Sosyal Medya Platformlarında İlgi Çeken Yorumlar

Şu İngiliççe paylaşımlardan bir şey anlamıyorum. Alta ben ve benim gibi İngiliççe bilmeyenler için Türkçe çevirisini de koysanız çok güzel olur. Merak da ediyorum ne diyor acaba diye ama Translate yapmaya da üşeniyorum :sweat_smile:

9 Beğeni

Diyor ki ilk buluşmada karşındaki sana favori kitabını söyler söylemez kalkıp gidiyorsun. Kitabın adı ne olabilir?

Rothfuss da çıkmayan kitabının ismini yazmış.

8 Beğeni

Teşekkürler :slightly_smiling_face: Bazen forumun meme bölümüne de girip bakıyorum ama neredeyse gönderilerin tamamı yabancı dil. O yüzden herkes gülerken ben anlamayıp çıkıyorum :frowning_face:

9 Beğeni

Yalnız değilsin :woozy_face: hatta sıkılıp meme başlığını sessize aldım. :slightly_smiling_face:

5 Beğeni

Ben resimlere gülüyorum.

3 Beğeni

Diyarbakır veya bölgede buna benzer bir kıyafet gören oldu mu? Kenarları turuncu yelek, şapka vs. Paçaları turuncu şalvar :thinking:

Bu facialara 4 milyon Lira harcanmış.

5 Beğeni

Karpuzun içindeki çocuk heykeli Attack On Titan virali gibi olmuş.

13 Beğeni

Ben Diyarbakır’da yaşıyorum, böyle bir kıyafet hiç görmedim. Tabi ki her yörenin, yöresel oyunlarda giyilen kıyafetleri vardır, ancak Diyarbakır’ın yöresel kıyafeti böyle değil. Hiç ilgisi yok. Uyduruk bir kıyafet. Heykel denen ucubelerin çirkinliğini söylemeye gerek yok sanırım. Adeta bu zihniyetin çirkinliğini temsil eden heykellerin benzerleri daha önce başka illerde de yapılmıştı. Sanki aynı elden çıkma. Sanat ve sanatçı ile uzaktan yakından ilgisi bulunmayan bu zihniyetin heykel yapmaya çabalaması şaşılacak bir durum. Nice medeniyetlerin hüküm sürdüğü ve pek çok sanat eseri bıraktığı Diyarbakır’a yakışmayan bir çirkinlik olmuş. Umarım en kısa zamanda tümü kaldırılır.

10 Beğeni

Favorim karpuz çocuk valla tam bir şaheser, tam bir sanat harikası mükemmel resmen. Sözler kifayetsiz kalır. Ne söylesem böyle bir şaheseri anlatamam. Bence bu şaheser Dünya’nın 8.Harikası olmalı :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Karpuz çocuğu akşam oradan yürüyerek geçerken boşluk bir ana denk gelse var ya korkudan Ay’a sıçrayarak gideriz :joy: Halka filmindeki Samara kuyudan çıkıyordu ya o geldi aklıma :grimacing:

6 Beğeni

Aslında fazla da kızmamak lazım. Sözlerim kesinlikle bu örnek üzerine değil. Yıllarca yüzyıllarca resmin ve heykelin yasak olduğu bırakın çalışmalar, örnekler yapılmasını düşünmenin bile günah sayıldığı bir tarihten, toplumdan söz ediyoruz. Hal böyle olunca ortaya çıkan bu eserlere (!) çokta kızmamak lazım diye düşünüyorum.

Bunlar zaten sanat için yapılmamış bence ama neyse. Bizim Ankara’da oyuncak dinozorlar vardı bunlarında onlardan pek farkı yok :slight_smile:

3 Beğeni

Karpuz içinde çocuk değil karpuz içinde Kim Jong-Un olmuş bence. :sweat_smile:

2 Beğeni

Benim bilinçaltı Halka da Samara vardı ya kuyudan çıkıyordu. Onu anımsattı :sweat_smile:

1 Beğeni

Bir ara birisi de Ankara’ya şehrin simgesi olarak kapı, saat, dinazor, robot heykelleri yapıyordu.

Aslında bunları yapanların amaçları heykel, simge, yol, santral, köprü vs. vs. değil, birilerini zenginleştirmek.

9 Beğeni

Kesinlikle öyle. Zaten amaçları sanatsal yönden güzel eserler meydana getirmek olsa, bu çirkin ucubeleri yapan şahıslara değil, gerçek sanatçılara yaptırırlardı.

2 Beğeni

Bu da bir süre önce yine haberlere konu olmuş Nasrettin Hoca heykeli. Aynı ellerden çıkmış gibi durmuyor mu?
resim

7 Beğeni

Benim çizdiğim harika ötesi resimler gibi olmuş :joy:

6 Beğeni

Bunu niye attın ya? Tam unutmuştum bu evime yakın rezalet heykeli. :slight_smile:

2 Beğeni

Hadi ya :slight_smile: Valla ne bileyim ilk aklıma gelen o oldu. Hatırlattığım için kusura bakma :slight_smile:

2 Beğeni

Ben ilk tweeti paylaşıyorum, merak eden olursa hocanın devam eden tweetlerine bakabilir.

2 Beğeni