Acaba hesabı birisi mi ele geçirdi. 8-10 yaşlarında elinde telefon olan kırmızı tişörtlü bir çocuk aranıyor
Hangi marka direkt olarak karşı markanın ismini vererek, kusuruyla dalga geçer?
Yönetmen değil senarist olmalı.
İki yayınevi arasında telif yarışı oldu da ondan mı bu sürtüşme acaba? Neyse #dramaekmektir diyelim çekilelim kenara
İthaki o vizyonsuzluğuyla başka yayınevi ile dalga mı geçiyor ahaha. Bk tekeli şunların elinden bi çıksada kurtulsak artık.
“En iyileri” ibaresine takılıp bu şekilde sataşmış olabileceklerini varsayıyorum. Evet en iyiler denebilecek tüm yazarları halihazırda yayımlayan yayınevleri var ancak kim yayımlayacağı kitaplar için “başka yayinevleri en iyi kitapları basıyor ama biz de geri kalanlarla bilim kurguya giriş yapacağız” diye reklam yapar ki?
Kendi halinde bir şeyler yapmaya çalışan bir yayınevine bu şekilde saldırmayı kesinlikle doğru bulmuyorum. Umarım dilimize güzel eserler kazandırırlar. Şahsım adına ben destekçileri olacağım.
Belki de ellerinden aldılar bazı kitapları ondan hazımsızlık çekiyor olabilirler.
Ben İthaki savunmaya çalışmıyorum. Rekabet her zaman tüketicinin lehinedir. Keşke sağlam giriş yapsa Salon bilimkurguya. Sadece tepkileriniz aşırı geldi. Hatayı yüzlerine vurmak terbiyesizlik değil bence.
Valla rekabet çıkarsa burdan diye şu konumdayım
Ayrıca gönderide tek hata bilim kurgunun ayrı yazılması. Koepp hakkında yazdıkları doğru.
İthaki’nin dişli bir rakibi olsa okur kaybı yaşar bence de. “Biz” için eksiksiz, hatasız baskı denmişti yine aynı sorunların olduğu burada paylaşılmıştı.
Danışıklı dövüş yok ortada bunu söyleyebilirim.
Bastığı kitapların arasına yeni bir tür eklemeyi düşünen ve bunu okurlarıyla paylaşan bir yayınevinde art niyetli olarak hata aramayı bende etik bulmuyorum. Yukarıda da belirtildiği gibi kendilerini ilgilendiren ayrı ayrı bir sürü sorunları varken bu gereksiz atışmaya girmemeleri gerekirdi. Gerçi ortada bir atışma da yok çünkü karşı taraf herhangi bir cevap vermiyor.
Durum böyleyse daha da komik düştükleri haller. Zaten sosyal paylaşım platformlarında kimse yazım hatasına bakmıyor. Hadi baktın ve laf söyleyeceksin bunu bari kendin hata yapmadan yap.
Herkesin içinde yapılınca hakaret olur.
Piyasada fantastik BK basan yayınevi kalmayınca ithakinin burnu kalktı kendince küçük yayınevlerini ezmeye çalışıyorlar.
Zaman ÇaRkı gibi inanılmaz düzgün editörlüğe sahip bir kitaptan sonra (birde bu sefer düzelttik demelerine rağmen) başkalarının yazım yanlışlarıyla alay etmeleri en hafif tabiriyle yüzsüzlüktür. Kişi kendinden bilir işi.
Alican Bey’i tanısaydınız işe mizahi bir cevap verdiğini anlardınız.Ortada küçümseme,alay gibi bir durum yok.Salon Yayınları biraz iddialı konuşmuş, sonuçta kültleşmiş birçok bilimkurgu eseri varken,iddadan sonra tutupta bir yönetmenin eserini sunmakta biraz garip kaçmış.Bence Alican Bey’in mizahi bir şekilde atıfta bulunduğu konu da bu.Hak verirseniz ,Salon Yayınları’nın önceki bastığı eserlerin de genç yetişkin türünde olduğunu görürsünız.İthaki’nin Yabancı yayınlarından çıkacak bir bilimkurgu eseri ne ölçüdeyse Salon Yayınları’nın iddası da bence bu yönde.Tabi ki ileride ne gösterir bilinmez gönül ister Salon Y. kaliteli eserlere imza atsın ki bilimkurgu piyasası gelişsin.
Nedense forumda editöre ve yayınevine (İthaki) olan öfkeyi de anlamış değilim.Haklı tepkilere çeviri,imla,matbaa gibi bende katılıyorum ama bu kadar öfke bence fazla.
O değilde eski basım Biz ve Bu Ölümsüz kitaplarını bu ay okuyayım diyordum elde mi patladı şimdi?
İthaki’nin ilk kitabı Ekim 1998’de yayınladığı kitap “2001: Bir Uzay Efsanesi” dir. Kitabın ikinci sayfasında, alt alta
Edebiyat 1
Bilim kurgu dizisi 1
yazmaktadır. Kendileri de “bilim kurgu” yazmışlar zamanında.