Stanislaw Lem Kitapları

Kesinlikle en uygun kitap Solaris değil. Bence Yıldız Güncesi’nden başla.

2 Beğeni

Ciltlisi klasik Alfa sert kapak versiyon, ekstra gelen bir şey yok. Bence özel bir ilginiz yok ise ciltsizi tercih edin derim.

1 Beğeni

Solarisin şömizini kırmızı renk yapıp alttaki kapağıda mavi renk yapmak hangi arkadaşın fikriydi acaba .!!

7 Beğeni

Sanki tüm külliyatı ciltli basacak gibi bir de SL10 yazıyorlar. Bir benzerini de İthaki Dune için yapmıştı. Künye de BKK bilmem kaç yazmışlardı.

Seriden bağımsız serinin kapaklarından farklı bir kapak ile baskı yapsalar çok daha güzel olurdu.

5 Beğeni

Alfa çılgın bu konularda. 3’er 5’er PKD basmak gibi çılgınlıklar yapsalar bunların yerine daha makbule geçecek.

2 Beğeni

Tamamıyla ellerine yüzlerine bulaştırmışlar .Şu yayınevleri bizi kanser etti düzen konusunda .

1 Beğeni

Soruşturma kitabını alanlar için bir sorum olacak. Forumu aradım bulamadım. Bu kitabın şömizi diğerlerinden farklı mı? Bana gelen kitap kaygan bir şömiz yerine mat bir şömize sahip. Eğer normalde aynı olması gerekiyorsa İdefix’den gelen beş kitabın ikisi kusurlu demektir. Birini göndereceğim diğerini de yanına ekleyeyim bari. Galiba gelen kitaplar da d&r raflarından. Her yerinde fiyat yapışkanı var. Hatta bir kitapta şömizin iç tarafına bile basmışlar.

Yanlış hatırlamıyorsam bir kitapta bu durum vardı ama bu kitap Soruşturma mıydı hatırlayamıyorum. Sabah eve gidince bakıp tekrardan yazarım tabi başka bir arkadaş yazmazsa.

On iki kitap da var. Sadece bu farklı.

Düzenleme: Telefondan yazınca eksikleri fark edememişim. On bir kitap var, eksik kitap Yıldız Güncesi. Onun şömizi hakkında fark etmeden ifade belirtmiş oldum.

Ölümlü Makineler, Fiyasko ve Küvette Bulunan Günce de Alfa tarafından yayımlansa da rahata ersem.

4 Beğeni

3’ü bir arada yapabilirler. :joy:

3 Beğeni

Gelecek şu an da yaşanıyor. :slight_smile:

“Opton”
“Lekton”
“kitabın tirajı miktarı ve tükenmesi gibi sorunlar ortadan kalkmıştı” ( bir nevi POD (Print on Demand) )

Öğleden sonrayı bir kitapçı dükkanında geçirdim İçinde hiç kitap yoktu. Hemen hemen elli yıldır hiç kitap basılmamıştı. Ben ise Prometheus kütüphanesindeki mikrofilmlerden sonra, onları ne kadar hasretle beklemiştim! Şansım yoktu. Artık kitap raflan arasında rastgele dolaşmak, ciltleri elinde tartmak ve zorlu bir okuma vaat eden ağırlıklarını hissetmek mümkün değildi. Kitapçı dükkânı daha çok bir elektronik laboratuvarına benziyordu. Kitaplar, üzerlerine kayıt yapılmış kristallerdi. Bir opton yardımıyla okuyabiliyordu, bu araç bir kitaba benziyordu, ama kapaklarının arasında sadece tek bir sayfa vardı. Bir dokunuşla metnin daha sonraki sayfaları sıra ile onun üzerinde ortaya çıkıyordu. Ne var ki satış işlerine bakan robot bana optonların fazla kullanılmadığını söyledi. İnsanlar lektonları tercih ediyorlardı - lektonlar sesli olarak okuyordu ve arzu edilen herhangi bir sese, hıza ve perdeye göre ayarlanabiliyordu. Sadece bilimsel yayınlar çok sınırlı bir dağıtımları olduğu için plastikten yapılmış yapay bir kağıt üzerine hålà basılıyordu. Böylece bütün alışverişim tek bir cebe sığdı, halbuki üç yüze yakın kitap almıştım. Bir avuç kristal mısır - kitaplarım Tarih ve sosyoloji üzerine bazı eserler, istatistik ve demografi üzerine birkaç kitap ve Uyum Sağlama Merkezi’nden gelen kızın psikoloji üzerine tavsiye etmiş olduğu şeyleri seçtim. Birkaç daha ağır matematik ders kitabı - şüphesiz cüssesi değil, sadece içeriği bakımından daha ağır. Bana hizmet eden robotun kendisi bir ansiklopediydi -bana söylediği gibi- elektronik kataloglar yoluyla yeryüzündeki bütün kitaplarının templatlarına doğrudan doğruya bağlıydı. Kural olarak, bir kitapçı dükkânında her kitabın sadece tek bir kopyası bulunuyordu ve birisi belli bir kitaba ihtiyaç duyunca, eserin içeriği bir kristalin içine kayıt ediliyordu.

Orijinaller -kristomatrisler-gözden uzaktı, onlar soluk mavi emayeli çelik levhaların arkasında saklanıyordu. Böylece bir kitap, artık ne zaman birisi onu isterse, o zaman basılıyordu. Artık kitabın tirajı miktarı ve tükenmesi gibi sorunlar ortadan kalkmıştı… Gerçekten bu büyük bir başarıydı ama ben kitapların ortadan kalkmasına üzüldüm. Kâğıt kitapların bulunduğu sahafların olduğunu öğrenince, bin tanesini gidip buldum. Hayal kırıklığına uğradım hiç bilimsel kitap yoktu. Kolay okunabilen kitaplar birkaç çocuk kitabı, bazı eski dergi ciltleri…… (Yıldızlardan Dönüş - S114-115)

8 Beğeni

Yine müthiş bir öngörü.

1 Beğeni

Yıldızlardan Dönüş 'ün bitmesine az kaldı.

Bu kitap için kısaca şu denilebilir.

• Çok güzel detaylı betimlemeleri var.
  • Ve Stanislaw Lem hayal etmemiş, “bir” geleceğe gidip o toplumu izlemiş, yaşamış dönüp bize anlatmış.
7 Beğeni

Mantıklı.

Otelin yüzüncü katında acil durumlarda başka hangi masal dinletilecekti. :slight_smile:

Gelecekbilim Kongresi

5 Beğeni

Okuduğum en değişik, neyin gerçek neyin hayal-rüya olduğu belli kitaplardan birisiydi.

3 Beğeni

Birisi henüz çevrilmemiş Ijon Tichy 'nin dört kitabı var.

Yıldız Güncesi de eğlenceli bir kitap.

3 Beğeni

Yenilmez den uyarlanan “The Invincible” ın demosu steam de indirmeye açılmış. İlgililere duyurulur.

4 Beğeni

Alfa seriyi unuttu galiba. Hani bu seride unutuluyorsa bilemedim. En son kitap Aralık 2022 de çıkmış

3 Beğeni

Dur ya… Daha okunacak 7 Lem kitabı var. Biraz eritelim. :slight_smile:

2 Beğeni