12 ve 15’inde çıkacak kitaplar nedeniyle henüz gelmeyen kitaplarım var.
Mesnevi’yi Doğan kitap baskısını almayı tercih ettim, bunun nedeni çevirmenin Veled Çelebi olması, gözden geçirenin Abdülbaki Gölpınarlı olması ve kitabın ciltli baskı olmasıydı. Almadan önce düşünemedim ama okumayı düşünenler ( aslında ben de öyle yapsaydım daha kolay ve anlaşılır bir okuma yapabilirdim ) doğrudan bu baskıyı değil de örneğin Ötüken’in bastığı konuları göre açıklamalı mesnevi’yi alabilirler - şunu da yazayım Ötüken’in baskı kalitesi, beyaz kağıt vb pek beğenilmemiş. (Muhtemelen önümüzdeki aylarda açıklamalı bir mesnevi baskısı alacağım ama Ötüken mi başka baskılar mı bilmiyorum, bu kez fiziksel olarak inceleyerek almayı düşünüyorum)
Madde 22 kitabının İthaki 50. yıl baskısı kitaplığımda bulunmasına rağmen Modern Seri kitaplarını biriktiriyor olmam nedeniyle bu baskıyı da aldım.
İthaki’nin yeni dizisi olan Minima’nın ilk kitabı “KİTAPLIK” merak edenler olabilir diye içindekiler kısmını aşağıya ekliyorum
HAY klasiklerinde 4-5 senedir (bence) biraz daha diğerlerine göre öne çıktığını düşündüğüm ve bir çok kez okunma ihtimali olan klasikleri ciltli alırken diğer klasik kitapları ciltli olanlara göre ucuz olması nedeniyle karton kapak almayı tercih ediyorum.

)

Refik Durbaş imzası da olunca Mehmet Akif kitabını aldım. Almak isteyen ve kargo kodu arayan varsa ben 0031AB7F bu kodla kargo bedava olarak aldım.