Tartışma Köşesi

Evet, özellikle twitter, instagram vs gibi platformlar bu konunun “doğal yaşam alanı” gibi…:slight_smile:

3 Beğeni

Karşı argümanı yok ettiğimizde mutlu oluyoruz. Halbuki karşı argumanı yok ettiğimizde kendi argumanımızın mutlak doğru olamayabileceğini düşünemiyoruz.

2 Beğeni

İnsanların birbirinden özür dileyip tartışmayı bırakması bu kadar zor olmamalı.

3 Beğeni

Özür dilemek değil de alttan almak ya da tamam demek demek ki çok zormuş. Şu da göründü ki forumda hala dediğim olacak diyenler var. Üstüne üstlük kaostan beslenenler ve bunun farkında olmayanlar da var.

6 Beğeni

Bu konuya ilk defa yazıyorum sanırım ve tartışmanın herhangi bir tarafı olmak istemem. Ancak bildiğim kadarıyla forumun kuralları var ve bu kurallara uyulması için yetkilendirilmiş kullanıcılar var. Dolayısıyla herhangi bir kural ihlali varsa gereğinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar uzatmaya gerek yok sanki.

3 Beğeni

Forumda bu tarz kişilerle ilgili herhangi bir paylaşımı doğru bulmuyorum.

3 Beğeni

Yapılan bir kampanya, yapılan kampanyaları paylaşma kısmında paylaşılmış. Kişiden bağımsız bir paylaşım olduğunu düşünüyorum.

4 Beğeni

Ülkemizdeki çoğu sanatçı dönemin hükumetiyle sorun yaşamış. Sizin mantığınıza göre o zaman Nazım Hikmet in eserlerini paylaşmamlı, Orhan Kemal ve keza Necip Fazıl, Kemal Tahir, Sabahattin Ali, Ahmed Arif, Aziz Nesin… vs. Liste uzayabilir. Bu kişilerin politik görüşleri de birbirinden farklı. Fakat şu an eserleri indirime girince alıyoruz. Yani burada da uygun geldi bana indirimin paylaşılması. Ki söz konusu eser bir hikaye kitabı diye biliyorum. Kitap okumaktan ne zarar gelebilir ki?

10 Beğeni

Buraya yazacaklarımı siyasi içerik olarak görmüyorum öncelikle. Sadece ufak bir hatırlatma olarak görebilirsiniz. Bahsettiğiniz örnekler onbinlerce insanımızın ölümünden sorumlu bir terörist için “Başkan aponun heykelini dikeceğiz.” demediler bildiğim kadarıyla. Sapla samanı ayırmak ve bahsi geçen kitabı yazan kişinin basitçe düzene kafa tutan bir isyankar olmadığını hatırlamakta fayda var.

6 Beğeni

Yazdıklarınız siyasi içerikli; siz görmesenizde. Ben siyasi içerikli paylaşım yapmayacağım attığım gönderide de gayet açık yorumladım; yazdığım ve yazmadığım farklı fikir dünyasında olan çok yazar var ben genel konuştum. Siz tek kişi adına…

Kitap/Fırsat kampanya alanı bölümünde olması gereken ya da olmaması gerekenlerle ilgili muallak olan durum benim kastım; kime göre neye göre olmamalı veya olmalı. Sansür mü olmalı? Teşekkür ediyorum. Konuyu kendimce burada kapatıyorum; bu alanı işgal etmemek adına.

1 Beğeni

Bir edebiyat eserini mi sansürleyelim görmezden gelip yokmuş gibi mi davranalım? “Bu tarz kişiler” derken örneğin Celine de bunlardan biri mi? Çünkü yazarı Nazi diye Gecenin Sonuna Yolculuk’u konuşmayın paylaşmayın diye yazıldığını görmedim. Universal eserlere aynı tepki verilmiyor nedense. Bu yapılan düşmanlığın neye ve kime olduğu belli.

4 Beğeni

Ben de politik görüşlerinden bahsetmedim fark ettiyseniz. Bir teröriste alenen destek vermek siyaset yada herhangi bir hükümetle fikir ayrılığı değildir, terörle mücadele kanunu kapsamında yer alan bir suçtur. Bahsedilen kişinin verdiğiniz örneklerle kıyaslanmayacak bir farkı olduğunu belirttim.
@icE Özel mesajdan yollayabilirseniz incelemek isterim. Yanıldığım bir nokta varsa öğrenmek isterim.

3 Beğeni

Hayatımda gördüğüm en büyük safsata. Belli ki Orhan Kemal’e, Nazım’a, Necip Fazıl’a, Sabahattin Ali’ye, Ahmed Arif’e, Aziz Nesin’e ve vs vs uzayıp gider dediklerinize hakaret edesiniz gelmiş. Bu isimleri yukarıda indirimli kitabı paylaşılan isimle bir arada görebilmek… Aslında hiçbir şey görememek… Çok yazık.

4 Beğeni

Olayı sadece kampanya paylaşımı olarak görmek daha doğru olur. Sadece siyasi bir mesaj gibi algılayıp bu eksende tartışırsak forumda okuduğumuz kitaplardan bile büyük kavga çıkar.

7 genç öğrencinin katilinin kitabını okuyan arkadaşa da tepki vermek gerekir veya Hitler’in Kavgam kitabını okuyanada.

Bu arada ben Seher kitabını 3-4 ay önce okudum. Öyküler tüm çıplaklığıyla ülke gerçekliğinin yansıması, öyküler için seçilen konuları önemsiyorum ancak yazarın dilini sevmedim. Son yıllarda yeni öykücülerde şöyle bir sıkıntı var gibi, sadece olaya odaklanan kısa cümlelerden oluşan öyküler yazıyorlar. Ben çok sevemiyorum bu tarz yazılmış öyküleri.

8 Beğeni

Bu bakış açısıyla Amazon kitabı indirime sokarak terör örgütüne alenen destek vermiştir. Bir daha Amazon’dan alışveriş yapmazsınız olur biter. Hem tepkinizi de göstermiş olursunuz.

2 Beğeni

Sabahattin Kudret Aksal Gazoz Ağacı ve Diğer Öyküler

4 Beğeni

Son zamanlarda böyle insanlar çoğaldı he. Hırsızı değil de kurbanı suçlamak trend oldu ekşisözlük’te orada burada. Bu kafayı gördükçe var ya çıldırıyorum. Bu kişiye de ne yazsam bilemedim.

3 Beğeni

Eve koy duvar askı aparatları var diyo. Tam bir dahi.

Kimsenin aklına gelmez valla.

3 Beğeni

İçli köfte haşlanır mı? Kızartılır mı? Tam canım çekecekken Mehmet Şef tadım yapıyor, böylece kurtuluyorum aşermekten. :grimacing:

4 Beğeni

Yarısı kızartılır, yarısı haşlanır. Aksi takdirde diğerinin gönlü kalır. :slight_smile:

5 Beğeni