Bir kere idefix’ten bir iki kitap almıştım ama kitapların kargolandığını bana bildirmedikleri için ve kargomu şans eseri başka bir siparişimi almaya gittiğimde elime tutuşturdukları için biraz çekiniyorum. Tabii kargo şirketinin telefon numaramı yanlış yazması idefix’in suçu değil ama Finlandiya’da yaşamamı üstüne katınca aynı şayleri yaşamak istemiyor insan. Ama bir daha denemenin de zararı olmaz sanırım.
Harper Lee ciltli baskılar yüzde 40 indirimler ve 150-15 sepet indirim kodu nedeniyle bu kez alışveriş tercihimi kitap365.com olarak yaptım.
Sağırdere ve Yokuştaki Salyangoz’u aldım, şu an serileri tamamlamak dışında kitap almıyorum, okuyacak 10 kadar kitabım birikti, iş ve AÖF sınavlarına çalışmaktan istediğim gibi kitap okuyamıyorum. Ama gelelim asıl soruna; en uygun, kargo dahil BKM Kitap satıyordu, verdim siparişi. Korkuyorum dostlar, çok korkuyorum:)) Attık kendimizi bir ateşe bakalım ne olacak
Geçmiş olsun.Șimdiden o siparişi unutmaya bakın veya iptal etmeye çalışın derim
Moral bozmayalım lütfen, ben inanıyorum ki gelecek
Black Friday’de ben sahaflara çalıştım Son dönemde aldığım ikinci el kitaplar bunlar. Birkaç tane daha yolda ama bu aralar kargolar çok gecikiyor. Haftaya kalır onlar. Kısaca bahsediyim…
Bernard Cornwell’in Kutsal Kasenin Peşinde kitlarını 20 TL’ye adlım. (5 + 7,5 + 7,5). Nadirde 3,5 TL’ye bile var Koridor bu kitapları 2 farklı kapak ile basmış. Yanlız bu son basılan kapakların bir cep boyu birde normal boyu var. Benim gördüğüm kadarıyla sağ alt köşesinde yuvarlak siyah 9.90 etiketi olanlar cep boy. Almak istediğinizde bir kitap büyük biri küçük olmasın diyorsanız dikkat edin. Ayrıca normal boyun sayfa kenarlarında alttan üstten sağdan soldan çok fazla boşluk bırakmışlar. O yüzden normal boy olan da cep boy sayılabilir. Kağıt israfı olmuş biraz. Harlequin ise Şeytanın Atlıları kitabının ingilizcesi. Normalde Şeytanın Atlılarını almayacaktım ama 5 TL olunca ilerde satar yada birine verirsem eksik kalmasın dedim. Serinin 1356 adında 4. kitabı da var. Koridor onu basmamış. Azincourt’u da ciltli olarak 30 TL’ye buldum.
Clive Cussler kitaplarını biliyorsunuzdur. Tanesi 5TL 7TL arası değişiyor.
Mary Renault - Fire From Heaven kitabı Türkçeye çevirilmemiş. Büyük İskender’in hayatını temel alan tarihi bir kurgu. The Persian Boy ve Funeral Games adında 2 devam kitabı daha var. Ciltli olarak 20 TL’ye edindim.
Halo Flood’u kesinlikle Türkiye’de bulmayı beklemiyordum. Fall Of Reach’in ikinci kitabı. Biraz niş bir kesime hitap ediyor haliyle o yüzden geçiyorum 13 TL’ye aldım bu arada.
Digital Fortress, Dan Brown’ın okumadığım tek kitabı. Diğer kitaplarını hep Türkçe okumuştum bunu 10 TL’ye bulunca aldım.
Post Mortem ise Patricia Cornwell’in en ünlü romanı. Suç, Gizem, Gerilim türleride sürüyle ödül falan almış. 10 TL’ydi bu da.
Son olarak Connie Willis Doomsday Book’u (İthaki’den çıkmış olan ama sahaflarda 150 TL’ye satılan Kıyamet Kitabı) betterworldbooks.com’dan aldım. Eylül’ün başında sipariş verdim. Takipsiz kargo ile Allaha emanet gönderdikleri için tam 3 ay sonra, yani dün akşam elime geçti
Baloncuklu poşede kağıda falan sarmamışlardı. Direk havası emiklenmiş poşede koyup göndermişler. Kendilerine takipli kargo seçeneği eklemeyi düşünüyor musunuz? diye sordum ama düşünmyorlarmış. O yüzden çok spesifik bir kitaba denk gelmedikçe bir daha bişey almam sanırım. 3 ayda kim öle kim kala
Kondisyonu sitede Used Good olarak görülüyordu. Hakkaten de Nadirde 4 yıldızlı “Çok İyi” olarak satılan kitaplar gibi gayet düzgün çıktı. Fiyatı 8 dolares. Kargo ücretsiz. Zaten bi zahmet de ücretsiz olsun.
Benim için uzun bir aradan sonra gelen alışveriş. Türk edebiyatı ağırlıklı ve kodlarla %55-58 indirimli tercih ettim. Sabırsızlıkla bekliyorum
Sapasağlam geldi. Bundan alacağım zevki arttırmak için @Ozgur 'nin yaptığı listeye göre gidip Justice League ile başlayıp devam devam edeceğim.
Düzenleme : Kitap sağlam geldi de baya kokuyor. Ağır boya, tiner gibi kokuyor. Normal mi bu?
Hocam güle güle okuyun, ben kokladım da öyle ağır kokmuyor. Belki depoyla alakalı bir durumdur.
Her ne kadar kitaplar arasındaki şu boyut farkına sinir olsam da Akılçelen’in bu durumu değiştirmek için hiçbir girişimde bulunmayacağından emin olduğum için Amazon’dan Lejyon serisini almaya karar verdim.
Bir de fotoğrafta belli oluyor mu bilmiyorum ama Kayıp Cesedin Peşinde şu şekilde geldi;
Bu kitap nasıl sırt kısmından böyle yamulmuş ben de çözemedim ama iadesiyle uğraşamam.
Saolun hocam. Biraz havalandırıyım kitabı geçmesse de artık burnumdan uzak tutarak okurum.
GOT un çrlerini de bunlar basmıştı ama sırt kısmı resmen 1 tllik uhuyla yapıştrılmış gibi,arkası ayrılmış.
Bazen çizgi romanlarda bu tarz bir koku olabiliyor. Bana hiç dediğiniz kadar ağır kokulu bir halde gelmedi ama hafif halde gelmişti. Bir kaç güne geçiyor ama merak etmeyin.
(Hoş boya kokusu çok hoşuma gider o halde kalmasını tercih ederim ya neyse )
Bazı yayınevleri, işlerini düzgün yapsa keşke.
İdefix siparişim kupon koduyla 120 liraya geldi. Kargomnerede, turkuaz grubun kargo şirketi sanırım 2 günde ulaştırdılar. İdefix’le yıllardan beri süregelen sevgi-nefret sarmalındaki ilişkimi Amazon’da sonlandıramadı. Sonumuz hayrolsun.
Yine yaktın beni rıhtım. Yine yeni yeniden
Otobüsteyim, telefonda dolaşırken bir arkadaşın idefixteki fiyatların diğer sitelere göre daha düşük ( zam yapılmamış) olduğunu söylediği bir yoruma denk geldim. Sonra gayri ihtiyari bir idefixe bakayım dedim. Bakmaz olaydım nereden baktım
kara cuma indirimleri devam ediyor. Sepete de zaten bir şeyler atmışım. Kampanya alanında 125/20 aradım hemen ancak bulduklarım kullanılmıştı. Başka ne var diye bakınırken 150/30 a denk geldim . Sonra gittim sepeti 150’ye tamamladım ithaki ile . Velhasılı kelam sonuç yine gitti parçacıklar