Ben kızarmışını sevmiyorum. Annem her zaman haşlar.
Bizim ülkede insanlarımız muhalefet olmayı seviyor açıkçası. Kötülüklerinden olduğunu düşünmüyorum maksat laf olsun torba dolsun dediklerinden bence. Tartışma ortamını mı seviyorlar başka bir şeyi mi bilmem ama en masum konuda bile çıkabiliyor böyle garip görüşler.
Pazar günü bi’ deneyeyim bakalım ertesi pazar da diğer çeşidini yapmaya çalışırım
Ben Diyarbakırlıyım oradan Antalya’ya taşınana dek kızartıldığından hiç haberim bile yoktu. Hep haşlanmış yapılan bir yemek sanıyordum. Kızartma hali de güzel çıtır bir tat. Ama haşlanmış olan artık damak mı alıştı nedir daha cazip geliyor. Ayrıca haşlanmış olan daha hafif geldiği için ondan 2 yiyorsam kızartmadan 1 yiyebiliyorum. Bu bire iki oran olup yanlarından bir sıfır atılmış olabilir :Pp
Çünkü bizde şöyle bir durum olduğuna inanıyorum. Birine hak verince ona sanki kişisel egemenliğimizden pay veriyoruz, sanki ona şehrin anahtarlarını teslim ediyormuşuz gibi hissediyor insanlar. Bu da aslında hür olmaya verilen önemden ziyade biat etmeye meyilli insanlık anlayışından, ben bu fikre karşı koymazsam bu fikir bana hükmeder, ortaya bir kişilik koymalıyım, bu fikrin gölgesi olmadığımı göstermeliyim.
İnsanlar fikirlerle ne yapacağını bilemiyor bana kalırsa ya tamamen onun kulu kölesi oluyor ya da tamamen reddedip savaşma gereği duyuyorlar.
Ayda 4 kitap zaten idealdir. Ben de en fazla 3-4 okurum bir ayda.
Ayda 5 kitabın altında okuyanları daha samimi bulduğunuz doğru mu?
Evet doğru. Söyleyecek çok şey var da, bu platform kaldıramaz bunları Howl…
Ayda 25 kitabın altında okuyanları foruma aldığımıza şükretsinler diye fısıltılar dolaşıyormuş kulislerde.
Çok hızlı okumaya kalksam kitabı anlamam biliyorum. 9 yada 10 kitap okuyan anlayabiliyor helal olsun. Ben anlayamam.
Biraz da kitabına bağlı aslında, Böyle Buyurdu Zerdüşt’ü okumam 4 ay gibi bir süremi almıştı. Felsefe, sosyoloji gibi sosyal bilimler alanındaki kitaplar uzun süreler alabiliyor. Ama sürükleyici bir sürü roman 1 ayda rahatça okunabilir.
Kimseyle polemiğe girmek gibi bir düşüncem yok, sözlerim ofansif algılanmasın fakat 4 kitabın ideal olduğunun söylenmesi (neye göre kime göre diye sorasım geliyor), 9 10 kitap okumak için çok hızlı okumak gerektiği iması, anlaşılarak okunmasına şaşırılması gibi durumlar sadece komiğime gitti. Hem de bir edebiyat forumunda oluyor bunlar. Neyse efendim herkesin okuma hızı da, okumaya ayırdığı süre de farklı farklı. Ben doktorum, günlerim de yoğun geçiyor, sosyal hayatım da gayet var ve buna karşın ayda 10 kitaptan fazla rahatlıkla, anlayarak ve keyif alarak okuyabiliyorum. Ama başkasının daha az okumasına ya da fazla okumasına ne şaşırırım ne de ideal olmadığını söyler, karışırım. Bu açıklamayı da burada yapmama hala şaşırıyorum.
Platform kaldırır da, siz okuma hızınıza ve okuduğunuzu anlama algınıza dair gelecek yorumları kaldıramazsınız sanırım.
Bir elin 5 parmağı bir değil değil mi? Sonuçta hepinizin iq ve bazı kabiliyetleri bir değil.
Birimiz 5 kitap okur yarısını anlamaz, diğerimiz 15 tane okur hepsini köküne kadar idrak eder.
Görüşlerinize tamamen katılıyorum. Kişinin kendisinin yapamadığı şeyi herkes için yapılmayacak bir şey olarak görmesi acınası bir durum.
Konuda eski mesajlara bakın
Bu durum defalarca soruldu ve anlatıldı. Yılın belirli zamanlarında gerçekleşen parçalı ay tutulması gibi tekrar tekrar yaşanıyor. Bazı arkadaşlarımız nasıl bu kadar fazla okuduğuyla ilgili sorguya bile çekildi, açıklandı, anlaşıldı sandık, ama yanıldık
Hadi @alper bu ay okuduklarını şimdi paylaşta göreyim
Niye büssürü büssürü okuyorsunuz hıı? Her ay en az üç en fazla beş kitap okunmalı, bunun dışındakiler ikinci sınıf insandır, ilgi budalasıdır, okuduğunu anlamadan sadece resimlere bakıp sayfaları çeviriyordur.
Hatta ben şahidim, @alper öyle yapıyor bence dışlanmalı.
Ulan arkadaş ya
Ben şantiye demiyorum toz toprak demiyorum kendime zaman ayırıp şu kitap denen şeyi okuyorum. Buna rağmen bazen bir kitap anca okuyorum bazen 15 kitabı (çoğu ince olsa da çaktırma) deviriyorum. Hadi dışarda insanlar bazen garipsiyor okumamızı da forumda garipsenince insan şaşkına dönüyor.
Biraz da hayatımızın gündemi ne onunla alakalı bir durum. Böyle bir şey üzerinden tuhaf tuhaf duyarlar da okuduk ya, şurada duyarcılarımızdan tepki almayacağımı bilsem “forumun efsanevi duyarları” diye başlık açıp ifşalama projem var aslında
Bu forumu çok seviyorum aylık tüm kaos ihtiyacımı karşılıyor. Xd
Agape’nin tavsiyesi üzerine çok da şey yapmıyorum artık bu tip şeyleri. Matematik hesabıyla bile işin içinden çıkamıyorsun yoksa.
O kadar kitap okuyabilmek için farkında olmadan uzay zaman sürekliliğini değiştiren birine biz kimiz laf edelim.
5 kitaptan fazla okuyanlar için ayrı başlık açalım, buraya da 5’ten az okuyanlar yazsın, herkes mutlu olsun.