Son Aldığınız ve Sipariş Listenizdeki Kitaplar

Saygısızlık hem kitaba, hem insana, hemde satıcı firmanın kendisine yaptığı saygısızlık.
İade etmeye bile üzülüyorum, sonuçta milli servet, iade et, yenisini gönder vs
Ama adamlarda bu hassasiyet yok, kidega’ ya gönderim öncesi mesaj atıp uyardım, en güzel şekilde göndereceğiz yazmışlar, aldığım en kötü kargo diyebilirim.
Ya da gönderen kidega personeli ile alakalı, işini adam gibi yapmayan birisi var.

5 kitap iadem oldu, istediğim gibi gelene kadar iade edeceğim, belki böyle anlarlar.

1 Beğeni

Öncelikle tüm ülkenin başı sağ olsun :confused:
Sonrasında: Amazon’dan ilk alışverişimi yapmış oldum. Yüzüklerin Efendisi Tek Cilt. Metis’i kınıyorum çünkü böyle bir kapak olamaz. Rengini kastetmiyorum. Bildiğin karton kapak. Sert bi kapak falan yok yani. Onun dışında sorunsuz bir alışverişti.

Babil.com benden kaynaklı siparişim biraz geç ulaştı.

YKY’nin çizgi roman boyutlarını seviyorum, kuşe parlak kağıt değil, çizgi romanların kağıdı bence kuşe parlak kağıt olmalı.

10 Beğeni

Şubat extra siparişler. Dün, Kidega Aden, Yıldızlardan Dönüş, Lovecraft öyküleri, romanları ve hayatı kitapları; Amazon Ölüm Meleği, Mülksüzler, Oblomov, Kara Kule 3, Kısa Bir Cehennem Ziyareti kitapları geldi. Bugün yine Kidega Bitmemiş Öyküler, Gondolin’in Düşüşü, Hurin’in Çocukları ve Şeytanın Günlüğü kitapları geldi.

1 kitap hariç hepsi sağlam geldi. Kusurlu gelen kitap Kidega’dan. Amazon ve Kidega’dan ilk defa bu ay alışveriş yaptım. Genel olarak memnunum.

Amazon

8 Beğeni

Benim de Kidega’dan toplamda 16 kitap siparişim oldu. Bunların 11’i hasarlı geldi. Değişime gönderdim. Yukarıda da yazdığım gibi eskiden Kidega’dan 16 kitap alsam en fazla 1-2 hasarlı kitap gelirdi.

1 Beğeni

Kidega’dan 6 kitap aldım, 3 tanesi hasarlı geldi. Şaka gibi gerçekten, çok kötüler paketleme konusunda. Babil ve Kitapyurdu çok iyi bu konuda gerçekten, mümkün olduğunca o sitelerden alırım artık.

Bende 2 hafta arayla kidegadan 10 kitap sipariş verdim hiç birinde bir problem (yırtık çizik leke vs.) çıkmadı.Geçen aylarda da kitapyurdundan aynı sayıda kitap siparişi verdim kitaplara ikinci el bile demek az kalırdı inanılmaz ötesi hasarlı geldi kitaplar.Her kitap evine sorunlu kitaplar geliyor ve bunları serpiştirerek dağıtıyorlar veya kitaplara hiç bakmadan raftan rastgele alıp paketliyorlar bu yüzden şans meselesi olduğunu düşünüyorum.

1 Beğeni

Son birkaç haftada kidega’dan şikayetçi fazlaca kişi var, herkes mi şanssız? Bence sorun var açıkçası.

34 adet gönderi şu konuya taşındı: Kitap Tüketim Çılgınlığı Hakkındaki Düşünceleriniz

Şu an tam emin değilim ama Flashpoint çizgi romanını alıp seriye başlamak istiyorum.

Şans mı?
Ciltli kitabın ağzı yüzü yamulmuş.
Yırtılan, ezilen.
En iyisi bile çizik içindeydi.
Neyse o söyleniyor, biz müşteri tarafındayız, firma değil.

Kidega siparişim…
PKD’leri yavaş yavaş topluyorum. Stanislaw Lem kitapları boyut olarak beni hayal kırıklığına uğrattı (13,5x21 olacağı söylenmişti sanki).
Ama kapaklar gayet güzel olmuş.

13 Beğeni

@alper bey bir şey sormak istiyorum (belki daha önce de forumda sormuş olabilirim, hatırlamıyorum); Babil’den sipariş vermeyi düşünüyorum. Muhtemelen siz ordan sipariş vermişsinizdir. Kitaplar genel olarak temiz mi geliyor? Ayrıca değişim ve iade işlemleri sorunlu oluyor mu? Teşekkür ederim.

Kitaplar genelde temiz geliyor, galiba hiç değişim yapmadım ama 3-5 kez siparişte gelen bazı kitapları iade yaptım, kitapların sorunu yoktu ama örneğin alternatif baskı diye almıştım ciltlemesi iyi değildi, iade ettim gibi.

Şimdi baktım siparişlerime 2015’den bu yana çok sayıda siparişim olmuş babilden genel olarak gelen kitaplardan yana sıkıntım olmadı.

2 Beğeni

Arkadaşlar bir sorum var Amazon’dan aldığımız ürünü değiştirme gibi bir şansımız var mı ?
Yoksa direkt ürünü iade et seçeneğini mi kullanacağız ?.

Tabii ki değiştirebilirsiniz. Müşteri hizmetleriyle iletişime geçin yardımcı olurlar fakat ben olsam aldığımı iade eder, alacağım ürünü ayrıca alırım. Aynı kapıya çıkıyor kart limiti zorlamayacaksa.

Kart limiti olarak zorlamaz fakat 3 kitap aldım kargo bedavaya geldi şimdi tek kitap+kargo ödemek istemiyorum. Para iadesi seçeneği var hediye çeki olarak ürün ellerine ulaşınca sanırsam öyle bir tanımlama yapıyorlar hesaba. Hızlı bir şekilde yapıyorlarsa o şekilde aynı kitabı almak istemiştim. Aslında ilk defa amazon.com.tr den alışveriş yaptım. Lord Kinross Atatürk kitabı kaynakça kısmından cilt kopmuş. Halbuki jelatini vardı üzerinde.

Hasarlı kitap geldiyse bu gerekçeyle değişim istemek daha doğru olur. Hem iade kargosunu da ücretsiz göndereceksiniz.

Değişim talebinde bulunun amazon dan. Sipariş üzerinden iletişime geçin. Adımları anlatıyorum,

Site sayfasının en altından bize ulaşına tıklayın. Müşteri hizmetleriyle e posta falan onu seçin, siparişim seçin, “siparişi değiştir” seçin, “ürün sipariş değişiklikleri” diyin, ürünü seçin, “ürünü iade edin veya değiştirin” seçin, ürün hasarlı ancak kutu zarf hasarsızı seçin,

Bu şekilde devam ediyor.

Ya da kısa yoldan iade işleminden de aynı adıma daha kısa ulaşabilirsiniz fakat o zaman tek ürün seçilmiyor diye biliyorum tüm sipariş iptal olur.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim kısa sürede bakacağım.