Tidal kalite olarak Spotify ve Deezer’ı fersahlarca geride bırakır. Daha profesyonel ve artık aşmış olan, odyofil dediğimiz kullanıcılara hitap eder. Kritik dinleme dediğimiz olay için birebirdir. Fakat sanırım Türkiye’ye kapattılar uygulamalarını. Spotify günlük kullanım için en uygunu bence. Her iki platformu da kütüphane olarak cebinden çıkarır. Deezer’ı da zamanında Lossless desteği için kullanmıştım. Fakat yetersiz kalıyor maalesef.
Yok, yanlış anlamadım. Ben de katılıyorum korsan konusunda size.
@Blackheart Ses kalitesi her üçünde de normal premium hesaplarda 320 kb/s ama Tidal ve Dezeer’da ek ücret vererek CD kalitesinde şarkı dinleyebiliyorsunuz. Aradaki farkı anlamak için iyi bir kulaklık/ses sitemi lazım yoksa üçünü de denemiş birisi olarak ben elimdeki cihazlarla arada pek bir yakalayamadım. Spotify kullanım kolaylığı/arayüz ve podcast’ler konusunda en iyisi. Tidal’da genel bir yavaşlık var. Ben tekrar Spotify’a geçtim. Tidal’ın hepsinin önüne geçtiği bir konu da ücreti. Normal premium 9 lira, hi-fi 18 liraydı sanırım.
Hocam gerçek odyofiller onbinlerce lira verip plak dinlemiyor mu? Tanıdığım müzikle ilgili insanlar böyle uygulamaları hepsi sonuçta mp3 tabanında diyip kullanmıyorlar. Yoksa yeni bir teknoloji mi geliştirildi bu konuda? Bilgilendirirseniz sevinirim.
mp3 değil, artık dijital kayıtlar (her ne kadar yine analog kadar olamasa da) kayıpsız formatlarda ripleniyor. Flac, Wav gibi stüdyo kaydı kalitesini bozmadan alan uzantılar var. Yine bunlar ses kodlamalarıyla kulaklıklara aktarılıyor. Sony’in Ldac, Qualcomm’un Aptx codecleri gibi. En son çok çok küçük bozulmaları dahi tespit edip düzelten mqa sistemi geldi. Yanlış hatırlamıyorsam Astell&Kern deniyordu bunu.
Takip etmiyorum zaten. Kimden neden antipati kapacağımı bir zahmet de siz öğretmeyin bana değil mi?
Öyle olduğunu tahmin ediyorum ben de zaten. Herkesin hakkıdır. Neden eleştirmiyorsunuz diyecek değilim. Ben tavrı eleştirdim, kimsenin eleştirmemiş ya da tepki göstermemiş olması da ilginç geldi o kadar.
Tebrik ederim çok düşündünüz mü argümanınızı? Tartışmayı da öğrenseniz faydalı olabilir size. Burayı kaldırmıyorum, ne konuşulduğunu görmek isterler belki forum sakinleri. Hakaretinizi ve tutumunuzu kabul etmiyorum ancak kendi tutumumun da sonradan benzer hale gelmesi dolayısıyla pişmanım.
Bende öğretmenim ama böyle bir tutum içinde olmamanızı ve ne öğretmeni olduğunuzu bilmemekle birlikte anlatmak istediklerinizi daha doğru kelimeler seçerek anlatmanızı dilerdim. Bu forumda hakaret kabul edilemez ilgili arkadaşlar gerekeni yapacağı görüşündeyim.
Forumda herkes kendi görüşünü kurallar çerçevesinde belirtmekte özgür. Yoksa değil miydi sevgili @SJack ?
Konu ile ilgili olarak adı geçen editör arkadaşın kendi hesabıdır doğru ancak biografisinde “ithaki yayınlarında editör” yazar ve bir kurumu temsilen soruları cevaplıyor ve bu hesaptan çeşitli şekilde “nemalanıyor”. Gelen sorulara “banane bu benim kişisel hesabım gidin ithaki ye sorun” dediğini de duymadım.O yüzden ona göre davranması gerektiği görüşündeyim. Yoksa “editör” kisvesi altında burda insanlarla dalga geçermiş gibi paylaşımlar yapanları da gördük malesef.
Daha ne kadar kelimeler seçebilirim adamın kendi hesabında paylaştığı şeye iğreniyorum demek kadar saçma bir şey olamaz,herkes mantık çerçevesinde görüşünü belli etmekte özgür tabii ki,bu kadar saçma bir yorumda bulunulursa eleştiriyi de kaldırabilir diye düşünüyorum.İthaki babamızın oğlunun yeri değil,her şeyden önce yayınevleri ticarethanedir,kendi çıkarını düşünür ilk önce,bu her zaman böyledir.Aa bu kadar bekledik aa şu kadar bekledik şimdi de hehehe yazmışlar samimiyetsiz,iğrenç vs vs demek ne demek? O çalışanın onu paylaşmasının sebebi bekleyeni varsa geliyor haberi vermektir.Bunda bile eleştirilecek bir şey bulmanız çok acınası.Çoğu kitaptan önce böyle yapılır zaten.Ömer git şuna sor git buna sor da demez zaten merak etmeyin,konu bu değil böyle bir şey de demedik İthaki bir kurumdur o bu tür bir şey paylaşsa evet ya samimiyetsiz duruyor diyebilirdim,bu durumda aynı şey geçerli değil bence.
Arkadaşlar konuyu uzatmamanız en doğru tercih olacaktır. @benguwithb siz de bir tarafı eleştirirken kullandığınız cümlelere dikkat ediniz lütfen. @GKS adlı üye gayet düzgün bir şekilde paylaşıma olan düşüncesini dile getirmiş. Siz de onun bu düşüncesine saçma, salak, aptal gibi nitelemelerle yorum yaparsanız hata edersiniz. Burada kimse kimseye fikrini dayatamaz. Siz ya da ben İthaki ne yapsa beğenebiliriz ama başkaları da bazı olaylar yüzünden artık beğenmeyebilir.
Son olarak tartışmaya burada nokta koymanızı öneriyorum. Konu daha fazla uzarsa ya da aynı tutumu sergilerseniz forum kuralları çerçevesinde yaptırım uygulamak zorundayım. Şimdilik uyarmakla yetiniyorum.
Geçen ay ben dava falan yok, diğerleri basmışlar ithaki de basabilir basmıyor diyince burada ithaki savunanlar utanırlar mı şimdi? Tabi ya şey oldu, dava daha yeni sonuçlandı haber daha bugün geldi…
Ithaki işini güzel yapıyor. Ortaya bir şey atıp seven sevmeyen herkesi konuşturmayı başarıyorlar. Iyi taktik bence.
@galeme Bu yazıyı Kayıp Rıhtım Meme arşivi altına yazacaktım aslında ama konu akışıyla bağlantısız olduğu için buraya taşımaya karar verdim.
Ah be dostum, bilmez misin? Yeni dünyada gelenekçi olmak salaklıktır, yeni dünyada kendi geçmişini reddetmeyen aptaldır. Yeni dünyada medyanın savunduğunu savunmazsan, onlar gibi düşünmezsen izole edilmen gerekir. Yeni dünyada herkes gibi düşüneceksin, herkes gibi olmazsan onlar hakkında garip şakalar yaparsan fikir özgürlüğünü ihlal etmiş olursun ve “yeni dünyanın üyeleri tarafından rahatsız edici” bulunursun. Şuna alışacaksın, onların senin hakkında söylediği her şey fikir özgürlüğüdür, hakarete varsa bile haklı ve geçerlidir. Tüküreyim sizin çarkınıza lanet herifler.
Dostlar bunun yeri burası değil o yüzden sadece şunu söyleceğim ülke sınırları dışında ki ülkeler bizim düşmanımız değil anlaşamamış bazi kodamanlarin sonucudur. Pamuk ise bu kodamanlar ile el sıkmamıştır. Kimse kusura bakmasın nasıl tüm dünya Nazi Almanyasi konusunda şuan Almanlara baskı uygularsa ve kalkıp bir Alman, hükümeti ve naziliği savunuyorum derse bunun neresi doğru? Bunun adı ülkeyi dış basına karalamak değildir. Savaş zamani günlükleri okursanız Orhan az bile demiştir