Sizi Ağlatan Animeler

Animeler duygu yüklü yapımlardır. Anime izlerken duygulandığımız zamanlar olur. Bazen ne olduğunu bile anlamadan göz yaşlarımız akmaya başlar. Hele de tek başımıza izliyorsak kendimizi tutmak için bir sebep de olmaz. Gözyaşları sel olur. Halbuki özellikle dram animeleri izlerken hazırlıklı olmak lazım. Peçete, mendil, havlu ne var ne yok lazım olabilir.

Sadece bende olduğunu sanmıyorum ama saf dram animeleri dışında aksiyon animeleri de beni çok duygulandırıyor. Sao, AoT gibi yani. Konuyu ben başlattığıma göre beni en çok ağlatan birkaç anime yazayım. Hotaru no Haka filmini izleyip de ağlamamak pek mümkün değil sanki. Hani belki spoiler yerseniz anca o zaman. Studio Ghibli’nin başyapıt animelerinden biri bu da. 1988 yapım olması ise kalitesine hiç engel değil. 1984 yapım olan Kaze no Tani no Nausicaa filmi de ağlatan bir anime filmi. Müziği hâlâ kulaklarımda. La la la la lal lal laa…
İzlemeyenler müziğe bakmasın. :slight_smile:

4 Beğeni

Aslında duygusal biriyimdir ve çabuk ağlarım fakat HunterxHunter dışında izlediğim hiçbir animede ağlamadım.
HxH da ise kaç kere ağladığımın haddi hesabı yok. Ondan sonra hiçbir animeden kolay etkilenemez oldum zaten.

Edit: Steins Gate var yaa, nasıl unuturum onda da salya sümük ağlamıştım.

@Expelliarmus AoT dediğiniz attack on titan galiba. Ki beni de bayağı duygulandırdığı oldu. Bence bu anime içinde her şeyi barındırıyor hayata dair.

1 Beğeni

Shigatsu wa kimi no Uso
Clannad After Story
Bleach Movie 1
Violet Evergarden

2 Beğeni

Naruto

Desemde inanmayın,

Ben ağlamam.

1 Beğeni

Akame Ga Kill
Tokyo Ghoul

1 Beğeni

Kimi no na wa

1 Beğeni

@nymeria Steins Gate’deki o çaresizlik hissi belki de başka animede yoktur. O nasıl bir çaresizlik öyle… Sürekli zamanda geri gitmesi, kafayı yemesi, pes etmesi, steins gate zero’da tekrar gaza gelmesi paha biçilemez.

@Bentler Evet attack on titan demek istedim. Daha ilk bölümden hem de…

@Sapphique Bleach ve clannad dışında katılıyorum çünkü onları izlemedim. Gerçekten çok kaliteli yapımlar.

@KeenSword Özellikle müzikleri çok iyiydi, Kimi no na wa’nın.

Ah çeke çeke okudum. Ne yaptın sen :sob: Pokemon ne kadar izlediniz? Daha devamı da var.
Sanırım ilk 5 sezonu anlattınız siz. Özellikle Mewtwo filminde Ash’i taşa çevrilmesi çok duygusaldı. Ama Mewtwo yapmadı tam olarak. Ash, Mew ile Mewtwo’nun arasına atladı. Darkrai desem? Sahi pokemon izleyeli yıllar oldu hâlâ unutmamışız. :grin:

3 Beğeni

Sezon isimlerini unutmuşum. Baktım da 9. Sezona denk geliyor. Benim dediğim Darkrai 10. Sezondan sonra çıkıyor ortaya. Bilirsiniz her sezonun sonunda bir film var. Benim favorim de 10. Sezonun filmi. Sebebi de Darkrai. Neyse spoiler yok :)) ben sadece yaz tatillerinde izleyerek 19. Sezona kadar gelmiştim. :sweat_smile: 20. Sezonda hem çizimler hem de senaryo sıfırlandı artık yeter deyip bırakmıştım. :joy: tavsiye eder miyim? Emin değilim. Sanki çok fazla filler bölüm var gibi. Ama çerez niyetine izlersen arada çok iyi bölümler gelince şaşırıyorsun. Aynı saydığın olaylar gibi… Küçük bir spoiler, istersen bak. İlerde mega evrim diye bir şey çıkıyor. Pokemonlar en son haline gelse bile yine evrim geçiriyor. Ama bu mega evrim geçici bir durum. Tekrar eski haline geri dönüyor. Charizard dehşet olmuştu. Google’a charizard mega evrim yazabilirsin.

Ben myanimelist’e pokemon hiç kaydetmedim. Baya yer kaplardı. :sweat_smile:

2 Beğeni

Ateşböceklerinin Mezarı filminde ağlamıştım.
Dizi olarak da Elfen Lied

2 Beğeni

Şu ana kadar hiçbir animede ağlamadım ama şu izlediklerimde gözlerim doldu diyebilirim:
Bleach, FMA Brotherhood, K Project, Psycho Pass ama özellikle Udon no Kuni no Kinirokemari.Birkaç gün etkisinden çıkamadım.

Ağlama değil de içimi sızlatan desem daha doğru olur. Boku dake ga inai machi kahvaltı sahnesi.

Hunter x Hunter öyle çok duygusal draması bol bir seri değil, şaşırdım. Hafif seinen’e kayan da bir havası var özellikle Kimera ark’da. Ama duygusal?

Bilemedim, ilginç geldi. :sweat_smile:

2 Beğeni

Kimi no Suizoi wa Tabetai.Anime filmi.

Karakterlere aşırı bağlanmıştım. Killua ne zaman ağlasa ben de ağlıyordum. Hem Kimera arcının sonu… İzlediğim en duygusal şeylerden biriydi benim için.

3 Beğeni

Evet, ben de duygulanmıştım. Ancak genel olarak çok duygusal bulmuyorum seriyi yani "en"lerime giremez sanırım. Yoksa size bir şey söylemek istememiştim. Benim favori karakterim Kurapika ve Leorio bu arada.

1 Beğeni

Karakterlerin her biri muhteşem, sıralamak çok zor geliyor bana. Hepsi çok iyi işlenmişti de Kurapika’nın hikayesi yarım kaldı ya keşke Togashi yazsaydı da animede de görseydik seçim arcından sonrasını :frowning:

2 Beğeni

Togashi’nin yazması için mucize olması lazım.

2020’de bu da olmaz artık dediğimiz ne varsa oldu, belli mi olur :woman_mage:

Ben bıraksın karısı yazsın diyorum(bilmiyorsanız karısı Sailor Moon’un yazarı). Çizimlerin çok daha güzel olacağı kesin. Bu kadar güzel bir hikayeye sahip bir serinin bu kadar kötü çizimlere sahip olması çok sinir bozucu.

1 Beğeni