Tartışma Köşesi

Ben de iki senedir üyeyim. Forumu cidden çok seviyorum. Bana her anlamda çok şey kattı bu forum. Hala da katmaya devam ediyor. Üyeleri ve bu ortamı seviyorum. Başka forumlarda bu sıcaklığı alamadım. Her üyemiz çok değerli bence. Buraya gelen insanların da kötü biri olacağını düşünmüyorum. Sanatla, edebiyatla, sinemayla ve daha birçok şeyle ilgilenmiş olan insanlar kalitelidir bence. İlk geldiğim zamanlar ben de kanserdim aslında. Tartışma üslubunu bilmiyordum ve fikirlerimi herkese dayatmaya çalışarak aynı fikirde olalım diyordum. Bu sağlıksız davranışlardan uzaklaştım artık. Bu zamana kadar üzdüğüm insanlardan da özür dilerim. Konuya gelirsek yenilikler hoş olur tabi. Düşünmeye çalışacağım. Aklıma güzel fikirler gelirse söylemek isterim. Herkese iyi forumlar :grin:

7 Beğeni

Ben her şekilde forumda eğlencemi çıkarabiliyorum. Geçen gün mehdi ile kuyumcu dolandırma planları yaptım misal. Mehdi kabul etmedi ama olsun xd

Doğrusu bu negatif tartışmanın çok uzamasını istemiyorum. Çünkü daha öncekilerde de hep yanlış insanlar alındı ve inzivaya çektiler kendilerini.

@SJack 'in dediği gibi etkilinlikler, aktiviteler bağ oluşturur, insanlar o bağın hatrına daha az sert olur belki ama ortada böyle can yakıcı bir geçim sorunu olunca ayranı yok içmeye tahtırevanla gider gezmeye gibi olucak, katılım olmayacak olsa ruh olmayacak. Buhran dönemindeyiz neşeden çok keder yayılması normal. Ama ruh hali ne olursa olsun kimseye saygısızlık yapılmamalı. Ben buna bazen kızıyorum. Yani sizi o öfkeye getiren ne yaşadıysanız, karşınızdaki insanın daha beterini yaşamış olma ihtimali niye kimsenin aklına gelmiyor.

Büyük çogunluk geçinmeye gönüllü olursa, geçimsizler zaten kendileri elenir. Canınızı sıkan insanlar sizi kaç saniye aklında tutuyor, siz onlar yüzünden kaç gün keyifsiz geziyorsunuz bu fiyat/performans indeksini de hesaplayıp kendi yaşamınıza odaklanmak en sağlıklısı.

8 Beğeni

Tesadüf değil, siz geldikten sonra bozuldu.

14 Beğeni

Ohhh ve bu yorumu görünce rahatladım.
Bu başlıkta ki son yorumları okuyunca biraz kendi üstüme alındım.
Dedim heralde ayının biri geldi forumu dağıttı düzenini bozdu bana diyorlar ama @Srbs hocam üstüne alındığına göre ben kendi düzen bozma hakkımı pas geçiyorum. :face_with_hand_over_mouth:

4 Beğeni
Her profil bir ayrılık xd

6 Beğeni

İşte bu, anladığım ama tarif edemediğim bilimsel bakış açısı. Elinize sağlık, mükemmel olmuş :slightly_smiling_face:

İstanbulda bir buluşma yapsak mı acaba, ama @Howl gelmesin. Çünkü kendisi sütlaça tarçın katıyor.

4 Beğeni

Yanlış yere sorduysam mazur görün, buranın discord sunucusu var mı?

1 Beğeni

Size cevabım alttadır :slight_smile:
Biraz da tebessüm edelim

3 Beğeni

Foruma katılalı yaklaşık 1 ay kadar oldu. Kitap okumayı sevdiğim için daha önce de gruplarda, okuma etkinliklerinde vs. gezdim ama bu forum kadar güzel bir yer bulamadım açıkçası. Hatta sonradan acaba rıhtım gibi başka forumlar var mı diye de bakındım ama gerek arayüz ve kullanım kolaylığı olarak gerek de buradaki çoğu kişinin kendini güzelce ifade edebilen olgun yapısından dolayı başta da dediğim gibi en iyisi burası. Her akşam istisnasız “Acaba yeni ne yazıldı ya…” diye merak edip girdiğimi bile itiraf ediyorum :grin: Öncesinde bulunmadığım için doğal olarak yorum yapamayacağım ama şimdiki haliyle forum bence gayet iyi. Öte yandan bu tarz platformların zaman geçtikçe ünlenmesi ve bir yerde insanların akınına uğraması sanırım kaçınılmaz. Elbet bu akının içerisinde donanımlı kişiler olabileceği gibi tabiri caizse kültür seviyesi eskilerle aşık atamayacak kişiler de bulunabilir. Bu nedenle de kalite düşmesini üzülerek de olsa normal karşılıyorum. Kendi açımdan ben de aman aman kültürlü ve donanımlı birisi sayılmam ama gün geçtikçe buradaki insanların düşüncelerini okuyarak kendime bir şeyler kattığımı düşünüyorum. Çünkü buradaki kişilerin çoğu donanımlı ve okuyan kişiler. Şuna da değinmek isterim ki burada kimsenin kimseye bir saygısızlık yaptığına şahit olmadım henüz. Olursa da eminim ki denetmen arkadaşlar olaya müdahale edeceklerdir. Bu açıdan da forum gayet yeterli benim için. @Srbs Bu arada İstanbul’ da buluşma etkinliği falan olursa ben de katılmayı çok isterim. :slightly_smiling_face:

14 Beğeni

Arkadaşlar eski kullanıcı profilini bilmiyorum, daha derinlikli daha kaliteli bir ortam vardır belki ama şunu söylemek isterim.

Ülkemiz her ne kadar birileri uçtuğumuzu iddia etse de Cumhurlyet tarihinin en adi, en çürümüş zamanlarını yaşıyor. Bunun üzerine bile isteye yapılan ekonomik kriz de adeta bir cehennem yaşamamıza sebep oluyor.

Nerede kiminle konuşsam, ekonomik sıkıntılar, adaletsizlikler, mülteciler, yolsuzluklar konuşuluyor. O sebeple forumda da insanların gergin olması çok normal.

Çünkü sokakta da adeta bomba gibi insanlar. Her an patlamaya hazır.

15 Beğeni

Aklımdan geçenleri yazmışsınız. Elinize sağlık. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

@DragonRebornRand’ın dediği gibi bir çok siteyi gezdim. Hiçbiri buradaki havayı vermedi. Bu forum gerçekten tam istediğim gibi ve güzel bir forum. İnşallah hep böyle kalır.

4 Beğeni

O sırada ben xd

6 Beğeni

Evet, var.

https://forum.kayiprihtim.com/t/kayip-rihtim-discord-sunucusu-acildi/168

1 Beğeni

3 yıldan fazladır forumdayım.

“Hangi kitabı okuyorsunuz?” başlığı merak edenler için kitap araştırmayı zorlaştırıyor. İncelemeler kategorilendirilmediği için -forum dışından birisi- kitabı merak eden birisi kitap başlığına girip “Hangi kitabı okuyorsunuz?” başlığındaki incelemeleri kaçırıyor.

Çözüm olarak kitap incelemeleri öncelikle kitap başlığına yazılırken kopyası “Hangi kitabı okuyorsunuz?” başlığına yazılabilir, bu bir kural haline getirilebilir.

Ayrıca gündeme ilişkin tartışmaları haklı olsa bile engellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bence Kayıp Rıhtım insanların ülke gündeminden uzaklaşıp sakin bir şekilde kitap sohbeti yapabileceği güvenli liman olmalı.

3 Beğeni

Antik yunanda kitaplarda bile (mesela platonun eserleri) “yeni nesil çok bozdu”, “ah eski güzel günler”, “eski tat yok” vb. temalar var. 2500 yıl önce bile bunlar konuşuluyor, değişen pek bir şey yok :slight_smile: Evrimsel içgüdü müdür bilemiyorum ama insanda düne karşı bir “romantikleştirme”, “özlem duyma” olduğu kesin bence. Bir ara bunu çok takmıştım kafama, geçmişi düşünürken olumsuzlukları hatırlamayız genelde sadece tatlı, bizi mutlu eden anılar zihnimizde belirir.

Sanırım bununla bağlantısı olabilir. Aslında bugün ne yaşanıyorsa dün de o yaşanıyordu bence. Çok büyük değişiklikler olduğunu sanmıyorum.

Bu söylediklerinize ben de katılıyorum. Bunaltıcı ve stresli bir zamanda yaşıyoruz bu bir gerçek, lakin her dönemin kendine has zorlukları olduğunu düşünüyorum. Lale devri yaşanmış mıdır pek emin değilim.

Her dönemde birileri mutlu yaşıyor fakat toplum olarak herkesin huzurlu ve mutlu olduğu bir dönem var mıydı emin değilim.

Şu an çok kötü evet bunu inkar etmek için söylemiyorum, benim de durumum çok kötü. Geçmişi incelediğimde de gece kondu dönemleri var mesela, elektriği, suyu olmayan evlerde insanların yaşadığı dönemler.

Ya da ankarada hava kirliliğinden kışın dışarı çıkılamıyormuş, bunu felsefe profu Ahmet Arslan anlatmıştı.

70’lerde iç savaşa dönmüş bir ortam var, kurtarılmış mahalleler var. Silahsız dışarı çıkamadıklarını anlatıyor babam bu dönemde.

Elbette o dönemler de kapkara değil lise okusan bile memur olup 3-5 yıl çalışıp ev araba almak mümkünmüş. Üniversite okuyanları zaten hiç söylemiyorum bile.

Aslında şunu söylemek istiyorum bana şöyle geliyor; aslında hiç bir dönem toz pembe değil ama insan kendi yaşadığı dönemi değerlendirirken olumsuz yönleri hayatını çok etkilediği için geçmişe bakıyor ve geçmişin olumlu yönlerini görme eğilimi çok yüksek oluyor. Mesela 70’lerde yaşayan genç bir avukatla konuşsak muhtemelen o da “20 yıl önce çok daha iyiydi” vs diyecek. 5 yıl önceki foruma baksak oradada insanlar “eskiden daha iyiydi, forum çok bozdu” falan dediklerini göreceğiz bence. Buna çok eminim çünkü Platon’da bile “gençler artık çok saygısız, büyüklerine saygı göstermiyorlar” vs yazıyor :smiley:

Umarım anlatabilmişimdir. Sadece forum özelinde değil insanın genel olarak geçmiş zamana karşı böyle bir yaklaşımı var bence. :slight_smile:

4 Beğeni

Şöyle bir his, zaman zaman, insanı etkisi altına alıyor.

9 Beğeni

Çok güzel bir tanımlamaymış.

2 Beğeni

Oiyyy ben bu yorumu görmedim. Kesinlikle görmedim. Filminden çok çok daha iyi bir eser. Anlatmak istediklerinin her bir zerresine kadar anlatıyor. Karakter gelişimleri harika. Dönemini okuyucuya çok iyi aktarıyor. Ne bileyim üzüldüm bak böyle bir yorum görünce.

4 Beğeni

Neden üzüldüğünüzü anlamadım, illa muhteşem bulmak zorunda ya da sizin gibi düşünmek zorunda mıyım? Kişisel bir yorum yapıyorum, size göre yanlış olması beni ilgilendirmiyor. Burası “incelemelere yorum” yapma yeri de değil.

1 Beğeni