Taht Oyunları, Resimli Özel Baskısıyla Raflarda

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/edebiyat/taht-oyunlari-resimli-ozel-baski/

image

George R.R. Martin’in dünyaca ünlü Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ilk kitabı Taht Oyunları, resimli ve ciltli özel baskısıyla bizlerle. (DEVAMI…)

9 Beğeni

O kadar bekledikten sonra, hem de günün şartlarında gayet makul bir fiyatla gelmişken, kapağa baktıkça içimden bir şeyler kopuyor. Sanırım almayacağım.

Tamam kapak kötü de 800 sayfa kitabıda bir kapakla yargılamamak lazım.

got
Orjinal baskının kapağı zaten bu değil mi, fark mı var, ben mi ayırt edemiyorum. İki resimli baskı var birisi bu diğeri de 20 Yıl için çıkan baskı.

Bu arada Kralların Çarpışması Amazon’a göre Kasım 2019’de çıkacak. Bize de çok geç gelmez diye umuyorum

clah

Hiçbir kitabı sadece kapağı ile yargılamam, önemli olan her zaman içeriktir ama bu halihazırda zaten normal baskısı olan bir kitabın özel olarak hazırlanmış bir baskısı olduğu için tabi ki her kısmını yargılayacağım. Sonuçta koleksiyon için yapılmış bir baskı. Yoksa aynı kitap 3’te 1 fiyatına da satışta şuan.

Kırmızı ve sarı olan kısımlar farklı Epsilon baskısında.

image

2 Beğeni

Orjinal baskının kapağı kabartmalı gibi duruyor. Epsilon baskı için henüz matbaadan çıkmadığı için fiziki bir fotoğraf göremedim ama renk dışında farklılık olarak kabartmada olmayabilir.

1.17 dakikadan sonra videoda orjinal baskı var.

1 Beğeni

Epsilon baskısının kapağı çok boş hissettiriyor. Bir de kılıcın sapı çok uzın tutulmuş ve satırlar arası boşluklar daha uzun olduğu için şerit daha kalın. Bu da kılıcın detaylarını gizliyor. Keşke orijinal kapağı birebir kullansalarmış veya sadece renkleri ters çevirselermiş. İçerik birebir olacaktır ama burda asıl sorun 6. ve 7. Kitaplar buna uygun çıkacak mı? Kitapları henüz okumadım ama 7. kitap çıktıktan sonra set halinde almakta fayda var.

2 Beğeni

Ben bazen uluslararası telif haklarını elinde tutan kuruluşun kendi yayınladığı kapaktan daha basit kapaklara izin verdiğini, “Bizim kapaktan daha iyisini, daha albenilisini yapmayacaksınız” demiş olabileceğini düşünüyorum.

Çünkü ortaokul çocuklarına kapak tasarlattırsanız hiç yoktan zemine bir doku, renk geçişi vs. herhangi bir şey koyar. Kapaktaki kılıç mı mızrak mı belli değil. Title kısmı bildiğiniz drop shadowlu düz beyaz font. Ve en önemlisi bu bir özel edisyon…

Koskoca yayınevinin bilerek isteyerek böyle baştan savma, 10 dk’da alelacele yapılmış gibi görünen bir şey ortaya atacağına hiç ihtimal vermiyorum, daha dorusu vermek istemiyorum. Hiçbir sınırlama olmadığı halde ortaya çıkan Game Of Thrones özel edisyon kapağı bu ise ülke yayıncılığı adına çok büyük bir utanç sebebi olurdu.

2 Beğeni

Bu baskılar normal serinin dışında.

Bu resimli baskı sadece 1 cilt çıktı, 2 ciltin çıkışı Amazona göre Kasım 2019. Bize de 2020 yaz gibi gelir herhalde.

Muhtemelen Hary Potter resimli baskıları gibi bu serinin resimli baskıları 1-2 senede 1 tane kitap çıkacak gibi.

4 Beğeni

Maalesef ki orijinal ile yakinda cikacak turkce versiyon arasinda daglar kadar fark oldugu gorunuyor , daha fiziksel olarak cilde de dokunmadik , kabartmalari bilmiyoruz.

Tam emin olmamakla birlikte maalesef ki orijinal gibi kabartmali , koselerinde farkli desenler olan , her yerinden dizayni konusunda uzun sure calisilmis oldugu belli olan bir kapagi yapilamamasinin nedeni ekonomik sebeplerdir , zaten ne kadar satiyor ki bunlar, adamlarin kar etmesi lazim , toplum hizmeti yapmiyorlar. 100 tl e satsa cok daha guzelini yaparlardi ama bugun 45 tl civarina satiliyor ki ben cok sasirdim
Bence cok dusuk , uygun bir fiyat .

Orijinalini mi alsam turkcesini mi alsam bilemeeim , destek icin hediye olarak alirim sanirim ama kutuphanemde orijinalini koklamak , dokunmak , devamli gozumun orada olmasi sanirim daha cazip geliyor.

Yine de tesekkurler bu rezalet olmak uzere olan ekonomide bunu gerceklestirdikleri icin , ben hic beklemiyordum .

2 Beğeni

Dizisi çıktığında, ned stark olduğu baskıyı direk almıştım. Okuduğun kitabın ilk kitabını anlıyorsun. Diğer kitapları da elimden geldiğince okudum ama hangi kitabın 2. 3. 3.2 olduğunu sorsanız bilemem. Birisi istedi diye de ilk kitap hariç diğerlerini sattım.

Özel baskı adam gibi gelecek ise(tek parça ) alırım

Ben de o kapaklı almıştım daha sonra kapağı değişince sinir olmuştum ama şimdi bizim elimizdekiler “limited edition” dediklerinden oldu.

Daha önce bir başlıkta dile getirmiştim düşüncelerimi buraya da bırakayım: Ben yurtdışındayken inceleme fırsatı bulmuştum resimli baskıyı. Videolarda atılmış . Serinin bir okuyucusu olarak almayı planlamıyorum. Hiç dizisi olmasa belki düşünülebilrdi ama dizi başlangıçta o kadar güzel aktardı ki o dünyayı, resimlerine gerek kalmadı. Çizimler diziye uyumlu, Westeros evreninden ziyade karakter odaklı.Tolkien’in Orta Dünya’sında örnekleri olan, filmlerden bağımsız, farklı yorumlanmış çizimler değil.

1 Beğeni

Bi’de Folio’nun öpözel basımı var

https://www.instagram.com/p/BxhWD2gFGmy/?igshid=uov0xsq50z9k

:heart_eyes:

7 Beğeni

sadece 125 sterlincikmiş. Sömürücü bunlar. :slight_smile:

Sonradan Edit: Mesajımı tekrar okudum da 125 sterlincik vb diye konuşuyorum ama asgari ücrete göre İngiltere de saatlik kazanç 8,5 sterlin. Bizde 9 TL civarı, varın gerisini de siz hesaplayın.

1 Beğeni

Gerçek olamayacak kadar hayal görünüyor. :star_struck:

1 Beğeni

diğer hayaller için sizi buraya alalım…

Ama esas olay " Limited Edition " denilen sınırlı baskılarda

Hepsi çok kötüydü. Hiç beğenmedim. :zipper_mouth_face: Bana kafayı kırdırtacaksınız ama ya. Az kaldı… Sonra burada paylaşacağım, çıldıracaksınız. :smiley: Tabii önce annemle bir türlü neresinin yaptığına kanaat getirmediğimiz malzemeciyi bulursak. :smiley: Şu Ramazan bir geçsin. Görürsünüz siz. :stuck_out_tongue:

3 Beğeni

Agape’den Limited Edition kitaplar geliyor. İllüstrasyon el yazması kitaplar…

Ama burada paylaşmak demek, o eseri buradan arkadaşlarla paylaşmak diye de okunabilir.

2 Beğeni

Kitap yerine kapak desek daha iyi olur. :smiley:

4 Beğeni