Stephen King Kitapları

Güzel olur umarım. Çıkmadan önce tekrar okumam lazım. Gerçekten çok güzel ve insanı yoran bir hikayeydi.

Kitap haberi olmamasına rağmen burada paylaştım ama bir sorun olmaz umarım. :smiley:

10 Beğeni

Orijinal kitap kapağı ile benzer bir poster kullanmışlar;

6 Beğeni

Evet böyle yapmaları hoşuma gitti. Kitap kapağı daha güzel ama bana göre. Eski King kitap kapaklarını çok beğeniyorum ben. Nostaljik hissettiriyor.

5 Beğeni

İlk albüm, ilk şarkı, ilk notalar öncesi meşhur bir kitap uyarlamasından ses efektleri. Buyrunuz; hangi kitap, hangi uyarlama ve dahası hangi sahne, tahmin edebilecek misiniz?

Bu veya sonraki hafta şarkılara konu olmuş film ses efektleriyle ilgili mini bir derleme paylaşacağım, bulunamaz ise oraya beklerim.

2 Beğeni

Ben tamamı ile hakim değilim. Bu filmin kitabı dilimize çevrilmiş miydi, yoksa antolojilerin içerisinde bir hikâye olarak mı geçiyordu?

2 Beğeni

Azrail Koşuyor eski baskısında var. Altın yeni baskıları ayrı ayrı yaptı/yapacak.

Bu sene içi.The Long Walk da çıkacak dediler ya bakalım hayırlısı. :slight_smile:

https://forum.kayiprihtim.com/t/stephen-kingin-distopik-romani-the-long-walk-film-oluyor-iste-ilk-fragman/65956/6?u=alper

3 Beğeni

Hocam benim elimde eski basım sararmış bir ‘‘Azrail Koşuyor’’ kitabı var. Kitaba adını veren hikayeden sonra da ‘‘The Long Walk’’ hikayesine eklemişler. Ben de ilk kez orda okumuştum. Yeni bastıkları Azrail Koşuyor kitabına koymayıp ayrı bir kitap olarak çıkaracaklarını söylediler. Alışık bunlar bölüp kırpmaya zaten. :slight_smile:

4 Beğeni

Kırpmasınlar da böyle bölmeye ititazım yok hatta daha iyi. :wink:

Vereceksin İş Kültür’e Kimg’in öykülerini, herbirini Modern Klasikler de bölüp bölüp basacak. :slight_smile:

5 Beğeni

@alper @BerkayBing Çok teşekkürler arkadaşlar.
Eski basım sarımsı kapaklı Azrail Koşuyor bende de var. Ben o kitabı hep şu Arnold’ın oynadığı Running Man’in kitabı sanıyordum.

3 Beğeni

Tadımlık bilgi: Aynı albümün 6. parçası The Nail’de arka planda Freddy Krueger’in debut filminin ses efektleri yer almış, buna @Sjack’in yakın zamanda övmelere doyamadığı Ben-Hur uyarlamasından bir replik de introda eşlik etmiştir.

2 Beğeni

Ya ben şunu anlamıyorum:
Senin elinde 3 tane çok satan yazar var (Agatha Christie, Stephen King ve Dan Brown). Yıllardır bunların ekmeğini yiyorsun. Acaba Stephen King ve Agatha Christie’nin onca kitabının çevirilerini güncellemek ve yeniden yayımlamak ne kadar zor olabilir? Biraz Olimpos Yayınları ve İthaki’den feyz al. Adamlar her hafta ve ay yeni kitap yayımlıyorlar. Agatha Christie kitaplarında hala Gönül Suveren çevirileri olanları tekrar yayımlamak nedir?..
King’in yeni basım ''Azrail Koşuyor"undan "Uzun Yürüyüş"ü çıkarmışsın -ki ayrı gelir elde etmek için çıkardıysan- bunu ayrı yayımlamak için neyi bu kadar bekliyorsun?
İşin garibi, yeniden basım yapılması gerekenleri bassalar daha çok kazanırlar ama ben çözemedim bunları. Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor durumu… Şaka gibi.

8 Beğeni

Olimpos, Martı, Ephesus bunlar young adult kitapları yayınlayan yayınevleri Altın Kitaplar’ın okuyucu yaş ortalaması 30+ Stephen King korku ve gelirim yazarı olduğu için belli okuyucu kesimi almıyor. O filmini sinema da izlemiştim filmin başında yaşanan olay sonrası sinemayı terk eden çok genç görmüştüm.

1 Beğeni

2 Beğeni

Tılsım 3’ün ilk taslak tamamlanmış. King bir tur bindirdi ve 2. turu bindirmek için son gaz yazıyorken o sırada Altın uyuyor.

14 Beğeni

Helal olsun valla. Soyadının hakkını veriyor.

2 Beğeni

Eylülde The Long Walk’un filmi çıkacak. Fragman harika. Keşke bir an önce Altın Kitaplar Uzun Yürüyüş’ün yeni baskısını çıkarsa biz de yazın tekrar okusak.

3 Beğeni

12 Beğeni

Kapak gerçekten komik :sweat_smile: biraz daha minimal, sade kapaklara geçseler keşke.

1 Beğeni

Filmi gösterime girmeden önce okuma şansına sahip oluyoruz nihayet🙏

1 Beğeni

Bir kitabın kapağı da böyle beğenilmemişti düzeltip basmışlardı unuttum şimdi keşke yine aynısını yapsalar.
@King zaten bu filmler ve dizilerde olmasa baskı yapmayı unutacaklar

4 Beğeni