Buydu ve gerçekten de yaptıkları en berbat kapaktı. İyi ki herkes birlik olup sesini yükseltti de orijinal kapak tasarımını kullandılar.
25.08.2025 tarihinde stoklara girecekmiş…
Kazanan hayatta kalır, hayatta kalan kazanır! Geri dönüş… Asla!
Yakın bir gelecekte Amerika çöküşün eşiğindedir. On altı yaşındaki Ray Garraty her yıl düzenlenen acımasız Uzun Yürüyüş’e katılmak üzeredir.
Kurallar basittir: Yüz genç, gece gündüz demeden, saatte en az dört mil hızla yürümek zorundadır. Durmak, yavaşlamak ya da yardım almak yasaktır. Her yavaşlama bir uyarı getirir. Üç uyarıdan sonra oyun sona erer, sonsuza dek.
Bu yarışta bitiş çizgisi yoktur.
Kazanan sadece hayatta kalan son kişidir.
Ve ödül: Hayatın boyunca istediğin her şey senindir.
Ama bazı yürüyüşler sadece ayaklara değil, ruhlara da ağır gelir.
Usta anlatıcı Stephen King’den sarsıcı bir distopya.
Uzun Yürüyüş ilk defa dilimizde yayınlanıyor değil mi? Daha önce okumadık hiç
Eski basım Azrail Koşuyor kitabı içerisinde vardı, yeni baskılarda ikisini de ayrı kitaplar olarak yayımladılar.
Bu vesileyle Tılsım’a başlamış bulundum, serinin üçüncüsü çıkana kadar ilk iki kitabı bitiririm ![]()
Eski basım bende var.yeni çıkacak olanı almayacağım.büyük ihtimal kırpılmış versiyonu eski basım buna da şükür.
Uzun Yürüyüş yeni baskıyı bugün aldım. 328 sayfa. Gayet akıcı ve güzel çevrilmiş….
Uzun Yürüyüş - The Long Walk - kitabında çevirmen - editör yazmamış. Merak eden olursa bu öykü,
Şu kitabında
olan “Kalabalık” isimli öykü.
Güzel öyküydü. Bu vesileyle herkese Sonbahar Ülkesini’ni tavsiye edelim.
Ölmeden kendisini bi görüp imza alabilsem keşke. Dediğiniz gibi Allah uzun ömür versin
Uzun Yürüyüş’ün hikayesinde, iki yerde ikinci dünya savaşı ile illgili hikayenin arka plan anlatılarında:
İkinci dünya savaşında, Amerika’nın doğusuna yönelik Alman hava saldırıları olduğu ve ayrıca Almanların ikinci dünya savaşı esnasında Amerika Birleşik Devletleri içinde askeri bir varlığa sahip olduğu,1953 yılında Santiago’da Alman nükleer üssü olduğu var.
Pek bir şey anlatmıyor ama kurgu içerisinde King alternatif bir tarih de anlatmış.
Bayılıyorum böyle detaylara. Kurgu içinde kurgu.
Şimdi ben de merak ettim orada neler döndüğünü. ![]()
Stephen King dedem yazsaydı Buz ve Ateşin Şarkısı serisi çoktan bitmiş hatta üzerine 7 tanede hanelerin geçmişini anlatan kitaplar çıkarmıştı.
Bu tür konular liseden beri benim de aklıma geliyor ve bir köşeye not alıyorum ama o gizemin ne olacağına karar veremiyorum. Bu yüzden de yazmıyorum. Ben de merak ettim şimdi. King en azından üşenmeyip yazabiliyor ve üretebiliyor. Ben ise birkaç kere kısa hikaye yazıp okuyan arkadaşıma travma bırakmıştım. Hâlâ anlatır bana ama ben unutmalık oldum hikayemi.
@AlperYlcnky1903 Üretkenliğine hayranım. Adam hem akıcı olmayı hem de yaratıcı olmayı başarabiliyor. Sadece iki kitabını sevemedim ki genel olarak o kitaplar zayıf görülüyor gözlemlediğim kadarıyla.
(Cep ve Ateş Yolu)
“O” gibi “The Long Walk” için de film kapağı baskısı yapar mı Altın?
Sanmam yeni bastılar zaten. Yapacak olsalardı film kapağıyla basarlardı.