Holly, Duma Adası, The Long Walk yeni baskı çıkacak deniyor. Umarım doğrudur👀
Duma Adası yakında çıkacakmış. Bugün sordum.
Merhaba arkadaşlar, bu kitap acaba tekrar basılacak mı yada yakın zamanda farklı bir isimle mi basıldı acaba .? Bir bilgisi olan var mı .?
Yakın zamanda basılmadı, basılır mı derseniz de hakları altın kitaplardaysa hala sırasını bekliyordur (Running Man (basıldı), Long Walk, Roadwork ve Body şeklinde devam ederseler eğer). Bu yıl Long Walk ve Holly duyuruldu resmi olarak, Duma Key ise resmi olmayan yollardan duyuruldu, başka da duyurulan olmadı.
Tamamdır çok teşekkür ederim
Şirketler de utanma yoktur.
Onların tek amacı vardır her şekilde kar etmek.
Bu sektör de çevirmenin emeğine çökmek için hayali çevirmen yaratmış yöneticiler var.
Gizlemeyin bence çöp ötesi çünkü.
Ben şu anda Elric serisini okuyorum. Bu hataların aynısı bu kitaplarda da mevcut. İnsan düşünüyor bu kitaplar editörden, son okumadan geçmiyor mu diye. Yani programa bile versen o düzeltir tür hataları. Bu tür hataları genelde fark etmem ama bu kitaplarda fazlaca olduğu için gözüme takıldı.
Okumayan birinin gözüne takılabilir, kalsın şimdilik.
5-6 sene önce google translate Türkçe için böyle yazım hataları yapıyordu.
Güzel bir kapak olmuş.
Hem "Yaratık"ı hem "Düzenleyiciler"i okuyan var mı acaba? Ne kadar benziyorlar merak ediyorum. İnternette bilgi var ama ben ilk elden sizden duymak istiyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam Kara Evde bunlarla bağlantılıydı. Ben hepsini okudum ama sen sorunca Yaratığı unuttuğumu fark ettim. Kaynağın aynı olduğu aklımda kalmış.
Yaratık çok güzeldi, Düzenleyiciler ise Yaratık’ın kötü bir kopyası gibi. Yanılmıyorsam aynı konu, farklı bakış açısıyla yazılmıştı. Düzenleyiciler’i bitirince okumasam da olurmuş demiştim.
İnkılâp Yayınevi’nden son çıkan kapaklar gerçekten çok güzel.
The Long Walk ve Holly çevirisinin yayımlanacağı resmi olarak duyuruldu ama henüz bir gelişme yok. Mayıs ayında çıkarsa süper olur. Tatilde okuruz en azından:)
King’in 1987’de yazdığı kitabında şu cümleleri okuyıunca 2019’da yayınlacak kitabının temel hikayesi aklında mıydı acaba demeden edemedim.
Hikayeden ziyade, ben ileride kullanırım diye düşünüp yana attığı fikirlerden biri olarak düşünebiliriz. Ben king’in böyle bir defteri olduğunu ve düzenli olarak içine garip garip şeyler yazdığını düşünüyorum. Bunların çoğunu da sonrasında işlediğinden kitaplarında gerektiğinde geleceğe dönük küçük spoilerlar vermek çok normal gibi. Oyuncak maymun insan öldürüyor, bir buton var ve bastığında seçtiğin bir kıta patlıyor, kadınlar yok oluyor, kubbe küçülüyor ve dahası tonla aptal fikir ( Hikayeleştirilmeden çok aptalca duruyorlar ama kitaplarına bir eleştiri de bulunmuyorum.)
Kaçıncı sayfada geçiyor bu kısım notumu alayım. Güzel bir ayrıntı. Geçmişteki kitaba gönderme olarak görmüştüm ben bunu kitabı okurken meğer gelecekteki kitaba gönderme varmış haha. Bunun daha güzeli 6-7 gönderme vardı diye hatırlıyorum başka kitaplarına okurken vay demiştim.