Bir seri daha tamamlandı
Mahşer ciltli mi karton mu tercih edilmeli?
Elinde ciltli edisyon olan varsa sorayım dedim. Pek King alan biri değilim ama mahşer ilgimi çekiyor.
Öyle şey mi olur? O mu bu mu diye? Elbette hem ciltli hem de karton tercih etmelisin. Bir de yanı boyalı olanı var, onu ben de almalıyım, unutmuştum.
Şakası bir yana bu sayfalı kitaplarda karton kapakların ya sayfaları kopuyor ya ciltin sırtı kırılıyor. Mümkünse sert kapak alınmalı bence.
Ohooo. Hiç yakıştı mı…
Yanı boyalı olanı ben de almadım daha. Kendim mi çizip boyasam acaba para vermek yerine ?
Düzenleyicilerin bu kapağı daha hoş olmuş gerçekten. Bendeki hoşuma gitmiyor.
1 yıl olmamış. Ben yanlış biliyormuşum. Verdikleri tarihlere inanmıyorum zaten ama kitabın varlığını hatırlatmış oldum en azından yayınevine.
Gwendy’nin Düğme Kutusu’nu 6 yıl önce 6 puan vererek vasat bulmuşum. İyi mi kötü mü ona bile karar verememişim.
Devam kitaplarını satın alınca ilk kitabı tekrar okumaya başladım.
Yakalamışken sorayım dedim, durum bu.
The Long Walk için filmin çıkış tarihine yakın bir zamanda yeniden basacaklar büyük ihtimal. Bu sene eylül ayında çıkacak görünüyor.
Filmi bilmiyordum. Ben de her iki kitap için de ekim- kasım gibi, fuar öncesi çıkar diye düşünmüştüm.
Ben de filmin bu yıl çıkacağını bilmiyordum. Yeni öğrendim. Çok güzel bir hikayedir. Umarım bir an önce çıkar da herkes okuyabilir. Baya bekleyeni var gibi gözüküyor.
Richard Ghizmar da King gibi Demokratmış. “Bu aptal” dediği Cumhuriyetçi George W. Bush.
Gwendy’nin Shirli Tüyü S63
King’in üçüncü kitaba el atması ile bir anlamda okurunu King evreninde gezintiye çıkarıyor.
Kara Kule ve Uykusuzluk hatta Maçı Kızı gibi birden çok hikayesinde gördüğümüz Red King. Yine Kara Kule’den Taheen ve Jack’in Roland’a söylediği “başka dünyalarda var” sözleri gibi diğer kitaplarına yaptığı atıflar ile serinin son kitabı kapanış için oldukça tatmin edici bir okuma serüveniydi.
Üçüncü kitabın bir yerinde olaya 50’li - 60’ lı yıllara ait “mor ya da kırmızıya yaıkın” renk diye tarif edilen bir araba girince Christine sen de mi buradasın diye düşündüm.
Hikayede Gwendy’e kutuyu veren adam Richard Farris Randal Flagg mı? (RF) düşüncem var. Ben üçüncü kitapla bu sorunun yanıtını biliyorum ama elbette buraya yazmayacağım.
Neyse son söz olarak: İlk kitap çok kısa olduğu için hikaye iyi mi kötü mü diye karar verememiştim, ikinci kitabı pek beğendiğim söylenemez ama üçüncü kitabın hatrına ikinci kitap da okunur.
İlk kitap için puanımı güncelledim.
Gwendy’nin Düğme Kutusu - 7
Gwendy’nin Shirli Tüyü - 6
Gwendy’nin Son Görevi 8