Stephen King Kitapları

Hayvan Mezarlığı için en korkunç romanı diyorlar açıkçası şöyle söyleyeyim benim evimde vahşi bir kedim var her gece yatağımın kenarına gelip beni izleyen :joy: ona rağmen hiç korkmadım sadece okurken heyecanlanıyorsun o kadar.

2 Beğeni

Malazan gelse bu kadar sevinmezdim.

2 Beğeni

Vay be, bu kadar hızlı olmaları şaşırttı

Enstitü kitabında yaptıkları çeviri hataları bunda hiç olmasın diyemeyeceğim ama olabildiğince az olur umarım.

2 Beğeni

Okuyacağız bakalım.

4 Beğeni

Later’a başladım bir kaç zaman önce, her akşam yatmadan önce -çabuk bitmesin diye- azar azar okuyorum. Türkçesi ile ilgili bir gelişme yok sanırım?

6 Beğeni

Gün olarak sorsam kesin bir şeyler demezler diye düşündüm ve hafta olarak sordum. :grimacing: :laughing:

4 Beğeni

Stepehen King romanlarını eninde sonunda çıkarırlar. Ben de instagramdan yazmıştım. Sıra geldikçe romanlar çıkacak demişlerdi. Later daha yeni çıktı o yüzden en az 6 ayı var…

3 Beğeni

Kan Varsa kitabı bayramdan sonra çıkması planlanıyormuş.

Bekleyenlere hayırlı olsun.

15 Beğeni

Altın Kitaplar, Instagram sayfasında Kan Varsa’nın kapağını paylaştı. Çok kötü olduğunu düşünmesem bile orijinal kapağa kıyasla çok eh olmuş bence gerek yazı fontu olsun gerek kapağın geneli. Neden orijinal halini kullanmadılar anlayamadım. Enstitü, Yabancı, Bay Mercedes 3’lemesi ve birkaç kitabı daha için kullanmışlardı, keşke yine kullansalardı.

6 Beğeni

Kapağı beğendim. Orijinal kapak çok rahatsız edici. Kabus gibi.

Aslında böyle olsa türe ve yazara daha uygun olurdu bence. Bizdeki kapağı da beğendim ama orijinalini tercih ederdim :slight_smile:

2 Beğeni

Instagram yorumlarının neredeyse hepsi kapağın ne kadar kötü olduğuyla ilgili. İlk defa böyle bir birlik görüyorum okurlarda.

Bu arada “Kan Varsa” doğru çeviri. Yani “Eğer Kanarsa” ya da "Kanarsa"ya göre daha doğru çünkü Amerikan medya aleminde şöyle bir laf varmış:
If it bleeds, it leads.
Kan varsa, başı çeker.

Yani bir haberde, filmde, dizide şiddet, kan varsa o çok izlenir, raytingi yüksek olur.

8 Beğeni

Kötü çünkü… :sweat_smile: Hele kapaktaki yazı fontu…

Yazı fontu gene iyi. Rengi çok kötü!

Stephen King okuyup kitabının kapağını “Kabus gibi” olduğu için beğenmemek. ^^

Kapak baya kötü bu arada.

1 Beğeni

Şimdi biraz araştırma yaptım. Kan Varsa ilk olarak Nisan 2020’de yayınlanmış. İçerikten daha önce yayınlanmamış novellalar olarak bahsediliyor.

Daha önce yayınlanmamıştan ne anlamalıyız ?Kitabın içeriği eski mi yeni mi ? Eğer eski ise daha hoşuma gider.

Bigisi olan var mı ?

Beğenmedim demedim. Gayet güzel kapak.

Yaklaşık bir sene sonra Türkçeye çevrildi kitap.

@shmebulock İf it Bleeds kitabında 4 uzun öykü veya 4 kısa roman var. (Novella için uzun hikaye deniliyor ama kısa roman denilse de olur herhalde. :slight_smile: ) King bunları hangi yıllarda yazdı bilmiyorum ama daha önce hiç bir yerde yayımlanmamış hikayeler bunlar.

“Hiç bir yerde yayımlanmamış” bize biraz içi boş geliyor ama ABD’li okuyucu dergilerde veya çeşitli öykü derlemelerinde daha sonra bir araya toplanmış hikayeleri okumuş olabiliyor.

Bu arada orjinal kapak bence de ürkütücü ve güzel.

Ben kabus görmem diyen varsa bu sayfada gif/video var, izleyebilir. :slight_smile:

6 Beğeni

Gerekli başvuru yapılmış.

8 Beğeni