Mesela yine bu kitap da, tam cümleyi şimdi bulamadım ama bir yerde şuna benzer bir cümle var.
“Buick arabalardan korkardı, arabasını Buick’ten uzak bir yere park etti” şeklinde bir cümle var.
Acaba Şeffaf sonradan “geliştirdiği” kitaplardan mı? Bu göndermeleri sonradan mı ekledi. Bu cümlelerden biz mi anlam çıkarıyoruz yoksa o fikirler zaten aklında var mıydı bilmiyorum.
Mesela Kara Kule serisini ikinci kez okurken ilk kitapta kitabın finaline ilişkin cümleleri farketmiştim. ilk kitabı sonradan elden geçirdiğini, eklemeler yaptığını biliyoruz, o finale ilişkin göndermeleri sonradan da eklemiş olabilir. Bunda da belki böyle bir durum olabilir.
Kullanıcı adı Roland Deschain olan biri için çok az Stephen King okuduğumu farkettim. Elimden geldiğince her kitabına bakacağım ama öncelikli olarak hangilerini önerirsiniz ?
Okuduklarım,
Kara Kule Serisi,
O
Mahşer
Tılsım
Kubbenin Altında
Kemik torbası
Uykusuzluk
Hayvan mezarlığı
Hayaletin Garip huyları
Ejderhanin gözleri
Sis
Geceyarisni bilmem kaç geçe ( hatırlayamadım)
2211/63 uzun zamandır listemdeydi diğer kitaplardan sıra gelmedi. Bunu öne alayım. Bakalım üstat zaman yolculuğunu nasıl işlemiş.
@annihilator Korku Ağı’ nı iyi hatırlattınız. İçindeki bir karakterden dolayı çok merak ediyorum. Bir keresinde bu kitabı almaya çalışırken yanlışlıkla Hayaletin Garip Huylarını almıştım. ( Onun da içinde Korku Ağının orjinal adına benzeyen bir hikaye var.)
Diğer önerilerinize de mutalaka bakacağım teşekkür ederim ikinize de.
İkiside aynı gün yayınlanan “Düzenleyiciler” ve “Yaratık” kitaplarının ilk ABD baskılarıın kapakları şöyle birbirini tamamlayan bir resim oluşturuyormuş.
Sadece Yaratık kitabını alan bir kişi o kurdun kalan kısmının neye benzediğini ne işle meşgul olduğunu hep merak etmiştir kesin.
Bizdeki askerli Düzenleyiciler kapağının kitapla ilgisi var mı bilmiyorum ama Diriliş kitabındaki bir sahneyi tasvir ettiğini biliyorum. Bir ilginç bilgidir diye bırakayım buraya.