıyorum. çalışmayı da şu anlık düşünmüyorum. sinema da ve bilgisayar da takılmaktan hoşlanırım. boş vaktim de yine evde bilgisayar da geçirim. evden çok fazla dışarı çıkmıyorum. özellikle covid de beri onda önce iş okulun gidiyordum. bu arada asosyal olduğum için hiç arkadaşım yok.
Okuma-yazma ve anlama kapasiteniz var. Birçok kişinin entelektüel kabul ettiği bir ilgi alanına sahipsiniz üstelik. Noktalama işaretleri, temel düzey Türkçe yazım kuralları sizin gayet öğrenebileceğiniz şeyler. Hayatınız boyunca buna dair tepki alıp ısrarınızı devam ettiren bir tarafınız var, bunu fark etseniz kimseden ısrarla sizi banlamalarını isteyip yaşadığınız bu durumu devam ettirmek zorunda olmadığınızı görebilirdiniz diye düşünüyorum. Paylaşımlarınıza değer veriyorum, açıp okuyorum. Gönlüm isterdi ki okuduklarımı anlamaya bu sebeplerle uğraşmak durumunda kalmayayım. Sizin elinizden birçok şey gelir bence bunu düzeltebilmek için.
abi yazdıklarım gayet de anlıyorsunuz. ama kraldan çok kralcı olduğunuz ve sürekli yazım kuralların dikte ettiğiniz için işinize gelmiyor tabi. ne bu forum da ki üyelerin kibri ya. kimse sizin yazım kuralların uymak zorunda değil ya. size şimdi küçükken zeka geriliğim vardı okumayı geç söktüm desem onu da anlamasınız.
bunu öğrenebilmem için küçükken özel eğitim almam lazımdı ama alamadı onu da söyleyim.
Peki, siz bilirsiniz. Keyifli günler dilerim.
Kullanıcı açıkça ortaokuldan sonra eğitimine devam edemediğini ve çocukken yaşadığı farklılık ve imkansızlıklardan dolayı yazısının bu noktada kaldığını söylüyor. Buna rağmen yazım kuralları için sıkı yönetim ilan edip çeşitli başlıklarda sıra sıra hatırlatma geçeceksek eğer yüzlerce kitap okuyup bağlaçları yanlış yazan üyelere de hatırlatma geçelim. Geçerli bir sebep ve aynı duruma çok kez maruz kalmadan kaynaklı olarak ‘elimden bir şey gelmiyor durum bu’ diyen birinin üzerine gitmektense paylaşımları sessize alıvermek daha kolay olabilir tabii.
Albert Camus Yabancı’da geçen bir söz geldi aklıma. “Elde etme gücüne sahip olmadığı bir şeyden yoksun diye yakınamayız.”
Memnun oldum Oktay. Birkaç tavsiyede bulunayım.
- Uyarıda bulunanlar olursa hemen savunma moduna geçme (ben zamanında geçmiştim, benzer hataları ben de yaptım). Onları anlamaya çalış. Elinden bir şey gelmiyorsa da bunu dile getir. Mesela “Olmuyor ya benin banlayın” yerine “Maalesef yeterli eğitim alamadım, elimden bu kadar geliyor ama yine de çaba göstereceğim” dersen, arkada gerçekten bir çaba göstermesen bile daha şık bir cevap olur.
- Aynı konuya çokça Twitter haberi yapıştırdığında haberler değersizleşiyor. Gerçekten önemli gördüklerini paylaşabilirsin
- Arka arkaya çokça gönderi yerine günlük olarak biriktirip, günde tek sefer ve toplu bir paylaşım yapabilirsin
- Ama bence en güzeli Oktay’dan Haberler diye kendine konu açıp istediğin her şeyi orada paylaşabilirsin, böylece paylaşımlarını merak etmeyen üyeler konuyu sessize alabilirler
İlk aklıma gelenler bunlar. Sen de lütfen geçmişinin zorluklarına sığınma, biraz çaba göster. Sonrasında her şey daha iyiye gidecek, sen de göreceksin.
@GKS, @oktay1234 ve @taurenim, Other People’s Money’i andıran şekilde, her biri doğru ve güzel şeyler yazmışlar ama “odadaki fil” misali görmezden gelmeye çalışılan bu konu, uzadıkça, daha büyük patlaklar verecek ve sıktı artık.
@oktay1234 arkadaşım, az kimseye nasip olan arınmışlık mertebesine kavuşanlar haricinde, kibrin kaynağındasın, nereye dönsen nereye baksan bu gözlerle karşılaşacaksın, bunu sen de biliyorsun. Burada bu tavırla karşılaşmadın ama hissediyorsan buraya özgü değil. Dünyada da böyle ama geri kalmış ve kompleksiyle kendini dev aynasında gören ülkemiz gibi yerlerde bu daha fazla.
“Beni banlayın” kısmında hatalısın. İraden var. Bir yerden rahatsız oluyorsan girmemek ya da takmamak senin elinde. Aksi takdirde girip okuma güdün ağır basacaksa, bırak banlanmayı, gir sen de yaz. Ama insanlara “en iyi savunma saldırıdır” hırçınlığıyla çıkışma. Ne yaşadığını sen bilirsin ama unutma, insanlar daha neler yaşıyor. Herkesin kötü anları, anıları, günleri ve daha kötüsü, senin benim yaşadığımı kaldıramayan daha hassas bünyeleri var. Empati kur, karşıya kendini koy. Daha yumuşak ol, bilginle kazandığını söyledikleri saygı yanında sevgiyi de kazan.
@taurenim şu okuyup da üstüne bağlaç katamayan insanlarımız konusunda haklı, burada veya dışarıda, @GKS de olabilecek en saygılı biçimde yazmış meramını, fakat izleyip izleyip bundan sonraki günlerde patlayabilecek olanlar varsa, üsluplarını da bilemeyiz, önünü almak için ben de görüşlerimi yazdım.
Ne yazdığın kadar, hatta daha önemlisi, onu nasıl yazdığın önemli. Bu hepimiz için geçerli. Bir gün kötü günümüze rast gelir, ikinci gün diğerinin kötü günüdür, ama üçüncüde insanlar tahammül göstermez ve kalp kırarlar. Kibir görürsek illaki müdahil oluruz bizler de, ama malzeme verecek yahut tahrik yaratacak hırçın çıkışlara da gerek yok Oktaycım. Kimseye küfretmediğin, bireysel hakarette bulunmadığın sürece rahat ol. Farklı olanı komünden uzaklaştırma ilkelliği insanların içine işlemiştir ama inanıyorum ki daha medeni bir topluluk burası, sen de panik ve korkunun yaratabileceği bu üslubu yumuşatır ve zaten sersefil olan eğitim sisteminde hiçbir şey öğrenme şansı bulamayan yeni gençlerin medya kirliliği karşısında dillerini doğru öğrenmek için göstereceği çabayı bertaraf edecek söylemlerle, foruma değil, yerel iletişim dilimiz olan Türkçeye zarar veren “kural saçmalıkları” söyleminin altını kalınca çizmezsen, ben müzmin bir öğrenci olarak çok sevinirim. Sevgiler, kolaylıklar.
haklısın ama sürekli uyarı yiyince sinirim bozuldu. bu tarz konular da sakın kalamıyorum. ama kalmaya çalışacağım.
Sakin bırakmayan değil, kalamayan suçlanır her zaman, bunu unutma. Birikmişliğinle gelirsin, kimse bilmez öncesini, lakin sen bilirsin ve sıfır noktasına dönüp önyargısız yaklaşmak senin elinde. Murphy Kanunu’nca çünkü düzgün insanlar sıraya girmiş ve önyargılı tarafımızı utandırmak için pusuda bekliyor olurlar:) Her neyse. Başlık açmakla şahane bir çözüm yaratmışsın. Tebrik eder, kolaylıklar dilerim.
Çok güzel bir film vardı Yerdeki yıldızlar(taare zameen par) diye tavsiye ederim.
Sırf çocuklar için Türkiye vizyon tarihini ertelendi ve Türkiye’de vizyona girdiğinde çoktan dijital platformlarda yayınlamış olacak.
Çok iyi seçim. Zaten Severus Snape karakterinin hint kökenli siyahi ve çekik gözlü Asyalı olduğunu herkes bilir. Dizi duyurulduğunda dizide ıyk beyaz oyuncu olur mu diye korkmuştum ama korkularım boşaymış. Yüzüklerin efendisi , Zaman çarkı ve Witcher serilerinden sonra bir serinin daha içinden çok sağlam geçecekler.