Saramago bu kapak serisinden yok zaten. Eski kapak serisinden basılmıştı. Telif başka yayınevine geçince o da basılmıyor artık. Yani seride ufak tefek aksaklıklar var.
Bilmem artık, tamamı dedin.
İthaki modern İş bankası ve Everest her kitapla daha bir iyi seri oluyor. İthaki Modern topluyorum, Everest modern ben de senin gibi ilgimi çekenleri alacağım.
Evet, zaten senin duvarında olma fikri de kafamı karıştırmadı değil ![]()
Everest’e @Erdo bu arkadaşın yazdığı bir mesaj üzerine bulaştım yanlış hatırlamıyorsam. Transit bu kitabı yazmıştı, ilk bunu aldım. Kozmos, Bilge Kan gibi kitaplarla devam ediyorum. Alfa her ay ilgimi çeken güzel kitap basmasa bir ara Modern’lere operasyon düzenleyeceğim ama sıra gelmiyor ![]()
@Erdo Saramago var derken zaten Kırmızı Kedi’yi kastettim. Oradan alıyorum baskılarını falanda beğeniyorum. En son Kopyalanmış Adam’a başlamıştım, çok bunalınca ara vermeye karar verdim.
Okumak istediğim ama bir türlü sıraya alamadığım isimlerden birisi Ercan Kesal. Öyküleri için çok olumlu yorumlar duydum.
@Ufuk büyük boy posterini yaptıracağım 
Evet o seriden okuduğum kitaplardan birisidir Transit. Yakın zamanda filmi de çekilmişti. İş Kültür Modern kadar olmasa da Everest Modern de iyidir, güzeldir. Zaten Everest yayınları ALFA’nın çatısı altındadır. Everest Modern’e olan ilgini bu şekilde açıklayabiliriz Ufuk 
Filmi varsa, yakın zamanda okuyayım o zaman. Bu ara King Medyum ardından Doktor Uyku’yu okumayı sonra da 22 Kasım gibi vizyona girecek filmi izlemeye gitmeyi düşünüyorum. @alper King fanı olarak filmden haberin yoksa, haberin ola 
Alfa olmasa zaten Everest’i tanımam 
Şimdi çok ince bir yerden girdin Alper, öyle söyleyim 
Ercan Kesal için sabaha kadar konuşabilirim seninle. Defalarca imza etkinliklerine, söyleşilerine gittiğim, ara sıra mail yolu ile dertleştiğim, görüşlerine, fikirlerine, düşüncelerine saygı ve sevgi duyduğum insanların başında gelir. Her seferinde beni kırk yıllık dostmuşuzcasına karşıladığı sıcaklığı, insanlığı anlatılamaz. Hatta bu cumartesi İzmir Alsancak Yakın Kitabevinde bir etkinliği var ama maalesef o gün deplasman otobüsünde olacağım için bu sefer katılamıyorum.
1- Peri Gazozu
2- Cin Aynası
Bunları oku, arkası mutlaka gelecektir zaten.
O zaman Shining’i de izle 
Ama Jack Nicholson’dan.
@Ufuk Filmden haberim yoktu umarım iyidir, genelde King uyarlamaları kitaplardan sonra bana yavan geliyor.
@Erdo sepete eklediklerim arasında, Alfa’dan bu ay çıkacakların durumuna göre alırım ya da bir sonraki aya ertelerim.
Onu önceden izledim sanırım ama tam hatırlamıyorum. Kubrick filmi kötü olamaz diye düşünüyorum 
İthaki modern ben de topluyorum tamamı var da Boris Vian denilen adamın bu seride olması canımı sıkıyor.
Kahramanmaraş fuarı bugün başladı. Açılır açılmaz girdim içeriye. Fuar güzel ama stand arkadaşlarımız (bazı yayınevlerindekiler) inanılmaz ısrarcı. Gezemedim bazılarını o derece… Alın hocam alın hocam kütüphaneye bağışlarsınız nedir mesela? Yani ben kütüphanrye kitap bağışlamak için gelmedim ki beni suçlandırıp kötü hissettiriyorsunuz… birden fazla standda yaşadım bunu. Olmaz maraş lütfen.
Onun dışında butik güzel bir fuar işte. Fazla bir şey beklememek lazım.
Ötüken den ilk defa kitap alıyorum umarım güzeldir. Dünya klasiklerinde gözüm kaldı ama kalitesini bilmediğim için almadım. @alper ne dersin sen bilirsin bu yayınevini kitapyurtçu
kaçırma dediğin yazar seri var mı ötüken den?
Ona göre bir dahaki gidişimde alayım.
Mezarlarınıza Tüküreceğim sert bir kitap ama seride olmasaydı diyemiyorum ben.
Aytmatov kitapları için Nora’yı da tercih edebilirsin. Ötüken önceden çevirip yayınladıkları dışında diğer kitaplarını çeviremiyor. Hakları Nora’da ve Ötüken ile mahkemelik oldular.
Ben Ötüken’den ara ara kitaplar alıyorum. En son Dede Korkut kitabını almıştım.
Ötüken Klasikler yeni baskılarını(kahverengi renkli ciltli baskılar) ben çok beğendim. (Bez cilt olsa daha çok severdim
)
Ötüken Klasikler serisini topluyorum. HAY topladığın için bazı kitaplar sen de muhtemelen vardır. Örneğin En son Goriot Baba’nın çıkacağını duyurdular. Bazı kitapları hem HAY hem ötükenden almış oluyorum ama ben yine de bu seriyi de topluyorum.
Hay da olma ihtimali olmayan kitap varsa alabilirim aslında. Mesela Soseki Hay dan çıkmaz diye tahmin ediyorum.
Ben de araya girip Ötüken klasikleri reklamı yapmak isterim. Ben severek topluyorum o yüzden alıcısı seveni çok olursa devamı da o hızda gelir diyerek tanıtmaya duyurmaya çalışıyorum açıkcası. Kitaplar güzel, çevirileri güzel o yönde zaten sıkıntı yok diyebilirim. Ötüken’in editörlerini beğeniyorum. Ayrıca ben kapak tasarımını da çok hoş buluyorum. Kitaplıkta duruşunu HAY’dan daha güzel buluyorum. Ancak @alper’in de dediği gibi cilt yapısı Hay’dan geride kalıyor. Sıvama cilt olduğu için lekelenmeye ve hasar almaya daha müsait ve şömizi de yok koruyacak. O yüzden hassas davranılması gerekir.
Son olarak @alper’den şu resimi taşıyayım. Bu güzellikler sizde de olsun istemez misiniz? 
Panait Istrati, Natsume Soseki, Anatole France HAY’dan gelmeyebilir. Joseph Conrad kitaplarını İş Kültür Modern Klasiklerden basıyor, Karanlığın Yüreği Modern klasiklerden gelebilir.
@Alladierre ben isterim ![]()
İsterim tabi de, tasavvuf kütüphanesi gibi görünüyor bence. Çok güzel orası ayrı tabi.
Sefiller karamazov falan gibi kitaplar HAY olarak elimde varken buradan almam ama diğerlerini yarın falan gidip alırım o zaman 
Fuarda topladığım kitaplar. Karanlık kitaplığa bir giriş yaptım. Akdeniz 2 ve 3 aldım ve seriyi bu şekilde tamamladım. Ötüken’den joseph de guignes 3 ciltlik kitabını aldım. Fuara özel %40 indirim yapmışlar bende kaçırmayayım dedim. Kronik yayınlarından 2 adet kitap aldım ve biraz pahalı buldum. İndirimi güzel ama kitaplar pahalı. Son olarak Çiğdem Erkal’ın Uçan Mabet kitabını aldım ve okumak için sabırsızlanıyorum.
Klasiklere çok uygun bir görüntüsü var bence.
Bir de şunu söyleyeyim Karamazov Kardeşler elinizde olduğu için almamanız tamam ama Sefiller’i bir daha düşünün. Çünkü Ötüken’deki Sefiller baskısının dili biraz daha farklı ve göreceli de olsa bana göre daha güzel. Siz de buradan biraz inceleyin belki beğenirsiniz. https://www.otuken.com.tr/u/otuken/docs/s/e/sefiller-1-cilt-1558100922.pdf
Tüm klasiklerin yeni basımdan eski basıma sıralı listesi de burada;
Pek çoğunun iç sayları mevcut kendi sayfalarında.