Genç yaşımda 8 tane fantastik seri okumuş biriyim sizden tavsiye istemedim istememde. Seriyi normal kitap gibi okumuşsunuz sonra gelip seriye laf atıyorsunuz. Sıfır araştırma.Sanki öğretmen konu anlatıyor öğrenciler sıfır sorguyla deftere geçiriyor. Seriyi tabiki karşılaştırırım. Lotrdan çok çok daha iyi bir seri çünkü. Sırf bitmiş ve önceden çıkmış diye karşılaştırmayayım mı? Saçma ve komik.Teori okumak ve araştırma yapmakta fanboyluk arasına girmiş diye uzun zamandır bu kadar güldüren bir söz görmemiştim teşekkür ederim. Okuma diye önerenlerin seriyi okuduğundan şüpheliyim eğer düşük bir ihtimal bile olsa okuduysa kafasını hiç vermemiş sadece kelimeleri robot gibi okuyup geçmiştir. Seriyi anlamadan bana lütfen bir daha yorum yapmayın.
Buna random attığımda uyarı almayacak olsam random atmıştım…
Buna da aynı şekilde. Daha deyi dayı ayırmayı bilmeyen birinden okuduğunu anlama dersleri de aldık. Harika oldu.
Hadi Yüzüklerin Efendisi’ni geçelim ama okuyanlar Malazan çok daha iyi diyorlar bu seriden. Eline su bile dökemezmiş
Bu kadar göreceli bir şeyi başkalarına kabul ettirmek için böyle hırslanmanızın ne anlamı var ya? Asoiaf okurken en sıkıldığım serilerden biriydi. Dünyası da Lotr kadar zengin değildi bence. Siz de bunun tersini düşünüyorsunuz, tamam. Bu kadar birbirinizi yemenin cidden ne anlamı var?
Kitaplarla ilgili yorumları okumamaya ve yorum yapmamaya özen gösteriyorum. Çünkü benim fikrim bana, kişinin fikri kendisine aittir. Neye göre iyi, kime göre iyi? Sonuçta karşılaştırma yapabilmek için bir izlek gerekli. Buna Heisenberg’in Belirsizlik İlkesi diyorlar. Birisinin açısından en iyi olan diğeri için en kötü olablir. Şimdiye kadar bir çok fantastik edebiyat kitabı okudum ve benim için en iyi olan neden herkes için en iyi olmak zorunda ki? Kaldı ki ortada bir yarış varsa (olduğunu sanmıyorum) bildiğim kadarıyla yarışı bitiremeyenler sıralamaya alınmaz. Sadece bu konu özelinde değil genel olarak görüşüm şöyle: “Hayat her istediğim kitabı okuyabilecek kadar uzun değil.” O yüzden bir kitabı birden fazla okumaktan ziyade başka bir kitabı okumayı tercih ederim. Brandon Sanderson gibi yayınevi sıkıntılı bir yazarın kitabı için beklemem. Kütüphanelerimizde bile o kadar çok okumadığımız kitabımız var ki; o iyi bu iyi diyene kadar en güzeli okumadağım bir kitabın kapağını açmak.
Abi atma bu oku bu ok zehirli
Bana göre Harry Potter en iyisi en güzeli.
Bahsettiğin “gözü kara inatçı ve değişmez insanlar” kim tanımıyorum ama bu başlıkta tek bir kişi böyle davranıyor. Artık rahatsız edici olmaya da başladı.
Seriyi okuduğumu daha önce iki kere belirtmeme rağmen hala okumadığıma inandırmaya çalışıyorsun beni
Kendimi kanıtlamak zorunda değilim ancak o kadar ısrar ettin ki oku diye artık senin hatırına bir okuma daha yaparız, genç kardeşim .
Seriyi ben de çok seviyorum ama isteyen istediği gibi okur. Ejderhalar dansını ilk bitirdiğimde teorileri araştırmak ilk işlerimden biri olmuştu ki üzerinden kaç yıl geçti lise üç yaz tatili falan. Üni geçiş sınavı stresinden kurtulduktan sonra tekrar tekrar okudum da. Hala ara sıra açar okurum ama artık teori üretecek heyecan kalmadı. Serinin neden uzun yıllara yayıldığını anlayabiliyorum ilk kitaptaki bir detay 5.kitapta karşına çıkabiliyor ya da diğer kitaplarda kurguda açık hiç görmedim bunca kitap. Cümleler bile teorilerde kullanılıyor. Detay detay yazılıyor ama bizdeki de can özetle çıktığında koşar alırız ancak.
Okudum, teoride okudum, bir ara bende senin gibiydim sonra yıllar geçtikçe heyecanı da geçti seninde geçer inşallah…
İşte mesela sen martinin bloglarını okumamışsın okumuyorsun ya da takip etmiyorsun ama atıp tutuyorsun
Yazarken yazım kurallarını dikkat etmeden yazdım. Sen de benim cümlemdeki tek hatalı olan konuya cevap verebiliyorsun bu da ayrı bir komiklik.
Bana göre en güzel fantastik seri. Ha sana göre en güzeli değildir saygı duyarım ama benim uğraşım seriyi bilmeyenlerin ya da yalan yanlış bilenlerin seriden daha çok zevk almasını ve beni biraz anlaması. Hırslı biri de değilim hiç de olmadım
Seriyi okumadın demedim biraz benim gibi oku dedim önceki yazdıklarımı bir oku
Neden geçsin canım ben bu seri bitene kadar araştırırım okurum. Çok güzel bir şey bence
İşte mesela sen bu kitleyi görmemişsin ama bilmediğin bir şey hakkında yorum yapıyorsun. Ben bu forumda bu kişilerin olup olmadığını nereden bileyim alnında yazmıyor
Hangi kısım atıp tutma
Bloglarında ve Twitterda sürekli haber veriyor. Şu an Arya’yı yazıyorum, lannisterları yazıyorum diyor. Hatta en son gördüğümde kitap yazmaktan başkanlık seçimini bile takip edememiş. Demek istediğim buydu