Kidega siparişim sorunsuz elime ulaştı.
Birinci Sınıf Delilik enpara kampanyası hediyesi.
Dostum, okuduktan sonra “Tanrının Psikopat Çocukları” hakkındaki yorumunu okumak isterim. Alein Kentigerna, merak ettiğim bir yazar…
Tex’e başlamak istiyorum yavaştan. Bildiğim kadarıyla iki serisi var. Hangisinden başlamalıyım , ve nereden alıyorsun?
Dostum, elimdeki kitap biter bitmez senin için ilk sıraya alacağım. Ardından yorum yazarım tabi ki.
Kentigerna’nın daha önce Halüsinasyon kitabını okumuş ve beğenmiştim. Ardından birkaç kitabını daha aldım ancak henüz okuyamadım.
Eski bir fumetti okuru olarak ben atlayayım ortaya…
Teks’in 1940’lı-1950’li yıllarda yayınlanan ilk serüvenleriyle değil, daha güncel olanlarıyla başlayın. Teks’in kimi maceraları harikadır, bir film tadı verir adeta. Ancak hiç yenilmemesi, hiç dayak yememesi beni hep uyuz etmiştir…
Merak ettim şimdi Yakın zamanda alıp başlayayım güncellerinden. Teşekkürler dostum.
5-6 sene önce A101de 3-5 liraya kitaplarının satıldığını görünce dikkatimi çekmiş ve araştırmıştım. Bu yazar hakkında Google da arama yaptırınca İngilizce hiç bir malumat çıkmıyor. Açıkçası gerçek bir isim değil. Hatta o zamanlar yaşlı bir erkek resmi çıkıyordu. Sonradan genç bir kadına dönüştü:) Büyük ihtimal bir Türk yazarın müstear ismi. Bu arada hiçbir kitabını okumadım ve ilgimi de çekmiyor.
Goodreads’ta Alper Atılgan diye birinin müstear ismi olduğu yazıyor. Ayrıca Alper Atılgan diye aratınca Alein Kentigerna isminin tüm kitapları çıkıyor.
Satış rakamı için yabancı bir isim kullanmak bence çok acizce bir davranış. Eminim yabancı yazar görüntüsü vermek için karakterler vs yabancıdır. Çok ucuz, gerçekten çok ucuz bir davranış.
Kısa vadede para kazandıran ama uzun vadede karakter kaybettiren bir davranış. Ki kendi ismi ile yazsaydı uzun vadede iyi kazanırdı ve bir kimliği olurdu. (tabi iyi yazıyorsa)
Tamamını toplamıyorum (zaten hiç bir serinin tamamını toplamıyorum) ama beğendiklerimden not aldığım bazı Everest Modern Klasikleri çoğunluğu yerel kitapçılardan olmak üzere aldım. Mattia Pascal n11’den, Bilge Kan idefix’ten.
Bir klasik seri var bir de yeni seri. Klasik seri bayağı eski. O yüzden hiç bulaşmadım. Yeni seriyi toplayacağım ben. Aldığım 4 Tex cildi de dev albüm. Bu albümler kendi içinde başlayıp bitiyor. Birbirleriyle bağlantılı değil. Gerçi diğer serilerde öyle sanırım. Tex’in çoğu macerası tek atımlık hikayelerden oluşuyormuş. Sadece bazı hikayeler 2-3 sayı sürüyormuş. Açıkcası ben çizimleri iyi olanları toplayacağım. Bazılarının çizimleri cidden çok kötü. Ben odakitap’tan aldım. Şuan %40 indirim var.
Kentigerna ile ilgili bu tür iddiaları ben de okudum ama açıkçası bana gerçekçi gelmiyor. Çünkü kalemi gayet iyi. Bir Türk yazarın kalemi bu kadar iyi olsa kendi adını kullanırdı diye düşünüyorum. Açıkçası bu konuyu çok da önemsemiyorum. Bu biraz da polisiye sevip sevmemekle ilgili. Ben okuduğum şeye bakıyorum, hoşuma gitmesi önemli. Dönem dönem Jo Nesbo’nun, Michael J.Sullivan’ın vs kitapları da 9.90’a satılıyor. Yani bu da çok önemli bir ölçüt değil bence.
Neyse dostum, dediğim gibi yukarıdaki kitabı okuduktan sonra düşüncelerimi yazarım. Ve yazar hakkındaki fikrim netleşmiş olur.
Benim de ölçütüm bu zaten… Yaşam kısa, keyif almalı…
Listeme Yoko Tawada’ nın Tokyo’ nun Son Çocukları kitabını da ekledim. Konusu itibariyle ilginç.
D&R hemen geldi. sağlam çiziksiz
Bu 75 e 15₺ Ve kargo ücretsiz kodu iyi oldu.
@fortknoxt az gizli
Kodu alabilir miyim hocam
Çok şekerler.
…
DRM15 hala geçerli mi bilmiyorum.
Bursa Tüyap Kitap Fuarı alışverişim. Bir kaç tanesi hediye, diğerleri de katılımcı olduğum için çok iyi oranlarda indirimle aldıklarım. Faysal ve Kazım Taşkentler de BKM kitabevinden. Bu arada İş Bankası olarak cumartesi günü fuardan çekildik, dolayısıyla bugün de fuarda yoktuk. Fuar belki dün belki de bugün sonlandırıldı. Katılım ilk günler dışında inanılmaz düşüktü. İş Bankası dahi fazla satış yapamadı.
Can’dan eksiklerimi tamamlayamadım. Bizle birlikte Can ve Dergah da çekildi fuardan. Stant kapattılar yani.
İnşallah şu virüs belasını kısa sürede atlatırız. Durumlar çok kötü…