Sissoylu

Yorumunuz için teşekkür ederim. Çeviri hakkında söylediklerini bende daha önceden çokça duydum. O yüzden kararsız kaldıktan sonra @alper Beyin orijinal ilk üçlemenin çok heyecanlı olduğu tavsiyesi üzerine kitapları satın alıp okumaya karar verdim. Şansıma kitapları aldıktan kısa bir süre içinde bu duyurular yapılınca arada kaldım. Tavsiyenize uyup artık aldığım kitaplardan yoluma devam edeceğim. Teşekkürler.

3 Beğeni

Evet Sissoylu’ya başladım en sonunda. İngilizce okumayı düşünüyorum şu an gayet iyi akıyor. Tabii normal okuma hızımın altında olduğum için ne kadar sürede bitiririm bilmiyorum. Elantris’i yarım bırakmıştım. Beğenmediğimden değil araya bir şeyler girdi koptum sonra da devam etmedim. Bu aynı akıbeti paylaşmaz umarım.

4 Beğeni

Kitabın yarısına geldim. Kelsier ile ilgili büyük spoiler yedim ne yazık ki. Sadece kaç yaşında olduğunu merak etmiştim.
Dili rahat anlamakta sorun yaşamıyorum ama çok yavaş okuduğum için bütün seriyi İngilizce okumak gözümde büyümeye başladı. Belki ikinci kitapta Türkçe’ye geçerim.
Sürekli Vin’i okumak biraz sıkmaya başladı. Kitabın başında bir sürü insan toplandı ama hiçbirini göremiyoruz. Aralarındaki etkileşimi okumak istiyordum. Vin bacım bir o baloda bir bu baloda fink atıyor maşallah. Kayda değer bir şey de olmuyor. Çeteye katılan heyecan verici karakterler vardı. İsimlerini bile unuttum. Onları tekrar görmek istiyorum. Elend-Vin diyaloğu görünce göz deviresim geliyor artık.

4 Beğeni

Sen bir de Fırtınaışığı Arşivi serisini gör. Kitabın %85’inde hiçbir şey olmuyor.

3 Beğeni

Talihsiz olmuş :frowning: Sana öneririm tüm Kozmer kitaplarında bir bilgiye bakacaksan ya zaman makinesi ile Coppermind’da geriye git (ki çıkış sırasına göre okumuyorsan bunu da kullanamazsın) ya da buralara sor. Aksi takdirde hiç önemli olduğunu düşünmediğin bir karakter veya olaydan dahi spoiler yiyebilirsin.

Yani, şahsen ben buna hiç katılmıyorum. Vin’in diğer üyelerle kaynaşmasının genellikle tek sahnelere indirgenmesi (Herkesle neredeyse bir sahne) benim de çok sevdiğim bir formül değil ancak zaten 600 sayfa kitap, anlatacak olayları da var. Çete ile ilişkide derinlere girseler muhtemelen 1000+ sayfa olurdu ve kimse bunu başlangıç kitabı olarak okumazdı. Biraz tercihle alakalı yani, umarım kalanını seversin yoksa pek yapacak bir şey yok.

1 Beğeni

İlk iki kitap için katılmıyorum (tamam ilk kitap koca bir prolouge gibi ancak yine de olan her şey önemli) fakat üçten itibaren artan derecede, beşte de zirve yaparak gerçekten çok can sıkan bir durum Fırtınaışığı’nda. Neyse tabii, burası Sissoylu kanalı Fırtınaışığı tartışmayalım.

2 Beğeni

Tabii ki daha çok başındayım serinin ve epey büyük bir evren. İllaki dallanıp budaklanacaktır. Şu an tanışma aşamasındayım. Kitabın başında çete kurulurken heyecanlanmıştım. Orijinal karakterler var ve kendi içlerindeki dinamikleri okumak keyifli olur diye düşünmüştüm. Dediğiniz gibi ‘Vin sırayla birileriyle konuşur’ formülü beklediğim şey değildi.
Çok sıkıntı değil şimdi de ‘kim ulan bu Lord Ruler’ motivasyonu ile okuyorum.

2 Beğeni

Sanderson kitaplarının alameti farikasi bu hocam. Kitaplar hep sonlara doğru açılır ve kitabın geneline yayılması gereken tempo son kısımda bir anda patlar. Soluk soluğa kalır okuyucu gelişmelere yetişmek için.

3 Beğeni

Spoiler’ı tahmin ediyorum, ilerlemiş serilerde geriden gelirken mümkün mertebe hiçbir şeye bakmamak lazım :grinning_face_with_smiling_eyes: . Fırtınaışığı okuduğum sırada 1-2 karakter görseli bakınırken sonradan oluşacak romantik ilişkilerin spoiler ını yemiştim bende en son :grinning_face_with_smiling_eyes: . Ama bu spoiler maalesef daha büyük olmuştur.

Türkçe çevirinin ilk versiyonlarında bazı sıkıntılar vardı ama birkaç baskı sonra elden geçen versiyonları ile basılmaya başlamıştı. Sonrasında karşılaştırmadım ama çoğu sıkıntı giderilmiştir diye tahmin ediyorum.

3 Beğeni

İngilizce okumak bitmek bilmeyince son çeyreği Türkçe okuyarak bitirdim. Aklıma takılan bir şey var.

Soylular üreme kontrolü için birlikte oldukları kadınları öldürüyorlar. Vin’in babası bir istisna yapmış. Hamile olduğunu bilmiyordu izini kaybetti diyeceğim ama bunlar 3 kardeşler. Anlayamadım orayı. Ayrıca Vin’in annesi de Terrisli mi acaba. Feruchemi kullanmaya başlayacak sanki o da.

1 Beğeni

Babaları farklı, Tevidian sadece Vin’in babası.

RAFO :slight_smile:

2 Beğeni

Çok mantıklıymış ya niye benim aklıma gelmediyse. :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Beğeni

Son İmparatorluk ve Luthadel’in Dragonsteel onaylı detaylı haritaları. Türkçeleştirmeyi bizzat ben yaptım.

20 Beğeni