Stephen King Kitapları

@narpal
Ruhlar dükkanı benim çok severek okuduğum bir kitaptı. Rick and Morty’nin o bölümde bayağı komikti.

2 Beğeni

Fuar yaklaştığı için King kitaplarının tükenenleri sanırım yeniden basılarak satışa girmiş, eksiği olan varsa haberi olsun.

1 Beğeni

Özellikle Kuşku Mevsimi kitabını öneririm. Bir de mümkünse Kara Kule’yi en sona bırak.

2 Beğeni

Ben King okumaya Kara Kule ile başladım, biraz hata ettim. Üç’ün Çekilişi kitabında Medyum spoilerı yedim :smiley:

1 Beğeni

Nicholas Flamel gördüm. :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Çok güzeldir mitleri. Hikaye ikiz ve yanlış değilsem 18-19 yaşlarındaki kardeşleri konu alıyor. Editörlük berbat. Mitler harika. Büyüler çok hoş. Doktor Dee kabus. :heart_eyes::sweat_smile: Artı Codex kitabı ve Nicholas Flamel ile karısını da kapsıyor. Bir de kehanet var. Daha ne olsun?

Ben de seride bulunan göndermeleri kaçırdım. Daha sonra internette görünce farkettim erken okuduğumu. Birkaç kitabın tekrar baskısını bekliyorum sonra Kara Kule’ye tekrar başlamayı düşünüyorum.

1 Beğeni

Şöyleki ben seriyi hep gençlik kitabı diye beklettim. Ama göedüğüm günden beri aklımdaydı. Yorumlar için teşekkür ettim. İşbankadı olunca çeviri vs. İyidir diyordum ama sen seriyi bitirebilmişsen ben de okur bitirebilirim kesin :joy:
@Son.of.Yona kara kule 2.ci kitapta bıraktım ben, çeviri sebebiyle. Yeniden sansürsüz basılana kadar tekrar başlamayacağım. Basılmazsa da ingilizce artık.

2 Beğeni

Rezalet çeviriye rağmen bitirebildiğim için kendimle gurur duyuyorum :smiley:

Nicholas Flamel’i kaç kere almaya niyetlendim hatırlamıyorum. Beni hep yoldan çıkaran kitapyurdunda ki 6-12 yaş kategorisinde olması oldu :smiley:

2 Beğeni

Satışta. Hayaletin Garip Huyları.

3 Beğeni

Valla bakma sen onlara hayalet yani wardstone da çocuk kitabı geçiyor. @Agape anlatsın nasıl işkenceler falan var.

Saçma bir sistemi var onun, yani çocuk kitabı vs ayrımının Harry potter bile Young Adult geçiyor. Ben Narniayı da okudum mesela. Çocuk kitabı olarak geçiyor ama alakası yok. Bayadır ben de takılıyordum buna, ama bugün dedim ki “başkalarının sınıflandırmasından memnun olsan, ilk başta tüm klasikleri okuman gerekirdi.” Ki ben suç ve cezadan sonra bi dha klasik okumadım. Modernler haricinde okuyacağımı da sanmıyorum. İnsanlar Sayfalarca bir bacak acısının tasvirini seviyor olabilir ama ben daral daral daral daral daralıyorum :sweat_smile::sweat_smile:
Nicholas Flamel çok güzelr benziyor zaten agaprnin anlattığı kadar olsa yeter :love_you_gesture::love_you_gesture:

3 Beğeni

Nasıl anlatmak istediysen tekrara düşmüşsün :slight_smile: Ne farkın kaldı klasiklerden :slight_smile:

3 Beğeni

Bende böyle yorumlar gördükçe daral daral oluyorum, çok itiraz etmiyorum :slight_smile: ama bazen de yazmasam olmuyor. Çok güzel başlıyorsunuz yoruma sonra “Cafer bez getir oluyor” :slight_smile:

Sayfalarca bacak acısı tasviri okumuyoruz. Edebi metin okuyoruz. Edebi metin insanda duygu, düşünce uyandıran hislendiren hayal ettiren zevk aldıran vs.vs metindir. Belki öğretici metin okusak haklısınız diyeceğim.

7 Beğeni

Ben kendim için söyledim o ağrıyı. Hangi kitap olduğunu hatırlamıyorum ama gerçekten bacağında yara çıkan bir karakterin acısını anlatıyordu. En son daralıp bırakmıştım kitabı. Okuyana sözüm yok zaten ben kendim daralıyorum ya. Cidden zorladım da bir süre, ama olmadı. Yoksa klasikleri kötülediğimden ya da okuyanlara yorum yaptığımdan değil. Çehov’un Köpeğiyle Dolaşan Kadın’ı haricinde kitaplığımda klasik yok desem yeridir.

3 Beğeni

Karakter hastalıklarını yazarlar biraz abartıyor ve ona fazla yer veriyor diye düşünüyorum. Çok eskiden adını hatırlayamadığım bir kitap okumuştum. Yaklaşık 400 sayfa civarıydı sanırım. Kanser olan bir kız ve onu terk etmeyen erkek arkadaşı olarak hatırlıyorum. 400 sayfa boyunca kızın kanserden çektiği acıları anlatmıştı aynı sizin gibi daralıyordum :smiley:

Not: Kara Kule serisinde Roland Deschain’de durmadan hasta oluyor ama o okunuyor, daraltmıyor :smiley:

2 Beğeni

Merhaba, ablamın kütüphanesini karıştırırken eski kapaklı Medyum kitabına denk geldim;
images%20(44)
Sorum şu, yeni baskıyla sadece kapak farkı mı var?

Yayınevi yetkilisi son beş yıl içinde yeniden düzenlenenlerde sansürsüz ve tam metin demişti ama bilemiyorum…

1 Beğeni

Durum şöyle;

1 Beğeni

Son cümle çok yaratıcı olmuş…

1 Beğeni

Belki orjinalde de öyledir.

1 Beğeni