Ankara Kitap Fuarı alışverişim v2;
Viking kitabı 35 TL idi (95 TL etiket fiyatı).
İnternet fiyatlarından daha pahalı değil mi fuar?
Yer yer pahalı evet
Ben 29 TL diye hatırlıyordum sanki forumda görmüştüm.Resminizi gördükten sonra bakayım dedim en uygun 39 tlye HP’de var,sanırım indirim vardı ama bitti,umarım tekrar girer Ren üzmez
Bu arada o kadar kitap çıkarttı İthaki ama hala yeni baskısını yapmadı,bir umut bakayım dedim fiyatlar muazzam…
Evet hatırlıyorum, önce 29 TL idi, sonra 39’a çektiler. Fuarda 35’den satışa çıkarmışlardı.
Yeni baskısı imkansıza yakın demişlerdi. O kadar yazarın tekrar teliflerini almaları gerekiyormuş.
Yeniden baskısı 1 ay içinde yapılacak desinler bari. Şu fahiş fiyatlar normale döner hiç değilse. O kadar dil döktük biraz da kara borsacılar dil döksün.
Bu fiyatlandırma ne etik bir davranış ne de haklı bir kazanç. Tamamen soygun. İşin içine ahlak da giriyor diye düşünüyorum
İlk mesajım. Nereye yazacağımı bilemedim ama sipariş listemdeki kitapla ilgili bir soru olduğu için buraya yazıyorum. Altı yıl kadar önce Martı Yayınları’nın Sherlock Holmes kutulu setini almıştım. Kutusuz kitapların aksine dış kapağı daha inceydi ve yapı olarak çok uyduruk gelmişti. Bu bende kutulu kitaplarda kutunun maliyetini kapakları uyduruk yaparak dengelerler gibi bir algı oluşturdu. Bundan sonra seri kitapları tek tek aldım.
Şimdi “Parçalanmış İmparatorluk” serisini okuma planlarıma ekledim ve kitapları tek tek almayı düşünüyordum. Ancak bu tuhaf ötesi ön yargımı da yenmek istiyorum. Düşüncem bir yanılgı mı? Yoksa dış minnakların bir oyunu mu?
Bu seri için neden oldu bir fikrim yok ama başka örneği olduğunu düşünmüyorum. Özellikle pegasus konusunda içiniz rahat olsun.
Bende kutulu Parçalanmış İmparatorluk serisi var. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Keşke kitap boyları standart olsa veya en fazla iki boy.
LEM’ in kitapları sepetimde duruyordu ama nereden başlanır bilemediğimden bugün çıkardım, şu boyutlarda hoşuma gitmedi doğrusu.
PKD ‘ de hiç okumadım, ona da nerden başlanır bilmiyorum.
Keyifli okumalar.
Harika, çok güzel, dört dörtlük,
@Rwenzori bende cok cok begendim sefilleri bu baskidan almak istemistim sonra bi baktım hepsini almışım . Keske başka klasiklerde bassa ötüken yayınları ama malesef sınırlı eser var idi
Ben de kitap boyutu konusunda takıntılıyım ama bazen mecburen almak zorunda kalıyorum. Pkd ve Lem’ler için de aynı şey söz konusu. Her iki yazarı da seviyorum, o yüzden kitaplarını almaya çalışıyorum. Ben Lem’in daha önce İletişim Yayınlarından çıkmış olan Solaris adlı kitabını okumuş ve beğenmiştim.
Teşekkür ederim
Ötüken klasikleri benimde sevdiğim ve almaya çalıştığım bir seri. Güzel bir sipariş ancak daha ilgi çekici olan BKM’nin bu kadar ciltli kitabı hasarsız yollayabilmesi. Genelde kitap köşelerinde ezilme olurdu.
Bende çok şaşırdım hatta sipariş notu ekledim hasarsız kenarları ciziksiz ve mümkünse stoktan ürün Istemiyorum dedim kibarliktan yoksun bir şekilde
Ve hatta sefiller hariç diğerleri jelatin icinde geldi
Kopuklede destek yapmışlar sarıp