Stephen King Kitapları

Bill Hodges için mi soruyorsunuz. Aslında Bill Hodges bir üçleme.

• Bay Mercedes
  • Kim Bulduysa Onundur
  • Son Nöbet

Yabancı ve Kan Varsa öyküsü doğrudan bu serinin bir devamı değil. Yan hikayesi gibi. Bill Hodges üçlemesinden sonraki zamanda geçiyor.

Benim bildiğim Bill Hodges veya Holly Gibney ile ilgili başka kitap / öykü yok.

Genel anlamda Stephen King kitaplarını soruyorsanız, eksik öyküler, orjinali ile farklı kitap adları vs bir tarafa bırakırsak yenilerden “Billy Summers” bu sene Altın basacak.

2021’de çıkan ve henüz çevrilmeyen “Later” var. muhtemelen onun telifi İnkılap / Sayfa 6’da. Çeviri durumu nedir bilmiyorum.

Yurt dışında bu sene şubat ayında Gwendy’in yeni kitabı çıkacak, onun yayın hakları İnkılap / Sayfa 6’da.

4 Beğeni

Sırayla
Bill Hodges üçlemesi
Yabancı
Kan Varsa öyküsü

Kitaplarından başka Türkiye’de çevrilmeyen ama bağlantılı kitap var mı diye sormuştum.

Cevabını vermişsiniz. Teşekkür ederim.

2 Beğeni

Arada kaynayıp giden ‘‘Elevation’’ kitabı için hala üzülüyorum valla. Sanırım şu saatten sonra basan çıkmaz. :pensive:

3 Beğeni

Geçen yaz sormuştum, Altın yayınları “çeviriyoruz, yayınlayacağız” diye net bir cevap vermedi. Aklıma kitabın karakterleri nedeniyle çevirip yayınlamaktan mı çekiniyorlar ihtimali geliyor.

4 Beğeni

Benim de tahminim o yönde ne yazık ki. :frowning_face_with_open_mouth:

1 Beğeni

Yine benzer bir cevap verdiler. Durum bence tahmin ettiğimiz gibi, bu kitabı çevirip yayınlamaktan çekiniyorlar.

Opera Anlık Görüntü_2022-01-11_143900_www.instagram.com

5 Beğeni

Yaratık ve Düzenleyiciler kitapları seri mi? Seriyse hangi sırayla okunması gerekiyor?
@alper

1 Beğeni

Biraz çok uzun zaman oldu kitapları tam hatırlayamadım ama excel de Stephen King kitap listesinde aldığım notlara göre:

“Yaratık” okunduktan sonra “Düzenleyiciler” in okunması öneriliyor.

5 Beğeni

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QH4Rdabm6xNcMMihGOsrjbPEqIE_rUiz6baE_zoRRWU/edit?usp=sharing

Bir sıralama oluşturdum. Bakar mısınız? Doğru mu?

2 Beğeni

Sorun yok gibi.

Seri olan, seri gibi öncesi - sonrası okunmalı diye önerilen kitapları dışında aslında çok kitabında diğer kitaplarına göndermeler oluyor.

Şöyle tam hazır olmayan bir liste forumda paylaşmıştım.

Ama @Ozgur daha kapsamlı bir liste hazırlamıştı. Özgür’ün hazırladığı bu liste okuma sıralaması ya da kitapları listeme konusu fikir verebilir.

Şu mesaj:

3 Beğeni

Eğer okumaya yeni başlayacak ve tüm kitaplarını okumak istiyorsanız bence kronolojik sıraya göre okumanızı tavsiye ederim çünkü göndermeler mevcut

2 Beğeni

Evet okuma sıralaması olarak kronolojik okuma da tercih edilebilir.

1 Beğeni

Yaratık’tan sonra kara Ev okunmalı diye hatırlıyorum.

Düzenleyicilerde ki şey yaratıktakine benzetsem de aynısı mı emin olamadım. Yaratığı uzun
zaman önce okumuştum.

Hocam Kara Ev Tılsımdan sonra okunmalı.

Doğru diyorsun şimdi kontrol ettim. Benim aklımda farklı kalmış. Tılsım ile Ejderhanın Gözleri bağlantılı diye hatırlıyordum. Ama Yaratık ile Kara ev arasına bir bağlantı olması lazım.

Kara Ev’i okumadım ama Yaratık ile Düzenleyiciler arasında bağlantı var.

Millet Stephen King’e aç aç… :slight_smile:

2 . baskı satışa yeni çıkmışken 3. baskı bandrolü alınmış.

6 Beğeni

İnşallah eksik kitaplar için referans olur bu durum.

4 Beğeni

Azrail Koşuyor geldi ama bence buna 2. baskı demek yerine 1. baskı demeliydiler. Çünkü 1. baskıda iki ayrı hikaye var bu 2 baskıda ise sadece Azrail Koşuyor var.

9 Beğeni

Uzun yürüyüşü ayrı kitap olarak basacaklarmış.

2 Beğeni