Tartışma Köşesi

Gareziniz olmadığının farkındayız. İfadenin formuna takılarak rahatsızlık duymanız doğal. Forum içi tartışmalarda arada bir yaşanan durumlar.

Yönetim ve moderasyon olarak tek arzumuz, katkı sağlamak isteyen herkes için forumun işlevini ve var oluş amacını yitirmemesini sağlamak.

3 Beğeni

Katılıyorum. Üstünlük kurma kısmında hassas olduğumdan ve öyle algıladığımdan yazdım. Bu gibi konularda bana ne deyip geçemeyenlerdenim.

2 Beğeni

Cahil bilgisiz demektir. Neden bu kadar agresif tepki verdiniz anlayamadım.

Herkesin cahil olduğu bolca konu vardır bunda anormal bir şey yok.

Cahil küfür veya hakaret değil. Önemli olan cahil olduğun konunun farkında olup o konu hakkında ahkam kesmemek :slight_smile:

İktisat konusunda bilgi sahibi olmanın yolu ders kitabı okumak ve mikro iktisata giriş iyi bir tercih olabilir.

4 Beğeni

tam tersi kompleksi olmayan kimse cahil kelimesinden rahatsız olmaz. Cahillik kadar normal bir şey olamaz. Bir insan her konunun uzmanı olabilir mi? Bu kadar kompleksli olmayın.

3 Beğeni

Asla ahkam kesmedim. Kimseye ahkam kesecek yada yukarıdan bakacak karakterde bir insan değilim.

1 Beğeni

İfade çoğunlukla hakaret maksadıyla kullanıldığı için bu durum yaşanmış olabilir.

2 Beğeni

Öyle anlaşılmaması için parantez içinde (bilgisiz) şeklinde yazdım. Cahil kelimesini hakaret olarak algılayan bilgisizi hakaret olarak algılamaz mı?

Ciddi anlamda kavram kargaşası yaşıyorsunuz. Ahkam kesmek ile yukarıdan bakmak birbirinden çok farklı şeyler.

Arz-talep mekanizmanısı bilmeden ahkam kestiniz, söyledikleriniz doğru değildi ve size mekanizmanın nasıl çalıştığını anlattım. Bu üstten bakmak falan da değil.

Uzmanlık alanım olan konuda yanlış bilgileri düzeltmek en doğal hakkım. Doğrusunu söylemek ne zamandan beri kabahat oldu?

3 Beğeni

En dikkat çeken ifadeler, genellikle o tür ifadelerdir. Bu yüzden hangi bağlamda kullanıldıkları geri plana düşer.

2 Beğeni

Biz sonuçta forumda fikirlerimizi belirtiyoruz. Hiç birimiz mükemmel değiliz bilgi yönünden. Şimdi hepimiz başkalarının yazdıkları fikirler adına cahil kelimesini kullansak doğru olmaz. O zaman her forum ana başlığına sizin gibi deneyimli ve çok bilgili insanlar yazı yazsın sadece. Biz sadece okuyalım. En azından cahilliğimiz sizin gibi üstadları rahatsız etmez.

2 Beğeni

Çarpıtıyorsunuz. Teknik konularda görüş belirtmek diye bir şey olmaz. Yer çekimi yoktur veya deniz suyu tuzlu değildir diyen birine yanlış biliyorsun demekten farksız size söylediğim.

Biraz üzerine düşünseniz anlayabileceğinizi düşünüyorum. Bu kadar kompleksli tavır sergilemenize gerek yok. Öğrenme ömür boyu devam eden bir yolculuk insan kendisini öğrenmeye kapatmamalı.

6 Beğeni

Bu forumda Aslı Dağlı’ya çevirmenlik öğretmeye çalışıldı. Burada herkes her şeyi biliyor. Ayağınızı denk alın.

Fiyatlar neden artıyor onu da biz biliyoruz.
Çeviri konusunda da her şeyi biliyoruz.
Kitap fiyatların artış sebebini de biliyoruz.
Yayıncılık da bizim işimiz.

Bilmediğimiz hiç birşey yok.

Biz biliriz biz.

3 Beğeni

Şunu tekrarlamam icap ediyor.

Tartışmayı yürütürken:

-Argümanlara argümanlarla yanıt vererek tartışmayı yürütünüz.

-Tartışmayı rayından çıkartabilecek ifadeler kullanmaktan kaçınınız.

Bu uyarıya rağmen taraflar aynı durumu sürdürürse forum kuralları gereği neyse o yapılacaktır.

EK:

Bir önceki uyarılara rağmen, herhangi bir üye aynı tutumları ısrarla sürdürürse, yeniden uyarı yapmaya gerek duyulmayacak ve gerek görülen yaptırımlar uygulanacaktır.

Bilginize.

1 Beğeni

Benim kompleksli olduğumu nereden çıkardın. Arkadaşım cahil kelimesinden rahatsız olmuş, bende olurum. Tanımadığın kişiler hakkında yorum yaparken yanlış anlaşılacak durumdaki kelimeleri kendi anlayış şeklinizle değil de kelimenin genel intibasına bakarak seçmenizde fayda var. Herkese bir sıfat buluyorsunuz maşallah. Savunma mekanizması olarak da cahillik kadar normal bir şey olamaz diyerek rahat insan görünümü, aşmış insan intibası uyandırmak istiyorsunuz. Cahil kelimesini parantez içerisinde bilgisiz olarak kullandınız demek. O zaman bende size kara cahil ( çok bilgisiz ) demek istiyorum. Yanlış anlamayacağınızı umarak. Ayrıca cahil dediğiniz arkadaş bir rahatsızlık vermemesine karşılık genede özür dilemiş. Yönetimden ayrıştırmayı çok iyi yapmasını temenni ederim.

1 Beğeni

Konuyu kilitlemek işin açıkçası bir çözüm değil. Daha önce yine tartışma çıktığında ve konu kilitlendiğinde, konu açılır açılmaz tartışma kaldığı yerden devam ediyordu. Büyük ihtimal yine öyle olacak. En iyisi tartışmanın gidişatına göre konuyu kilitlemeden müdahale edilmesi. Tabii bu benim görüşüm.

2 Beğeni
1 Beğeni

Şurada tatlı tatlı tartışamıyoruz değil mi? İlla yazım dilinde yanlış anlaşılabilecek kelimeler seçmek zorundayız. Arkadaşlar burada çoğunluk ve topluluk olarak kitap okuyan kimselerden oluşuyoruz. Kelimeler bizim hayatımız. Kendimizi ifade ederken gayet güzel kelimeler seçebiliriz. Art niyetli veya değil yazım ortamında mat bir ortam var. Buna göre kendimizi ifade edebilmeliyiz.

Şu tartışma; okuyan, sorgulayan, izleyen, dinleyen, öğrenmeye açık rıhtım sakinleri için ne kadar da kötü.

Sizleri öz eleştiriye, anlayış ve yapıcı olmaya davet ederek söz konusu mesajları yazanların kendilerinin silmelerini rica ediyorum.

Son zamanlarda hepimizin hayatında yeterince gerginlik ve huzursuzluk var. Burada huzur bulabilmek için hepimiz geliyorsak bu huzuru sağlamak da ilk önce bizim kendi görev bilincimiz olmalı.

16 Beğeni

Biz kendimi buraya, yaşadığımız berbat dünyadan bir nebze soyutlama için atıyoruz. Bu forum rehabilite ediyor bizleri. Böyle tartışmalardan nefret ediyorum. Uzatmakta istemiyorum. Ama ben uzatmadıkça karşımdaki Sokrates kesiliyor. Neyse, unutuldu gitti.

1 Beğeni

Küçük bir yanlış anlamayı düzelteyim:

Üyelerimizin fikirlerini savunmasıyla sorunumuz yok.

Bizi endişelendiren ve müdahale etmeye sevk eden şey savunmanın hangi üslupla sürdürüldüğü.

Şu anki tartışma da fikir beyan ederken kullanılan bir ifade üzerinden alevlendi ve öyle devam etti. Gelen tepkiler de buna yönelikti.

Sayın @zenda, sizden de forum kurallarına ve uyarılarımıza dikkat ederek paylaşımlarınızı sürdürmenizi istiyoruz.

Genele hitaben; bu konuda yetrince açıklama yaptık, bundan sonra “önceden belirtildiği üzere” yaptırımda bulunularak müdahalede bulunulacaktır.

Herkesin bilgisine.

7 Beğeni

Bir insan tartışmalardaki mesajları neden raporlar ki :smiley: Hakaret içermeyen mesajları bile raporlamışlar, çok komik. Forumun bu yönünü hiç anlayamayacağım sanırım. İletişim kurmaktansa karşı argümanı yok etmeye çalışmayı tercih ediyorlar.

3 Beğeni

Bu davranış biçiminin foruma has olmaktansa maalesef insan doğasında bulunduğunu gözlemliyorum çoğunlukla.

2 Beğeni