Site Açmak

Merhaba arkadaşlar,

Benim facebook üstünde bir grubum var 20 bin kişi var şu anda ama her ay 1000 kişi falan geliyor gruba.
Ben bir site açmak istiyorum. Siteyi bu gruba bağlayacağım ve site üstünden 3-5 kuruş kazanma niyetindeyim ama nasıl bir site açmalıyım bilemedim…
15-35 yaş arası insanları hedeflersek sizce nasıl bir site açmalıyım? Mümkünse fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Buda benim grup :slight_smile:
DENİZLİ İŞ VE SATIŞ İLANLARI | Facebook

1 Beğeni

Sitenin konusu nedir?

Belirli bir konu düşünmedim her telden olabilir insanların girince vakit geçirmesini istiyorum.
Böyle şeylerle ilgili fikirler istiyorum

Daha çok reklam geliri düşünüyorum.
Grup alım satım üstüne ama sahibinden gibi bişey düşünmüyorum, onlardan baya çok var

Site üzerinden kredi kartı/eft vb ödeme işlemi olacak bir şey düşünüyorsanız sanal pos hizmeti veren şirketlerin yazılımlarını kullanmanız gerekiyor. Bir komisyon bedeli var onların ne kadardır bilmiyorum.

Reklam geliri tarzı düşünüyorsanız Google AdSense bağlanıyor sitelere, onun bir komisyonu var mı bilmiyorum hiç kullanmadım.

Bence Onedio tarzı bir site olabilir. İnsanlar, bilgileri hem eğlenceli hem de kısa listeler halinde tercih ediyor gibi geliyor bana. Konulara ayrilmis esprili bilgiler doğaüstü olaylar absürt ve duyulmamış tarihsel durumlar olabilir. Belki de saçmalıyorum bilemedim :upside_down_face::slight_smile:

1 Beğeni

Bunun için haber üretecek bir sürü yazara sahip olması gerekir. :slight_smile:

1 Beğeni

Siteyi bilmediğim için biraz araştırayım dedim googleye onediyo yazdım çıkan sonuçları görünce geri kapattım :joy:

1 Beğeni

20 bin kişilik gruptan destek alabilir diye düşünmüştüm :slight_smile:

Evet, acayip şeyler var ama şu da bir gerçek ki bu tip siteler para kırıyor. Anlamsız testler, anlamsız haberler, anlamsız diğer her şey… İnsanlar bu siteleri istila ediyor maalesef. Hayatın gerçekleri böyle…

Diğer açıdan Adsense için de belli başlı bazı şartlar var. Onları uygulamazsan reklam geliri alamıyorsun fakat bu gelir de atıyorum 1000 tıklama için 0.01 sent gibi bir şeydi. :joy:

@Kedibesigi Çok mantıklı ama yine de az çok bu işten anlayan birileri olmalı. Bildiğim kadarıyla gurup bölgesel alım/satım vs. gibiydi.

3 Beğeni

O kadar da düşük değil. Yoksa açlıktan ölürüz.yerlne göre 1000 tıklama en düşük oranlarla 700-800 TL yapar.

2 Beğeni

Günlük 1000 tıklanma aylık mı 700-800 yapıyor?

Bi zamanlar o kadar azdı. Demek ki artmış. :joy: Gerçi belki de yerine göre değişiyordur cidden. Blog için fazla değildi. Zamanında blogumda Adsense vardı. Gerçi ben o hesabı kaybettim. Belki görmediğim bir yerinde para birikmiş de olabilir ama unuttum nihayetinde. :sweat_smile:

2 Beğeni

Adsense hesabını alabilmek için çok uğraştım. Vermediler :angry:

1 Beğeni

Günlük aylık yıllık o önemli değil. Normalde iyi optimize edilmiş, reklam dengesi olan bir sitede hit ve tık oranı yüzde 1-2 arasında değişir. Yani günlük olarak sitede vakit geçiren 1000 ziyaretçi en fazla 10-20 tık demek (çoğu site bunu yakalayamaz) mesele sadece site açmak ve reklam yayınlamakta bitmiyor, ziyaretçinin geldiği yer de önemli, sosyal medya hiti pek değerli değildir. Adsense site içeriği ve özellikle tarayıcı geçmişine uygun reklam gösterir.

Örneğin genel bir blog 1000 tekil hitte 3-5 tıklama alırken finans kredi sitesi 25-30 tık alır ve gösterilen reklam da daha değerlidir.
Daha bir çok farklı kriter var tabi ve kimse bu bilgileri kolay kolay başkasıyla paylaşmaz.

3 Beğeni

İşin garibi eşim de alamamıştı ama bana kendileri teklif etmişlerdi yine de hiç kazanmadım. Eşim inat edip sonunda almıştı ama ne kadar uğraşsa da beş kuruş kazanamadı. Giden vaktine oldu. :joy: Sanırım @alper site tabanlı şeyden bahsediyor. Blog filan fazla getirmiyor.

1 Beğeni

Blog da getirir aslında. Ama içerik, ziyaretçi , ziyaretçinin nereden geldiği gibi bir çok farklı kriter var.

İçerik önemli tabii. Benimkisi kitaplarla alakalı bir şeydi. Gerçi bende birkaç blog vardı. :sweat_smile:

1 Beğeni

Kitap blogum olsa adsense yerine satış ortaklığı sistemlerine dahil olurdum. Kitap için var mı satış ortaklığı bilmiyorum ama gösterim veya tıklama başı reklam yerine bu tarz siteler ( tanıtım, inceleme blog site) için bence satış ortaklığı çok daha uygun .

3 Beğeni

Rica etsem konuyu biraz açar mısın abi. Satış ortaklığı nasıl birşey. Örnek gösterir misin?