Stephen King Kitapları

Sayfa6, İnkılap Yayınevine bağlı sanırım. King kitaplarının bazılarını sayfa6’dan okudum (Eğlence Parkı, Yüzyılın Suçlusu Blaze, Dolores Claiborne, Rüyalar ve Karabasanlar, Rüyalar ve Karabasanlar 2, Rüyalar ve Karabasanlar 3, Colorado Kid, Ölüm Dansı, Falcı, Ejderhanın Gözleri ve Düzenleyiciler)

Kaldı ki çeviri hatasını yayın evine değil çevirmene mal etmek lazım. Kara Kule 2-Üçün Çekilişi kitabı Altın yayın evinden çıktı ama çevirisinden dolayı okurken beni usandırdı.

2 Beğeni

Ben hepsini aldım ve sayfa 6 (İnkılap’ın alt yayınevi) baskılarının çoğunu okudum. Sayfa 6’nın bastıkları eski İnkılap baskıları. Okuma ile ilgili bir sıkıntı olduğuna dair bir şey anımsamıyorum. Çeviri için bir şey diyemem. Dil bilmek veya alternatif çeviri ile karşılaştırmak gerekiyor.

Tılsım’ın fantastik bir kurgusu var, Kara Ev kitabı Tılsım’ın devam kitabıdır. Paralel dünyalarda geçer ve çok genç bir çocuğun annesini kurtarma ve o çocuğun büyüme hikayesi anlatılır.

Doğrudan değil belki ama Kara Kule serisine bağlantıları olduğu söyleniyor. Ben Kara Kule’den çok önce Tılsım’ı okuduğum için bunların farkında olmadım. King’in yeniden okumayı düşündüğüm kitaplarından.

3 Beğeni

Teşekkür ederim yorumlarınız için :slight_smile:
@alper @Montana @AlperC

1 Beğeni

Tılsım’dan ziyade Kara Ev kitabı Kara Kule ile nerdeyse doğrudan bağlantılı.

2 Beğeni

https://www.babil.com/arama?q=medyum&f_brand=Altın+Kitaplar&page=1

1 Beğeni

Ben Ağustos’da basıldı zannediyordum ama bu baskı Ekim 2019 tarihli.

Ağustos’da duyurusu olmuş herhalde. Bulunmuyor derken arkadaş haklıymış.

1 Beğeni

Senin dediğin gibi de olabilir. Ağustos’ta Altın kitaplar ile konuştuğumda taşınma işleriyle uğraşıyordu. O ara gecikme yaşanmış olabilir.

1 Beğeni

Şeffaf kitabını Kitapyurdu ile almak istedim ancak bulunamadığından iptal edildi. Bende Babil üzerinden aldım. Tekrar baskısı yapılacak mı bilmiyorum ama piyasada yavaş yavaş kitap kalmıyor gibi. Alacakların bilgisine.

5 Beğeni

Büyük fuarlar var yıl sonuna kadar. Benim tahminim Altın Kitaplar elindeki kitapları sıkıyor biraz. Şeffaf’ın bitmesi hiç mantıklı değil yoksa.

4 Beğeni

Olabilir. :thinking::thinking::thinking:

1 Beğeni

Şeffaf baskı bitmeden sipariş geçelim o zaman fiyatı biraz pahalı olduğu için güzel bir indirim bekliyordum.

Şeffaf çıkalı zaten ne kadar oldu da baskı bitti hemen :open_mouth:
Altın Yayınları’nı anlamak mümkün değil.

Yabancı kitabı çıktığından beri piyasada ama onu anlamakta zorluk çekiyorum, ya da Uyuyan Güzeller. Acaba yeni çıkan kitaplarına pek rağbet yok mu, eski kitapları daha mı çok seviliyor King’in :smiley:

2 Beğeni

Şu an birkaç şehirde birden fuar var. Fuarlara dağıldıysa kitaplar bu sebeple bitmiş gibi görünüyor olabilir arkadaşlar.

1 Beğeni

Anlam veremiyorum cidden. Baskısı uzun süre önce biten ve yayın hakkı ellerinde olan bir kitabı basmadan O ve Mahşerin tam metinlerini bile tekrar tekrar basmış olmalarına, film çıktıkça O’nun kapağını değiştirip yine yine basmalarına aklım ermiyor. Bir de şu Remzi Kitabevinin üzerine gidip yayın hakkı onda bulunan ve yıllardır baskısı olmayan kitaplara (Misal Uykusuzluk) yoğunlaşsalar çok güzel olacak.

2 Beğeni

Yabancı Eylül 2019 7 baskı. Uyuyan güzeller 3. baskı.

Bazı kitaplarını Altın Kitaplar basıyor, bazılarını İnkılap ve Sayfa6 basıyor, Remzi Kitabevi basıyor ayrıca Kurt Adamın Döngüsü kitabı var Altıkırkbeş yayın diye bir yayın evi basıyor. Çok karışık yani.

O ve Mahşeri tekrar tekrar basmalarının sebebi aslında basit. Sadece King’in sadık okuyucularına değil herkese hitap etmek istiyorlar. Ancak bu arada sadık okuyucuları üzmüş oluyorlar. Çünkü O ve Mahşer kitabını kitap okuyan herkesin bildiği ve merak ettiğini düşünüyorum.

@alper bilgi için teşekkür ederim. Onları basıyorlar demek ki.

1 Beğeni

O’nun sürekli basılması bana ticari amaçlı geliyor. Hem ilk kapağı, hem filmin ilk bölümünün kapağı, hem de ikinci filmin kapağı ile 3 farklı kapak ile basıldığını biliyorum. Bu kadar özeni keşke baskısı olmayan kitaplara gösterseler. Aylar geçti Hayaletin Garip Huylarını basacaklarını açıklamalarının üzerinden. Hala yok.

2 Beğeni

Remzi basmıyor aslında :slight_smile: Uykusuzluk kitabını 96’da tek baskı yapmış, onunla yetinmişler. Sayfa 6 baskıları eski inkılap baskıları. Telifleri uzun zamandır onlarda.

Altın yayınları kapak yeniledikleri Stephen King kitaplarını baskısı bittikçe basıyorlar. Aralar da 2-3 ay kitap bulunamadığı olabilir ama bu da normal sayılır bence. Sıkıntı daha çok uzun zamandır basılmayan ve henüz kapak yenilemedikleri kitaplarda.

2 Beğeni

Buna kesinlikle katılıyorum. Ateş Yolu, Ceset, Hayaletin Garip Huyları, Azrail Koşuyor, Yazma Sanatı, Bir Aşk Hikayesi gibi kitaplar tekrardan basılsa çok çok iyi olacak. Ancak basmıyorlar Mahşer ve O kitabının kapağını değiştirip değiştirip önümüze sunuyorlar :smiley:

2 Beğeni