Tartışma Köşesi

Benim içim rahat :smiley: zamanında çok tepki verdim. Yobaz savarlık yaptık. Bu ne ki iş yerin kamu ise sen oradaki kafaları gör. Sadece çok sorunu gnler atlattım artık umursamıyorum. Değişmez çünkü… Yani kovmakla kovalamakla da bitmez. @Waxillium da dahil olsun iyi yobaz savardır ama o da köşesine çekildi.

Özetle her susma tepkisiz kalma sonra da bayram paylaşımı bence dert değil. Dedim ya ateşe odun atmak…

@Askeladd zaten varlardı.

2 Beğeni

Valla ben yemek yemekle meşguldüm. Doğal olarak daha şimdi görüyorum bu rezilliği. Bu kişiyi uzun zamandır gözüm tutmuyordu zaten. Demek ki patlayacağı gün bugünmüş. Bunu bilerek yaptığı bariz zaten ve nasıl bir tepki alacağını da biliyordu. Belki uzaklaştırma alacağını tahmin etmemiştir ama tartışma çıkarıp bundan beslenen birisi olduğunu belli ederek hak ettiğini aldı. En önemlisi de bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı çirkin davranışlarda bulunan bu kişiyi cok fazla bekletmeden hemen uzaklaştırdığınız için teşekkür ederim. Bu tür durumlarda kurallar kesinlikle katı olmalı. Bu mesajlar silinmesin böylece bir başkasının daha aklından geçiyorsa böyle bir rezillik yapmak, bu ona ders olsun. Bu forumdan böyle kimler geldi kimler geçti ve daha da gelecekler. Bunu önlemenin bir yolu yok maalesef. O yüzden bu kişinin amacına ulaşmasını engellemek için sessiz kalanlar ve kalmayanlar diye ekstra bir tartışma çıkartarak bu adama bu tatmini yaşatmayın.

11 Beğeni

Benim mesajımda ne dediğim gayet açık. Mesajdan haberi olmayan adama kim ne diyecek??

Bu durum herkesin kendi vicdanına kalmış…

Gereksiz konuyu çarpıtıp uzatıyorsunuz
Bu sebeple asıl konunun değerini düşürüyor tartışmanın merkez noktasını da manüple ediyorsunuz kusurabakmayın…

Ben pek rast gelmedim. Gelseydim eğer burada da takılmazdım zaten. Ben bu sitede ekşi sözlük, twitter ya da donanım forumlarındaki gibi bir trollük/gericilik görmedim. Rahatsız edici tipler her zaman var ama engelleyip yoluna bakıyorsun. Ben denk gelmedim, en azından siteyi bıraktıracak kadar görmedim diyeyim.

1 Beğeni

Bu arada ben yorumdan bağımsız bu tip kitapların okunmasına da karşı değilim. Celal Şengör (Kütüphanesinde bütün Adnan Oktar kitapları var )ve Ferhan Şensoy’da bu tip şeyler yapıyorlardı. Okumak da gerekiyor bence. O kafayı analiz edebilmek için…Zaten bu guruh genelde kendi tayfalarının eserlerini de okumazlar kahve yanı paylaşımı yaparlar yada böyle reisli üstadlı şovsal işler… Siz okuyacaksınız ki kafasına kafasına çalın.

2 Beğeni

Bende bu konuda sizinle birlikteyim. Amiyane tabir ile “düşmanını tanımayan savunmasını iyi kuramaz” karşı tarafın ne kafada olduğunu bilmek önemli. Yanlız şöyle bir durum oluşuyor saçmalıkları okurken artık bir süre sonra dayanma gücünüz kırılıyor sinirden kitabı fırlatıp atarken buluyorsunuz kendinizi…

3 Beğeni

Onlarla uğraşmaktan gelmez oldular buralara. Ama hiçbir zaman bu kadar apaçık yapan olmamıştı, hep üstü kapalı ima edenlerdi burada takılanlar. Öyleleri daha berbat, “ben öyle demedim ki” diyerek ortalığı karıştırdıktan sonra bir süre kayboluyorlardı ortalıktan. Twitter alıntılarıyla, saçma sapan haber kanallarının paylaşımlarıyla insanları bezdiriyorlardı.

Erce Abi etiket atmış olmasa hiç haberim olmayacaktı konudan. 2012’den bu yana takip eder paylaşım yapardım, son iki senedir sadece yeni kitap haberlerine bakıyorum, biraz da müzik paylaşımı yapıyorum hepsi bu. Eski toprak olanların büyük bir kısmı ya tamamen çekildi ya da sadece göz atıp gidiyorlar.

6 Beğeni

Gelmezler bir daha umarım. Bıçak kemiğe dayandı artık valla tahammülü kalmadı kimsenin. Kutuplaşma falan kötü okey de yapacak bir şey yok. Şu raddede oturup hükümet yanlısı ya da aşırı sağ kesimi oturup karşına alıp konuşabilmek bence mümkün değil artık ülkede. İletişim kurabilecek seviye geçileli 2 yıl falan oluyor temizinden. Maalesef böyle.

7 Beğeni

Burası edebiyat forumu. Dilin yanlış kullanıldığı yorumları gördükçe utanıyorum. Başöğretmen hususundaki hassasiyetlere bunun da eklenmesi lazım. Lâyık hissetmek istiyorsanız… Dil, kültürün aynasıdır dostlar. Sağlıklı iletişimin de temelidir.

Moderatör arkadaşların bu konuya eğilmesini talep ederim. Göz aşinalığıyla, ne müfredat ne de kirli araçlarıyla medya hayrını görmüş yeni nesli de ona örnek olmak yerine dört yanı sarmış cahiliyeye teslim etmeyelim.

Başlıklardan mesajlarımıza kadar, bunun aslî görev olması gerektiği bilinci ile, bu mücadelede birbirimize düşmek yerine, bu ortak gayeyi birbirimize aşılayalım.

Kitap alımına özendirmek güzel. Okumanın faydalarını somut biçimde sunmak ise, nihai motivasyon ve gurur kaynağı olacaktır.

6 Beğeni

Anlamlı, güzel bir videoydu…

Yazılanları şimdi gördüm, bu tür insansıları ciddiye almıyorum. Cumhuriyet’i kazandıran ve daha birçok yeniliği sayesinde bizi ve vatanımızı kurtaran M. Kemal Atatürk’e saygımız, minnetimiz, sevgimiz sonsuzdur. Zafer Bayramı yaklaşırken birilerinin canı çok yanmış belli. Buraya gelip kendince gündem olmaya çalışan vasıfsız şahsın eylemine erken tepki vermedim diye vatan haini olmadığımızı anlatabilmişizdir umarım. Söylenmesi ve yazılması gereken her şey yapılmış zaten, aynı fikirde olduğum arkadaşlarıma katılıyorum. Ama tepki göstermeyince, bir şey yazmayınca bu şahsı savunuyorsunuz anlamına da gelmiyor her şey.

15 Beğeni

Ülkesinin kurucusuyla alıp veremediği olan tek millet bizizdir herhalde. Utanç verici.

Yazan kimdir nedir hiç bilgim yok. Görmedim de.

17 Beğeni

Uzaklaştırılması isabet olmuş. Tepkilere ve somut adım atılmasına çok sevindim.

7 Beğeni

Forumda en çok engellenen kişidir diye tahmin ediyorum. :slight_smile:

Bu eleman iki senede bir gelir, nerede boş beleş işe yaramayan bir vatan haini varsa onların propogandasını yapar, milletin sinir uçlarıyla oynar sonra da görev tamamlandı der ve kaybolur. Yani kaybolurdu, sanırım artık sonsuza kadar yapamayacak bunu.

Ben aslında bu tür gereksizleri görmezden gelmek gerektiğini düşünüyorum (don’t feed the troll) ama gereken cevabı verip forumdan şutlamak da güzel hissettirmedi değil. Herkesin ağzına sağlık. :slight_smile:

15 Beğeni

Evet sonsuza kadar… 20 20 20

8 Beğeni

“Tarihteki en büyük trajedilere dindarlar (Vatikan, Halifeler vb.) mı ateistler(Cengiz Han, Mao, Stalin, Hitler, Pol Pot vb.) mi sebep olmuştur” gibi bir tartışma başlatıp forumdaşlardan fikir almak istiyordum. Taa ki en son tartışmanın rezilligini görene kadar.

K.M.’nin şizofrenisini anlamak için herhangi bir kitabının herhangi bir satırını okumak yeterlidir. Bazı arkadaşlar gönderiyi atanın trol olduğunu anlamış ama yine de cevap verme hatasına düşenleri gormek içimi sıkmadı değil.

4 Beğeni

Bu konuyu uzun zamandır görmemiştim.

Hala fesli deliyi ciddiye alıp argüman olarak kullanan var. Atatürk’e hakaret konusu zaten namussuzluğunun en büyük kanıtı. Zaten fesli delinin bu uydurmaları bile kendi emeği değil. Rıza Nur gibi morfin kullandığından bahsedilen bir adamın sonradan çıkan hatıraları. O hatıralar da kötü ve pis dedikodulardan ibaret.

Atatürk tarafında şunu anlıyorum. Bir takım fareler kendilerine taraftar sağlamak için Atatürk’e hakaret ediyorlar.

Ama kendine dindar ya da Müslüman diyen bir adamın fesli deli gibi keşke Yunan kazansaydı diyip Mehmet Akif’e küfreden bir adamı kabullenmesini anlayamam. O Mehmet Akif ‘ki Çanakkale şehitlerinde referansı Bedrin Arslanları olarak veriyor. (İslamın ilk savaşı ve ilk şehitler.)

İkinci mesele de keşke Yunan kazansaydı saçmalığı. Özellikle Kurtuluş Savaşını okumuş olanlar bilirki Yunan’ın Batı Anadolu’da yaptığını Moğollar bile yapmadı. Sayısız katliam, taciz, tecavüz, bazı şeyler burada yazılmayacak kadar rezil.

Yani Atatürk’ü sevmeyebilirsin, ama Mehmet Akif’e küfreden, keşke Yunan kazansaydı diyen bir adamı da bir Müslüman adam yerine koyamaz.

Size ayrı bir bilgi vereyim, bu fesli delinin Yunan Mezalimi diye bir kitabı da var.

Anlayın işte ne kadar namussuz olduğunu.

Hiç şaşmaz, Atatürk’e saldıran iftira atanları kurcalayın, kesinlikle necasetten olduklarını görürsünüz. Bu fesli delinin laciverdi, Necip fazıl. Onu da siyasal İslamcılar dava adamı olarak satıyor ama kendisi ilk başta para almak için Chp’ye giden, Chpden yüz bulamayınca Adnan Menderes’ten para dilenip Atatürk’e iftira atan bir necaset. Bir ara Menderes’ten para dilendiği mektupları atayım azıcık eğleniriz. Dava adamı denen kumarbazın satılık bir kalem olduğunu görmüş oluruz.

12 Beğeni

Arkadaşlar bir konuda sizin fikrinizi merak ediyorum. Korsan kitapları bariz hatalar olmadığı sürece orjinalinden çok iyi ayırt edemiyorum. Bu nedenle sizce sahaftan kitap alırken almadan önce Bandrol Sorgulama uygulamasından bandrolü, yani kitabın orjinalliğini sorgulamak için -ki bunda da çakallıklar dönebiliyormuş sanırım ama en güvenilir yol bu bence- sahaftan izin almak ve olumlu karşıladı ise telefondan bakıp duruma göre kitabı satın almak sahaf tarafından hakaret olarak algılanır mı? Ya da olumsuz bir davranış mı sizce? Birkaç kere izin isteyerek yaptım açıkçası ve sorduğum sahaflar oldukça iyi karşıladı. Olumsuz bir tepki vermediler hiç. Yalnızca bir tanesi uzun zaman önce biraz suratını ekşitir gibi olmuştu ondan sonra oradan alışveriş yapmayı pek tercih etmemekle birlikte tercih ettiğim durumlarda bandrol sorgulamadım hiç. Birkaç kere bundan ötürü yine korsana denk gelmiştim ama… Birde korsan kitaptan pek hazzetmesem ve tercih etmesem de bir kere mecburiyetten yakın zamanda bilerek almak durumunda kaldım. Orjinali ile arada 6500 tl gibi devasa bir fark olduğu ve kitapları okul için edinmek zorunda olduğum için tabii aldım. Sonuç olarak bu konulardaki sizin tutumunuz ve düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

1 Beğeni

Bence sorgulamalısınız. Sorun. Surat ekşiten reddeden varsa iletişimi kesin o sahafla. Ben de askerdeyken bir sahafa gitmiştim kitaplar çok ucuzdu. İki kitabı istedim ve içeri gidip bana iki tane kitapların arkasından korsan kitap çıkardı. Bunlar korsan diyince de ne farkeder ki bunda da okuyabilirsin dedi bir de.

6 Beğeni

Sahafta kitapların orijinalliğini kontrol etmekte hiçbir sorun yok. Bunu söylemek üzücü ancak pek çok sahaf kesinlikle kitaplar hakkında hiç yetkin değil. İşin yalnızca maddi kısmıyla ilgileniyorlar. Korsan kitap satmak, ikinci elini sıfırından pahalıya satmak, e-ticaret indirimlerinde kitap stoklayıp daha pahalıya satmak, yabancı dildeki kitaplara kendilerine egzotik ve bilinmez geldiği için fahiş fiyat biçmek gibi pek çok sorunlu davranışta bulunurken görebiliyoruz kendilerini.

Okul kitapları konusunda ise yalnızca şunu söyleyebilirim. Keşke öğrenciler için çok daha erişilebilir olsalar. Eğitimini sürdürmek isteyen bir öğrenci, elinde başka seçenek kalmadığında bu yollara başvurabiliyor. Korsan elbette yanlış, ancak “nasıl korsan kitap alırsın, hırsızlık bu” gibi yaklaşımların da Türkiye gerçeklikleriyle pek ilgisi yok. Benim bölümümdeki akademisyenler bile zaman zaman kaynak kitapları korsan olarak dijital formda paylaşırlardı. Yani, korsan her ne kadar doğru olmasa da Türkiye’nin günümüz koşullarında bu durumu bütünüyle ahlaki bir mesele gibi görmek bana pek gerçekçi gelmiyor.

Akademik kitaplar dışında da ben kişisel olarak yıllardır baskısı yapılmayan, bulunamayan, bulunsa da erişilemez fiyatlarda olan kitapların korsan tüketilmesine karşı değilim.

Buna ek olarak, elbette forumda telif haklarıyla korunan hiçbir eserin izinsiz olarak paylaşılmasına izin verilmediğini de hatırlatalım.

5 Beğeni