Kitapları biraz da yazıldığı zamana göre değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. Mesela Azınlık Raporu kitabı 1956da yazılmış ve yazıldığı tarihe göre olağanüstü bir kitap.
Tüfek, Mikrop ve Çelik, oldukça doyurucu bir kitap. Yıllar önce Tübitak baskısını okumuştum. İlerleyen yıllarda ‘‘Çöküş ve Yükseliş’’ kitapları da basıldı. Çöküş kitabını beğendiğimi söyleyemem ama Yükseliş görece daha iyi sayılır. Beğenme düzeyinin okuyucunun ne istediğiyle şekillendiğini düşünüyorum. Salt insanlık tarihi istiyorsanız, beğeneceğinizi düşünüyorum ama belirli dönemlere karşı ilgili duyuyorsanız, diğer dönemleri okumak sıkıcı gelebilir. Okumak istediğiniz dönem veya çağı belirtirseniz, okuduklarım doğrultusunda naçizane öneride bulunabilirim.
Kızım ne zamandır Yüzüklerin Efendisi’ni istiyordu. Amazondan tek cilt özel basım olanını sipariş ettim.
Keyifli okumalar hocam.
Bende yüzüklerin efendisi konusunda aynı şekilde düşünüyorum, her seferinde sepete ekleyip çıkartıyorum.
Buz ve Ateş şarkısı harika görünüyor, su sıkıntı, böyle bir kitapta bunu kabul etmemek lazım, taht oyunlarının öncesi mi oluyor bu kitap.
Diziyi izleyince taht oyunlarını da alamadım.
Amazon siparişlerimin ilk parçası geldi. Diğerleri de geldikçe ekleyeceğim.
Hiçbiri zarar görmemiş. Hayretler içinde kaldım ama. Geldiği kutu baya parçalanmış durumdaydı…
Hepsiburada 150\50 kampanyalı alışverişimden aldığım bu kitaplarla birlikte babil kitaplığına minik bir giriş yapmış bulunuyorum. Baskı olarak tahminimden daha güzeller.
Direkt kargo poşetine koymuşlar ve belli ki yollarken kitaplar hasarsızmış ama gelirken zedelenmişler.
Tüfek, Mikrop ve Çelik’in devamında Daron Acemoğlu’nun Ulusların Çöküşü kitabının okunmasında fayda var. Acemoğlu, Jared Diamond’un Tüfek, Mikrop ve Çelik’te öne sürdüğü tezi çürütüyor
Büyücü serisi nasıl acaba? İlk kez gördüm.
Gafam yanıyo anne
Daha yeni geldi ilk kitabı. Bugün birazcık okudum, güzel bir seri gibi duruyor. Genç ergen türünde gibi ama. Bana @Agape tavsiye etmişti. Başlayınca daha detaylıca yazarım.
kitaptr.com’dan daha önce alışveriş yapan oldu mu ? Siteye girerken bile güvenlik uyarısı veriyor güvenemedim bi’ türlü. Daha önce indirimi paylaşılmıl merak ettim deneyen oldu mu diye
Büyücü serisini ne diye kitaplara baktığımda Nicholas Flamel ismini görünce araştırmayı bıraktım. J. K. Rowling artık yaptığı açıklamalarla nasıl bir önyargıya sebep olduysa benzer isimli kitaplardan bile uzak durmaya başlamışım onu fark ettim. Galiba bu saatten sonra kendisi seriye ilk yedi kitap kalitesinde bir sekizinci kitap eklese bile okumayabilirim.
Yaşlandı o yaşlandı. En büyük başarısı kendisinden daha büyük olan insanlar, hep o başarıyı geçmek için uğraşırlar. Kimi başarır ve daha iyi şeyler de ortaya koyar, kimisi koyamaz. Ben kitaplar haricinde söylediği hiçbir şeyi ciddiye almıyorum açıkçası. O sebeple kitap çıkarsa alır okurdum heralde.
Nicholas Flamel serisi Harry Potter’dan farklı ama bunu biliyorum. Belki daha iyidir belki daha kötü, HP’ı ben ilkokul son-lise başlangıcı aralığında başlamıştım. Muhtemelen yerini hiçbir şey tutamaz ama olsun.
Seriyi sen de okuyacaktın diye anımsıyorum.
Harry Potter ile benzeşmiyor. Ana karakterler burada Nicholas Flamel, eşi ve Dr. Dee. Benim seride en çok hoşuma giden Atalar denilen mitolojik kısım olmuştu ama bunu da farklı bir şekilde ele aldığı için hoşuma gitmişti. Seri kesinlikle genç-yetişkin. Serinin genelinde editörlük çok kötü. Daha önce de hakkında yazmıştım diye anımsıyorum.
Tabi. Ama ne zaman, bakacağız.
Başlarken haber verin beraber okuyalım
Daha başlamam ya. 2021 e sağ kalırsak belki.