Tartışma: Ücretsiz Pdf, E-kitap Okumak Etik Mi?

Hırsızlık yapıp da kendinizi suçlu hissetmeyebilirsiniz. Şartlardan dolayı mecbur olduğunuzu iddia edebilirsiniz.

Sizin ne hissettiğinizin bir önemi yok. Doğru doğrudur, suç suç.

1 Beğeni

Helal be ne güzel dedin. İnadına korsan kardeş :smiley:

1 Beğeni

O senin kapitalist sisteminin koyduğu doğru, benim değil.

2 Beğeni

Standart hayat şartlarının üstünde bir yaşam süren bütün kişilerin ürünleri bence korsan olarak edinilmeli, şarkıcı, yazar, sporcu yada yeteneği ile çoook fazla kazanan kişilerin ürünleri korsan şekilde tüketilmeli. Çünkü muazzam bir gelir adaletsizliği içinde dünya, kapitalizm insanların canını okuyor. Ben şahsen kitapada, oyunada para ödüyorum ama parası olmayan canına okusun. Olan zengine olsun.:wink:

3 Beğeni

Aynı şeyi söyleyerek onlarca insan öldürenler de var. Onlar söylediğinde de siz söylediğinizde de benim için bir anlam ifade etmiyor.

2 Beğeni

Niteliği olsun, netice aynı. Aynı şeyi suriyeli göçmenler için söyleriz, ya da kendi ülkemizdeki insanlar için. Örnekti O. Açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca insan var. Geçen gün gazetelerde çıkan açlıktan bayılan adam gibi.

2 Beğeni

İfade etmesine gerek yok. Kapitalist sistem yüzünden bugün dünyanın en zengin maden yataklarına sahip Afrika gibi kıtaları açlıkla mücadele ederken İngiltere gibi bir avuç toprağa sahip ülkeleri refah içinde yaşıyor.

Yaşayan yazarlar kazansın, ama yaşamayan yazarların kitaplarına para verip yayınevlerini 21.yy ahlak kuralarıyla zengin etmediğim için kendime hırsız demem.

Aslında kapitalist sistemden çok, güçsüz oldukları için bu durum yaşanıyor ama yine de siz bilirsiniz.

1 Beğeni
  1. YY GÜÇ=PARA= SİLAH =BİLİM= Refah seviyesi yüksek ülkeler.
2 Beğeni

George Orwell okudunuz mu ?

Forum tartışmalarının amacından çıkıp ideolojik tartışmalara dönmesini hoş karşılamadığım için tartışmadan çekiliyorum. Zaten benim için ortada tartışılacak bir şey de yok.

İdeolojik bir şey söylemedim ki :smiley: çok basit bir soru. Evet veya hayır cevabını bekliyordum.

1 Beğeni

Kimse sorduğunuzu anlamadım ama ben cevaplayayım. Yıllar önce okumuştum. T. More ile birlikte.

1 Beğeni

Kitabın basımı yok ve ne zaman gelecegi mechulse okunabilir bence,dünya edebiyatı cok ucuz oluyor onun disinda fantastik vs genelde max 25tl oluyor onu da 2gün kahve icmezseniz alabilirsiniz.ingilizce kitaplara gelirsek bence epub okumak yanlis degil cunku trde hem bulmak zor hem de cok pahali

Fantastik vs max 25 TL ise ben niye büyük paralar verdim ki? 25 TL’ye Sefiller’i bile alamıyorsunuz.

1 Beğeni

Pardon bilimkurgu yazacagima fantastik yazmisim evet fantastikler biraz uçuk fiyatta

Kitabın yazarı ücretsiz olarak yayımlamışsa tabiki okunabilir fakat aksi durumların hepsi hem ETİK değildir hem de YASAL değildir. Ya da babaannesel bir şekilde söylemem gerekirse: ‘‘Hem ayıp hem künah!’’ :smiley:

(yazarı tarafından geri alınan gönderi, bildirilmediği takdirde 24 saat içinde otomatik olarak silinecek.)

1 Beğeni

Troll herhalde. Bu nasıl bir düşünce? İnsanların emeğine ücret ödemeyi etik görmüyormuş. Sanırım hırsızlık size göre etik bir davranış?

6 Beğeni

Şimdi yazılanlara şöyle tekrar bir göz gezdirdim de, bu konu forumun yüz karası olmuş resmen ya. Birçok açıdan hem de. Kayıp Rıhtım’a yeni başlayacak olanlara, ‘‘Bak bizde böyle de bir konu var, foruma üye olmadan bir oku istersen’’ desek, içlerinden adam olanları zaten uğramaz buraya. Bizdeki de alışkanlık zaten.

4 Beğeni