Stephen King Kitapları

Evet, Carrie kitabından…

King ne kadar kolay ve hızlı yazıyorsa o kadar da kolay ve hızlı okunuyor. :slight_smile:

6 Beğeni

Holly de daha önceki King kurgularında rastlamadığım oranda güncel politik tartışmalara özellikle salgın, Trump, ABD polisinin her bulduğu fırsatta siyahileri katletmesine yer vermişti.

Yaşlandıkça kendi fikirlerini hem kurgularında hem de halka açık yerlerde savunma ve açıklamada daha mı cesur oldu ne? :slight_smile:

Bunu daha önce söyledi mi ilk kez mi söylüyor bilmiyorum. Greg Stillson “Çağrı” kitabında olan bir karakter.

7 Beğeni

Holly için yeni bir hikaye hazırlıgı varmış.

7 Beğeni

Bir sonraki kitabın ismi de belli, “Always Holly”. Bir yerde okumuştum, bulamadım şimdi. Bir de Talisman/The Black House serisine bir üçüncü kitap ekleyeceğini belirtip heyecanlandırmıştı ama şimdilik o kitaptan ses yok. Önce Holly demişti. King’in bazı polisiye yazarları gibi bir dedektif serisi yazması benim hoşuma giden bir durum değil. Her kitabında bağımsız bir olay / kahraman / kötü okumak daha keyifli gibi geliyor nedense.

3 Beğeni

Bir kitaptan daha bahsetmişti We Think Not diye. 3 kitap gelecek o zaman ilerleyen zamanlarda.

1 Beğeni

Sanırım tweet’te bahsettiği yeni Holly kitabı daha önce We Think Not olarak anılan şu eser:

Kitabın adı sonradan Always Holly olarak değiştirilmiş olabilir, diye düşünüyorum. (Aynı anda iki yeni Holly romanı daha yolda değildir umarım…)

Biraz araştırdım, Lilja da benzer şeyler söylemiş:

His next book will be called Always Holly and in it we will see Holly as a bodyguard for a woman being stalked. Not sure if this is the book previous known as We Think Not but probably.

2 Beğeni

3 değil, büyük ihtimalle We Think Not farklı bir isimle çıkacak (Always Holly). Alt mesajda Eda hanımın belirttiği gibi sanırım.

1 Beğeni

Şöyle bir habere denk geldim.

https://www.reddit.com/r/stephenking/comments/1g8kuuk/never_flinch_the_next_stephen_king_novel_with/

2 Beğeni

Demek ki kitap çıkana kadar adını bilemeyeceğiz :rofl:

1 Beğeni

Şöyle sıradan birleştirirsek kitap isimlerini son olarak kitap ismi şöyle bir şey çıkacak bence.

We Think Not the new book’s name is Always Holly but Never Flinch it is Holly Mother.

Tam oturmadı yerine ama zaten kitabın ismi Never Flinch olacakmış.

2 Beğeni
2 Beğeni

O zaman muhtemelen Tılsım/Kara Ev serisi üçlenecek gibi duruyor diyebilir miyiz?

3 Beğeni

Yanlış anlamıyorsam Kara Kule için öyküler diye düşündüm.

2 Beğeni

Jericho Tepesi ile ilgili bir kitap gelir mi sorusuna yıllar evvel King neden olmasın diye bir cevap vermişti. Ben seriyi okumadım ama Jericho Tepesi savaşını detaylı vermemiş diye okumuştum. Belki onla ilgilidir kitap. Öyķü kitabı ise öykülerden birisi bu kapsamdadır en azından.

Ne olacağını kendisi de bilmiyormuş o zaman Tılsım 3 değildir. Onu net bir şekilde duyurdu çünkü diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Belki dediğiniz gibi olabilir. Belki Siyahlı adamı çölde kovalamaya başlaması öncesine ait öyküler.

Kronolojisi önemli değil ama yeni Roland hikayeleri okumak isterdim.

2 Beğeni

Jericho Tepesi savaşını anlatan bir kitap mükemmel olur. Muhtemelen sonlarına doğru duygu yoğunluğu nedeniyle ağlarım kitabı okurken.

2 Beğeni

Haklısınız, seriye üçüncü gelecek diye kısmen orta dünyada geçen romanlar aklıma geldi de, Kara Kule’yi akıl edemedim :rofl::rofl:

2 Beğeni

Tılsım serisine devam edecek bildiğim kadarıyla. Geçen sene bir röportajda Peter Straub’un ölmeden önce kendisine Tılsım’ ın devamını yazmaları gerektiğini bildiren bir mektup yazdığını söylemişti.King bunu bir vasiyet olarak gördüğünü ve bunu gerçekleştireceğini belirtmişti.

4 Beğeni

Altın’ın Stephen King ve Agatha Christie dışında para kazandığı kitabı var mı? :slight_smile:

9 Beğeni

Dan Brown var bir de :slight_smile:

3 Beğeni