Aşırı film fanatiği birisi. O yüzden böyle bir cümle kurmasına çok şaşırmadım ama insan yinede kısa çaplı bir şok oluyor. Film çekmek kolay demiyorum elbette ama kitap yazmanın bu kadar küçümsenecek bir şey olması sinirlerimi hoplattı açıkcası. Hangi konunun olursa olsun bir şeyin fanatiği ile kesinlikle muhabbet edilmez ya ben bunu iyice anladım artık. Eleştiriye bile gelemiyorsa bir insan ben niye boşuna dil dökeyim ki.
Dediğinin şöyle bir.mantığı olabilir ancak: filmde senaryo+çekim varken kitapta sadece yazım var, bu yüzden daha zor denebilir. Elbette bu sadece günümüzde yazılan diyalog ağırlıklı romanlar için denebilir, televizyon öncesi dönemde psikolojik tahliller hikayenin önemli bir kısmını kaplardı.
Aklıma Saftirik Greg’in yazarının çizdiği karikatür geldi:
Böyle düşünmemiştim. Yine de kitap yazmayı çok kolay bir eylemmiş gibi göstermeye çalışan bir havası vardı. Bu tür şeylerden rahatsız oluyorum. Sonuçta iki taraf da emek veriyor. Birini küçümseyip ötekini yüceltmek içimi acıtıyor.
Orta yolu bulmayı bilmiyorsa ve aşırıya gidiyorsa bu fikrinde dikkate almayın. Ayrıca Film çekmek gerçekten de zordur. O yüzden bir film için bazen binlerce kişi çalışabiliyor. Makyajcısı, ışıkçısı, tasarımcısı vs vs vs. Daha sonra filmin çekiminden önce senaryosu, sahnelerin çizimi, mekânların seçimi, oyuncu seçimi falan filan. Kamera açıları, teknik aksaklıklar da cabası elbette.